Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 051
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 270
  • Разпиляна във въображението
Да, построихме за сърбите тръба, но за нас не.
Сделката със самолетите пак е на ГЕРБ, та явно не защитават българския интерес.

Тръбата (Балкански поток) си се ползваше и получавахме газ по нея. Кирил и Асен решиха да не получаваме повече газ по нея, като отказаха да плащат по предложената от Газпром схема.
ГЕРБ какво са виновни в случая?

Момент. Нали няма никакво отклонение за нас от Турски/Балгански/Руски поток? Той е само транзитен. Целта му беше да получаваме свежи пари всяка година.

Ще правим друга тръба със Сърбия. Те пък искат да се договарят да получават газ от азерите Simple Smile

Това пък кой ти го каза? ПП и ДБ ли? Thinking
Получавахме си газа от Газпром по Балкански поток, Мириел, докато Кирил и Асен не го спряха, защото отказаха да плащат по схемата на Газпром.

Т.е. тръбите за 3 млрд. имат отклонение и за нас? Добре.

# 12 271
Каква им е основната цел ?И за кои данъци искаш да бъдат намалени  ?
Отпадането на ЗС. Каква ще е следващата, няма как да знам преди началото на кампанията. Мога само да спекулирам с тезата "Излизане от ЕС"

Данък печалба и данък върху доходите. Sunglasses

Само да вметна още нещо. Идеята да се намалят данъците е популистка. Няма как да се случи, защото това ще доведе до други проблеми. Например увеличаване на осигурителната тежест. Инфлация. Но ще се хареса на доста хора.

Скрит текст:
Ако аз изляза на политическата сцена с обещанието да присвоявам само 2% от всички публични средства и всеки месец да давам точен отчет за извършените трансакции ще ме изберете ли? Гарантирам, че нищо извън тези 2% няма да изтича в чекмеджета, барселонски къщи, куфарчета, инхаус и т.н.

Това не е основната им цел. Основната им цел е да вземат властта, като се представят за анти-глобалистка партия. Зелените сертификати са само един дребен детайл.

# 12 272
Скрит текст:

Тръбата (Балкански поток) си се ползваше и получавахме газ по нея. Кирил и Асен решиха да не получаваме повече газ по нея, като отказаха да плащат по предложената от Газпром схема.

Момент. Нали няма никакво отклонение за нас от Турски/Балгански/Руски поток? Той е само транзитен. Целта му беше да получаваме свежи пари всяка година.

Ще правим друга тръба със Сърбия. Те пък искат да се договарят да получават газ от азерите Simple Smile

Получавахме си газа от Газпром по Балкански поток, Мириел, докато Кирил и Асен не го спряха, защото отказаха да плащат по схемата на Газпром.

Иначе защо ще го строят? Естествено, че има отклонение за нас. Чрез тази тръба руснаците заобиколиха Украйна, която крадеше от газа им по старата. Аз се радвам, че Борисов успя да я прекара през нас, защото иначе щяха да ни заобиколят, да минат през Гърция и ние щяхме да останем на дупето на енергийната география и да трябва да се молим на този и онзи, точно както го правим сега, заради недалновидната политика на Кирчо и Асенчо. Тези двамата сега направиха така, че купуваме през прекупвачи на високи цени, а директната тръба от Русия преминава през нас. Умнички момчета, нали? Умнички българчета сме си ние, вода газим, жадни ходим.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 18:17 от Odillia

# 12 273
Скрит текст:

Иначе защо ще го строят? Естествено, че има отклонение за нас. Чрез тази тръба руснаците заобиколиха Украйна, която крадеше от газа им по старата. Аз се радвам, че Борисов успя да я прекара през нас, защото иначе щяха да ни заобиколят, да минат през Гърция и ние щяхме да останем на дупето на енергийната география и да трябва да се молим на този и онзи, точно както го правим сега, заради недалновидната политика на Кирчо и Асенчо. Тези двамата сега направиха така, че купуваме през прекупвачи на високи цени, а директната тръба от Русия преминава през нас. Умнички момчета, нали? Умнички българчета сме си ние, вода газим, жадни ходим.
Да де, ама няма отклонение за нас. Благодарение на ББ и П. Чудна сделка за държавата. И улеснихме войната на ненормалника, и останахме без газ, че и платихме всичко. Сърбия още в началото ни се закани да не крадем газ от тръбопровода, който те са платили, очевидно прихващат реториката на Кремъл.

# 12 274
То хубаво с отклонения за нас, но колко процента от тръбата я ползваме ние? Около 10? Другото май си е чист транзит.

# 12 275
Въпрос за 3 млрд. лева: Защо Борисов не реже лентичката на "Балкански поток"
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31037853.html
От тук чета, че няма и да се изплати в обозримо бъдеще.

# 12 276
Не отклонение. Те са свързани с газопреносната мрежа на България. Дори Чирен
2 милиарда годишно точеше България от тази тръба. През компресорна станция Провадия
Около 10? Другото май си е чист транзит.
Резервиран капацитет не означава транзит. Grinning

# 12 277
  • София
Притесняват ме новините от Нагорни Карабах, кой крив, кой прав, не ми е ясно, да се надяваме азерския газ да не попадне под санкции

# 12 278
2 милиарда годишно точеше България от тази тръба. През компресорна станция Провадия

Колко е нашият резервиран капацитет и колко на Сърбите и т.н.?

# 12 279
Ооо! Мога да посоча веднага механизма. Ако случайно взема присърце идеята, ще ми хрумнат и още лостове за контрол.
Ако говорим  за ДДФЛ ,,там ефектът  ще е соестени разходи на работодателя
Хм. Да видим. Спестен разход е печалба, която се облага. Т.е. това е без значение.
Да видим 2. Кой казва, че данъчната тежест задължително трябва да е в ръцете на работодателя? Stuck Out Tongue Winking Eye

Никакъв принос нямат. Тръбяха премахване на ЗС и ЗС отпадна. Дали точно заради тях е без значение. Обещаното е изпълнено.

Както ако утре Гешев подаде неочаквано оставка, това ще е успех на ПП.

@Miriel Получавахме и получаваме. До април от Газпром, сега от МЕТ.
Да, да... не знам какво работиш ама счетоводната печалба Wink зависи от уменията на счетоводителите...

# 12 280

Но защо питаш нас, като можеш да попиташ управляващите?
Лъжата е следната и съдейки по темата тук, интелигентни хора я приемат за истина:
По Балкански поток не бил текъл газ за България.
Как може да се оставяте да ви лъжат толкова елементарно? Течеше си газ за България доволно, докато Кирчо и Асен не го спряха, неплащайки по схемата на Газпром. След като не плащаме, не можем да точим, защото това се нарича кражба. А останалите по тръбата, които си плащат, си получават газ по същия този Балкански поток и не са ни виновни, че имаме политици, които за нищо не стават.

# 12 281
Сърбия няма резервиран капацитет. Газпром доставя на Сърбия през своята резервация. През останалите 10% си получихме демото на LNG от Турция. Може ли по-конкретно да си зададете въпроса, за да знам къде да конкретизирам?
@BacuTy. Точно. Работодателите се интересуват само от брутната РЗ. Тази на която се подписват договорите. Затова промяната на данъчната ставка ДОД не ги касае.
Имам и финансово образование, но не съм счетоводител.

# 12 282

Лъжата е следната и съдейки по темата тук, интелигентни хора я приемат за истина:
Как може да се оставяте да ви лъжат толкова елементарно? Течеше си газ за България доволно, докато Кирчо и Асен не го спряха, неплащайки по схемата на Газпром. След като не плащаме, не можем да точим, защото това се нарича кражба. А останалите по тръбата, които си плащат, си получават газ по същия този Балкански поток и не са ни виновни, че имаме политици, които за нищо не стават.
Схемата на Газпром добре я видяхме, който иска да им играе по свирката. Булгаргаз още преди двайсетина дни е изпратил писмо до Газпром със запитване как да платим безопасно и няма отговор. От друга страна всеки месец заявяваме договорени количества и получаваме...нула. Ето това е схемата на Газпром. Аз очаквам дни преди изборите голяма руска газова промоция гарнирана с нов "изгоден" десетгодишен договор. Кремъл обича ние тук да се караме и да страдаме. И да врътка кранчето когато му скимне.

# 12 283
Скрит текст:

Схемата на Газпром добре я видяхме, който иска да им играе по свирката. Булгаргаз още преди двайсетина дни е изпратил писмо до Газпром със запитване как да платим безопасно и няма отговор. От друга страна всеки месец заявяваме договорени количества и получаваме...нула. Ето това е схемата на Газпром. Аз очаквам дни преди изборите голяма руска газова промоция гарнирана с нов "изгоден" десетгодишен договор. Кремъл обича ние тук да се караме и да страдаме. И да врътка кранчето когато му скимне.

Ама ти наистина ли не разбираш какво пиша? Кранчето си го врътнахме сами, защото Киро и Асен не желаят да плащаме в долари, които после Газпром да си превалутира в рубли. Искат да налагат санкции, а руснаците да стоят с наведена глава и да се съгласяват, което естествено няма как да стане. Ако очакваха, че Газпром ще продължи да ни дава газ, а ние да им плащаме в долари, които те не могат да си получават поради санкциите, много дълбоко се излъгаха. И да, ако Газпром реши да ни направи една хубава цена за газ с дългосрочен договор, не виждам защо да не се възползваме от нея. В крайна сметка това е чиста проба бизнес. Нищо не ни пречи да си купуваме газ отвсякъде, стига да е на добра цена. Тръби, а и кораби дал Господ. Нищо не ни пречи и сами да си добиваме газ, ако имаме такава, естествено ако зелените (вашите хора) решат да ни оставят намира с вечните си претенции (корупционни).

# 12 284
Не съм преглеждала темата 2-3 дни.Не знам коментирано ли е,че на ''спонтанният'' митинг на ДБ срещу президента,е имало плакати с надписи:''Искам да студувам тази зима'' и ''Няма да се къпя'',нещо в този дух.Не разбирам някой насила ли ги кара да се къпят тези ''умнокрасиви'' дебейци?Joy нека си студуват зимата,обаче аз не искам!На испанците им казали да не пускат климати на охлаждане,ако температурата е под 27градуса.Как така ЕС ще ми налага солидарност,която не желая?Нали аз си плащам всички режийни вкъщи!Ако искам ще правя парна баня в нас,ако искам хладилник,плащаме си.Това тяхното си е чисто нарушаване на човешките ни права и намеса в личното пространство.

Общи условия

Активация на акаунт