Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 29 316
  • 676
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен! Ние се прибрахме също след почти месец в Гърция. Сега всичко е в багаж, а аз съм по- уморена от колкото тръгнах.
София все още е само с два зъба. Много е подвижна, лази много бързо, иска да ходи. Днес ще ходим да купим буйки. Още се прибрахме и обърна масичка за кафе в хола. Установихме, че не е подходяща и сега ще я сменим. Контакти, цветя, шкафове-всичко е обезопасено. Много е любопитна, явно ще е и палава. При док сме в четвъртък и да видим дали след големия застой, най-накрая е качила 2 грама. Яде закуска, после към 10,30 плод, обядва основното откухнята, следобед крема и за вечеря супата, към 21,30 мляко и в леглото. Общо взето така. Само със съня през деня не мога да я свикна на някакъв режим. Общо взето спи 3 пъти. Преди обяд 30 мин., след обяд около час и малко и късния следобед 30 мин. Но пък като заспи към 21,30 и се буди чак към 7 сутринта.

Бубамара ти вече даваш АМ,нали?
Докато кърмеше пак ли спеше по толкова много нощем?
При мен отказва АМ и за кърмене става на всеки час Sad

# 106
[/quote]
Kikii, да, вече давам адаптирано. Докато бяхме в Гърция София се отказа сама от кърменето. Последните пъти като пробвах да я кърмя само ме дъвчеше и се изнервяше. Сега пие АМ вечер преди сън и си го търси, но в началото също го отказваше. И да, докато я кърмех ставаше да суче по няколко пъти на нощ. И каката така ставаше 9 месеца подред. АМ отказа в началото, но отказваше и гърда. Практически си заспиваше почти без мляко няколко дни. Постепенно започна да пие по 80/90 и нагоре мл. Сега правя 150 мл. вода със 7 лъжици АМ. Става около 200 мл. мляко. Държи я цяла нощ.

# 107
Kikii, да, вече давам адаптирано. Докато бяхме в Гърция София се отказа сама от кърменето. Последните пъти като пробвах да я кърмя само ме дъвчеше и се изнервяше. Сега пие АМ вечер преди сън и си го търси, но в началото също го отказваше. И да, докато я кърмех ставаше да суче по няколко пъти на нощ. И каката така ставаше 9 месеца подред. АМ отказа в началото, но отказваше и гърда. Практически си заспиваше почти без мляко няколко дни. Постепенно започна да пие по 80/90 и нагоре мл. Сега правя 150 мл. вода със 7 лъжици АМ. Става около 200 мл. мляко. Държи я цяла нощ.
[/quote]

Благодаря
Ще пробвам пак,че вече съм страшно зомби хаха

# 108
Да, трябва си търпение. Тя все още отказва по някога и си заспива без мляко, например снощи 😆 В такива случаи на другата сутрин и правя закуска с АМ, за да си го е взела. Някакво бебешко мюсли на Holle взех, то се приготвя с АМ.

# 109
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, има ли някое бебче на АМ, което да е вече на 4 хранения? Скоро бяхме болни от Ковид и сега, освен спането (опитва да мине на 2 дремки), има промяна и в храненето. Второто мляко за деня го отказва, едва й го давам. Също не иска да яде кашата следобед, вчера изяде 100 мл с 300 зора и чак на лягане след 2.5 ч пи мляко.
Сега е на средния график:
7.30-8 АМ
11-11:30 - АМ - скоро ще предложа закуска, но отложих заради боледуването
14:30-15 - обяд, зависи кога стане от обеден сън
18:30-каша, когато благоволи да я яде
21 - АМ
Нощем не яде от 3.5 месечна. Върна за 2-3 вечери нощното, докато беше болна, но тогава не искаше последното АМ за деня и си го обяснявам с това.
Чудя се дали на 4 хранения през 4 часа няма да е по-добре?

# 110
blue,   моята София яде горе долу като вас. 8 сутринта закусва, 12 обядва, 4 следобедна, към 19 вечеря, към 22 пие АМ и заспива. Имаме приятели с бебче колкото нея и то така се храни горе долу.

# 111
И нашата София е на АМ, с което закусва и вечеря, освен тях има и две заместени хранения, което е тъкмо 4 хранения за деня, но категорично не спазва график. Ясно показва като е гладна и яде тогава. Често между закуска и обяд има 3 часа, а следобед се храни чак след 5, а понякога и 6 часа, след което сравнително скоро (понякога само след 2 часа) си търси вечерята. С едно уточнение - често се случва дори след обилна порция (уж) заместено хранене да иска и малко мляко. 🤷🏼‍♀️ Няма нещо, което да е показала, че не харесва, но пък е видимо влюбена в морковите, имам чувството, че и един килограм да ѝ дам, пак няма да се спре да яде 😂 Не знам от къде се е породила тази страст, но ей на.
Момичета, как се справяте със страха да не се пребие бебето? Само при мен ли го има? Вече не мога да я спра малката, не мога да спра и болките си в кръста. Прави по 2-3 самостоятелни крачки, сгромолясва се и веднага пак става, не знам колко падания може да понесе едно бебе, обаче откровено се притеснявам вече. Навън не смея да я оставя без да я придържам и се ядосва, но много ме е страх на тези 'поддържани' градски настилки да не се нарани, ако падне по-сериозно.

# 112
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, момичета. Вчера си изяде кашата, а днес проби трето зъбче, което я мъчи от доста време. Явно то, в съчетание с Ковида са причина да не иска да се храни. Засига я оставям на 5 хранения, а като заместим и закуската и мине на 2 спанета, вече според режима ще реша дали да е мляко, закуска, обяд, СЗ, мляко (вечеря) или закуска, обяд, СЗ, мляко (вечеря), мляко. Преди ставаше в 6 и не вървеше да й давам закуска в 6.30, но сега става в 7.30 и в 8 е нормално да закусва. Ако запази този режим след минаването на две дремки, де. Иначе, тя също пие последното мляко около 2 ч след СЗ. Но и СЗ й идва късно сега, чак към 19 ч. Ако остане този режим, ще й дръпна храненията напред и ще завършва с мляко преди сън. Ако започне пак да става рано, ще започваме денят с мляко, докато не го откаже.

# 113
Иринка е качила един кг за два месеца и само 2 см. И е 9.5 кг и 74 см. Ама си и хапваше стабилно. Сега е на 11 мес и проби първото долно зъбче, второто сега пробива и е ад. Реве през нощта и се буди на всеки час. Не иска биберон, но смуче този на шишето и давам с по малко мляко или вода, за да може да се унесе. От както се върнахме обратно т морето миналата седмица я преместихме да си спи в кошарата направо в стаята с баткото. Ставането ми е кошмар, но се надявам и другия зъб да пробие днес-утре, че резката се вижда. Дано останалите зъби не са чак толкова зле. Мажа постоянно, даже с два различни гела. Явно не помагат много. Започна да яде и по-малко, което е нормално при все че я боли венеца. И тя е на 4 заместник хранения и мляко преди да заспи. Давам вечер за вечеря супа, но пак търси млякото за да заспи. Не е придирчива към марките АМ, което е добре за мен. Иначе е яла от всички храни, мисля. Другия месец след празниците започва и Млечна кухня, дано и хареса.
Пълзи, изправя се и прави по няколко крачки, но е нестабилна и пада. Важното е да пада по дупе. И апе за удрянето и аз много се стрясках с първото дете, но Ирина не е толкова подвижна. Гледам има синина на челото, но не съм разбрала от кога е. Не я качвам на диваните и на спалнята, за да не падне. Основно стои на земята, но при нас е обазопасено още от първото. Много я привлича банята и терасата. Навън съм я пускала на площадката да пълзи, ама и обух дълго клинче. Там настилката е по-мека. Иска да опита всичко, което намери. Другаде е в количката или в мен на пейката, но не я свърта много.

# 114
Иринка е качила един кг за два месеца и само 2 см. И е 9.5 кг и 74 см. Ама си и хапваше стабилно. Сега е на 11 мес и проби първото долно зъбче, второто сега пробива и е ад. Реве през нощта и се буди на всеки час. Не иска биберон, но смуче този на шишето и давам с по малко мляко или вода, за да може да се унесе. От както се върнахме обратно т морето миналата седмица я преместихме да си спи в кошарата направо в стаята с баткото. Ставането ми е кошмар, но се надявам и другия зъб да пробие днес-утре, че резката се вижда. Дано останалите зъби не са чак толкова зле. Мажа постоянно, даже с два различни гела. Явно не помагат много. Започна да яде и по-малко, което е нормално при все че я боли венеца. И тя е на 4 заместник хранения и мляко преди да заспи. Давам вечер за вечеря супа, но пак търси млякото за да заспи. Не е придирчива към марките АМ, което е добре за мен. Иначе е яла от всички храни, мисля. Другия месец след празниците започва и Млечна кухня, дано и хареса.
Пълзи, изправя се и прави по няколко крачки, но е нестабилна и пада. Важното е да пада по дупе. И апе за удрянето и аз много се стрясках с първото дете, но Ирина не е толкова подвижна. Гледам има синина на челото, но не съм разбрала от кога е. Не я качвам на диваните и на спалнята, за да не падне. Основно стои на земята, но при нас е обазопасено още от първото. Много я привлича банята и терасата. Навън съм я пускала на площадката да пълзи, ама и обух дълго клинче. Там настилката е по-мека. Иска да опита всичко, което намери. Другаде е в количката или в мен на пейката, но не я свърта много.
Здравейте, аз мажа моята октомврийка с Дентинокс - той е с лайка и лидокаин и според мен наистина облекчава болката. Опитайте Simple Smile

# 115
chrissie, когато нашия батко падна за първи път, щях да ходя в спешното Joy
След това с каката бях още по- напрегната. Сега София падна на глава от спалнята, да притесних се, но вече някак свикнах с мисълта. А моите все главите си удрят, не знам как падат. Говорила съм с много и различни лекари, всички казват, че след удар в главата е важно да не повръща и да не заспи веднага. За такива падения при прохаждане май вече не се впечатлявам много. Забелязах, че ако аз не реагирам, тя не плаче. Както каза нашия ортопед "те са като гумени топки" Joy Спокойна бъди и се наслаждавай на прохождането и 🤗

# 116
Наслаждавам се, наслаждавам се, най-много кръстът ми се наслаждава 😁 Ортопедът, при когото бяхме, също каза да не се впрягам от всяко падане, защото с времето всъщност щяло по-често да се случва (голямо успокоение 😂😂).

# 117
Оххх… за падането ми е голяма мъка. Баща ѝ я удари с все сила в касата на вратата по главата и хайде по прегледи; още не се беше научила да се изправя и изведнъж успя и падна от столчето за хранене - централно по глава; педиатърката я изпусна на повивалника - сцепена вежда, рентген + лепене в Пирогов; миналата седмица бабата я изпуснала от 70см спалня….

С тея хора, дето ми помагат не знам какво да правя 🤦♀🤦♀ Дано детето да е по-умничко, че след тея “гледания” да си остане нормално…

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 13:29 от lollytea

# 118
lollytea, мале, миличката ❤️ Стискам палци да няма вече такива тежки поражения! То ясно, че ще падат, ама поне от наши грешки, ако могат да се спестят ударите... Мъжът ми също веднъж за секунда я беше изтърва от поглед, още само пълзеше и литнала от спалнята (нямаше ме в стаята 20 секунди. 2 0 с е к у н д и !), боля ме сърцето една седмица да ѝ гледам охлузеното носле. Май тъкмо тогава ми се зароди някакъв панически страх, че ще се пребие 😐
Момичета, аз пак едно (навярно)тъпо питане... Казвала съм ви вече, че сама приготвям всичко за малката, та в този ред на мисли - има ли някоя от вас, която да е правила домашна юфка за бебче? Как? Колко време ѝ давате срок на годност?

# 119
  • до най-прекрасния мъж
Моята преди малко се изтупка по лице. Както лазеше, изведнъж залитна, загуби равновесие и падна напред. Обикновено не отразява, става и продължава, а сега се разрева. Вдигнах да я гушна и гледам в устата й кръв. Викам Хайде, разби си устата. За щастие не! Като е паднала, си е ударила с долното вече проникнало зъбче мястото на венеца горе, където й пробива новото зъбче. И съответно там е вече разранено и е шурнала кръв. За щастие я измих, спря да тече и 1 мин по-късно вече лазеше на пода. Само си казвам Да не пада от високо, пък другото е неизбежно. То няма как да съм 100 % от времето по петите й, а и дори така да е, за да се пази, трябва да падне. Иначе, как ще се научи да не се пребива. Разбира се, не от високо и максимално да е обезопасено. Но пак няма гаранция, че няма да се наранят. То за 1 сек става. Като падна от спалнята, аз бях точно до нея, просто се наведох. А тя се протегнала да стигне кабела на външната батерия и се преметна на пода.

Общи условия

Активация на акаунт