Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 838
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 665
  • Другата България
Скрит текст:
Котьооооо, гласувам за Янев, после с роднините отиваме групово в чужбина, връщаме се и на калпак по декар земя  Sunglasses

Никъде не пише да се връщаме.
Край. Ще гласувам за Янев, но първо да каже къде е декарът земя, да не излезе, че е в някое добричко село. 🤣
Добричко пак бива ,близо до морето, но врачанско....
Скрит текст:
jasmin , какви идеи, това са щуротии.  Няколко нива над Копейкин  и все пак щуротии
.
Нали? България е София и "близо до морето", на друго място и хората, и земята - тотал щета.
Само за инфо, относно земеделска земя, по "врачанско" и "монтанско" има почви, от които добивът на декар пшеница/царевица/слънчоглед е в пъти повече от този "по морето". Изключвам Добричко.
А за Янев - нищо изненадващо. Сега се обещава. Тоест, лъже се.

# 13 666
Аз не мога да разбера на Янев за какво са му тия коалиционни партнъори. Ама сега като ги разгледах разбирам защо негови хора го напускат още в зародиш като го виждат какви коалиции прави и с какви хора се обгражда. Но защо са му всички тия партии. Нито гласове могат да му донесат, даже обратното ще го дръпнат надолу, но една партия му беше достатъчна за мандатоносител ако има проблем с регистрацията. Много накриво тръгва според мен Янев в политиката. Почвам да се съмнявам че ще влезе в парламента.

Според мен сбърка с правенето на партия. Хората го харесваха, ако беше влязал примерно във ВМРО, щеше да е много по-добре. За други партии не се сещам - твърде ляв е за десните партии, твърде обран и диалогичен е за Възраждане и твърде сипматичен за БСП Simple Smile

# 13 667
Например Неохим, за който "плачеше" Борисов - 75 млн. печалба за първите шест месеца.
Финансовият отчет на Неохим показва друго число. Joy плюс едни 15 млн. неплатени дивиденти. Но да - движат се по-добре от миналата година.

# 13 668
По БНР цитираха Янев - бил твърдо за разговори с Газпром.

# 13 669
По БНР цитираха Янев - бил твърдо за разговори с Газпром.

Не сме очаквали друго!

# 13 670
Разговори, не договори.

# 13 671
  • Другата България
Нещо от нета, косвено свързано с политиката.
В случая е за "народа", но....какъвто "народа", такива и политиците.
Цитат
Ебaхти скапаната държава..." си мислеше сутрина Марина, докато си хвърляше боклука през терасата на 5-тия етаж.
В същото време, паркирайки колата си, чичо Митко отвори прозореца и хвърли догарящата цигара на тротоара, като ядосано си мърмореше: "Дейба боклуците❗️
Цел ден им работим за 600 лева..."
На първия етаж Мария обясняваше разпалено на майка си как учителят ѝ се скарал днес, щото си гледала в телефона по време на час. Взел ѝ го и тя не могла да препише, и сега щяла да има ниска оценка, и можело да не влезе в гимназията, в която искала. Майка ѝ ядосана мислеше как още утре ще отидат с гордия съсобственик на родителските права, демек бащата, в училището за да се разправят с учителя, как така ще взима на детето телефона, че ще му остави и тройка?! Некъв прост учител, който с мижавата си заплатка не може да си позволи такъв телефон и сигурно от завист е излобял така към скъпоценното им отроче...
Сашо от втория етаж пък пиеше с приятели бира в градинката пред блока, псуваше системата и коментираше как ще ходи на протест в неделя, щото нЕкой нещо трЕбвало най-сетне да направи в тая скапана държава. Стана от пейката засили се, изрита я и я счупи. Ухили се доволно и извика "О-став-ка❗️Оставка и съд за тия крадци в правителството!", и бавно, залитайки закрачи към къщи да види какво е сготвила мама му за вечеря.

# 13 672
Ето размишленията на един народен будител:
"Сеир и жълто любопитство." Как Слави Трифонов обяснява защо не подава декларация
Моралът бил над закона, размишлява още лидерът на ИТН.

https://clubz.bg/126364?fbclid=IwAR06RfcLI3iRVUYHw8FyySPspx4-IEh … 4WPR9LoN2UKdol_zc

Сашо от втория етаж пък пиеше с приятели бира в градинката пред блока, псуваше системата и коментираше как ще ходи на протест в неделя, щото нЕкой нещо трЕбвало най-сетне да направи в тая скапана държава. Стана от пейката засили се, изрита я и я счупи. Ухили се доволно и извика "О-став-ка❗️Оставка и съд за тия крадци в правителството!", и бавно, залитайки закрачи към къщи да види какво е сготвила мама му за вечеря.
Абе да ти кажа точно хора с такъв профил трудно ще се ангажират с каквато и да е обществена дейност - дори протест срещу правителството. За това се иска енергия.
Нашите пиянки пред блока /чувам ги, щото са точно под балкона ми/ всичките бяха против протестите от 2020 година.

# 13 673
Не се изисква договор, но за доказване изискуемата форма е писмена.

За Слави ми се мерна заглавието, че нещо се оправдава защо не е подал декларация, но още в самото начало на изказването ме изгуби и така и не разбрах защо не е подал ... Но от вчерашното излияние - прав е за отцепниците, особено за Руди.
Моралът  бил над закона, платил си бил глобата Wink
Нещо не разбрах.. ако подаването на декларация е законът, тогава в случая кое е моралът?

# 13 674
  • Deutschland/HE
Опитах се д аразбера, но не ми се получи.

Да похваля ЦИК. От вчера можеш да се регистрираш, за да гласуваш зад граница и аз се регистрирах, започваме регистрация за дъщеря ми (навърши 18г преди два месеца) и не ни позволява, защото към 14.11.2021 не е била на 18г. Явно не са сменили контролата и им написах кратък мейл, днес сутринта получих любезен отговор и беше оправено.

# 13 675
Остава значи неподаването да е морал\но... по тази логика.

# 13 676
Разговори, не договори.
А за какво да си говорят, за футбол и жени ли?

# 13 677
Разговор не води до сделка или договор. Аз може да Ви говоря цял ден колко хубава стока мога да Ви продам, но в края на деня също спокойно може да ми заявите "Много хубава презентация, но не ми е изгодна тази сделка"

# 13 678
  • Варна
Котьооооо, гласувам за Янев, после с роднините отиваме групово в чужбина, връщаме се и на калпак по декар земя  Sunglasses

Никъде не пише да се връщаме.
Край. Ще гласувам за Янев, но първо да каже къде е декарът земя, да не излезе, че е в някое добричко село. 🤣
Доколкото схванах този декар е за хората от българската диаспора в други държави, които ще получат БГ паспорти. Предполагам има предвид българите в Украйна, Молдова, Македония.

# 13 679
Близка, която е супер изрядна не намери частник, който да иска да й издаде какъвто и да е било документ за извършената услуга....

За договор до 5000 лв. не се изисква писмен договор. Разбира се, изисква се все пак да се платят данъци, ама...дали? Нали уж корупция ще борим задружно, но все пак май е по-добре да се бори чуждата корупция, а не собствената...Sweat Smile
Бъркаш договор с плащания до 5000 лв. Въобще тотален миш маш си написала. А данъци се плащат и фискален бон се издава и ако си купиш дъвка за 0,50 лв.

Общи условия

Активация на акаунт