Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 154
  • 676
  •   1
Отговори
# 255
Давам имунокинд 3x1 един месец и после 1 месец почивка. За сега има ефект.
Голямо желание има за ходене, но да се пусне скоро като гледам няма. Водя я от време на време на Киндиру. Много съм доволна. Проблем се появи при нас, че стъпва навътре с едното краче . Водих я на детски ортопед, каза че има в повече плоскостъпие и ни препоръча стелки с островче, което да избутва кракът на другата страна, но много се чудя, тъй като ходих и в един център, в който само с това се занимават и казаха че крачетата се оформят до 3 години и съвсем се обърках.
За прохождането колев и колев ,имаме и едни на беко от каката , но вече купих боти зимни на клибе, прощапулникът мина ,хвана калкулатор ,но после портмоне,с което игра 10 минути. Давате ли нещо имуностимулиращо,каката цял месец е болна вкъщи ,зарази и нас ,само малкото не е хванало.

# 256
Давам имунокинд 3x1 един месец и после 1 месец почивка. За сега има ефект.
Голямо желание има за ходене, но да се пусне скоро като гледам няма. Водя я от време на време на Киндиру. Много съм доволна. Проблем се появи при нас, че стъпва навътре с едното краче . Водих я на детски ортопед, каза че има в повече плоскостъпие и ни препоръча стелки с островче, което да избутва кракът на другата страна, но много се чудя, тъй като ходих и в един център, в който само с това се занимават и казаха че крачетата се оформят до 3 години и съвсем се обърках.
За прохождането колев и колев ,имаме и едни на беко от каката , но вече купих боти зимни на клибе, прощапулникът мина ,хвана калкулатор ,но после портмоне,с което игра 10 минути. Давате ли нещо имуностимулиращо,каката цял месец е болна вкъщи ,зарази и нас ,само малкото не е хванало.
Аз не мога да разбера как всички са на толкова противоположни мнения. На нас ортопедът ни каза в никакъв случай ортопедични стелки. А сводът до 7г ли беше, нещо такова каза.
Не разбирам...

Блу, никой не знае кога ще проходи. Нашите от лятото се изправят, вече си правят по много крачки, но основният метод на придвижване им е пълзене, така че за мен не са проходили. Моят съвет е ако няма да я слагаш отвън да стъпва, ѝ вземи хубави буйки или терлици. Иначе дори да не ходи, ако я вадиш от количката и стъпва, логиката е да трябва да е с хубави обувки. Ако няма да стъпва може да ѝ вземеш по-голям номер обувки, които не са скъпи. Така няма да ѝ стяга и ще ѝ е ок крака, но пък и ще е с обувка.
Аз не знам за колко време им расте крака, но според мен поне един сезон би трябвало да избута. Или не Thinking

# 257
  • до най-прекрасния мъж
Изобщо нямам идея как им растат крачетата. Май месец й умаляха буйките, бяха 18 р-р и й купих 19ка. Да, но бързо стана топло и цяло лято я разхождах съвсем боса. И като ми потрябваха през октомври, бяха малки, та взехме 20. Сега и маратонките й са 20 и имат аванс. За момента взехме тези апрески. Ходилото е гъвкаво, поне ще й топлят, не са никак скъпи, а са и непромокаеми.

# 258
Аз давам имунотрофина и на двамата, че все има по някой сопол или повече донесено от градината.
Аз слагам обувки от баткото, даже са 21 номер. Но Ирина не ходи навън. И с буйките иска повече да пълзи, така че навън си седи в количката. Сега щ, докато не проходи хубаво, мисля повече в къщи да седим и само като спи да сме навън. Вътре си стои по чорапи. Имам и дебели със силикон на подметката щ, за да не се хлъзга. И сина ми оставих в къщи на босо да си проходи хубаво. После ще има да тичат навън, и тогава мисля да взема хубави момичешки обувки. Имам много и са добри марки, ама са все за момче. Но засега стават. Може едни маратонки пролетта и догодина, живот и здраве, боси на морето цяло лято.
Сега, обаче, чакаме да видим ще има ли сняг. Сигурно Ирина ще му се радва. Баткото вече говори за спускане със шейна.
И на мен ми се иска да почивка, ама с две няма да е. А и с тия вируси, инхалатора е най-ползвания уред в къщи. 🙁

# 259
Аз без обувки го извеждам, космонавта му се загръща на краката и чувалче зимно има за количката. Като проходи ще мисля.
В къщи е по чорапи, а и тях маха понякога.

# 260
  • София/Севлиево
Моят не търпи обувки и все ги събува.За прохождане племенничката му подари на КК обаче вече са му малки,имам едни от баткото,пак КК ,но и те вече са му малки,ще търся нещо 22 номер.Имам страхотни чисто нови от времето,когато ММ купуваше от Амазон и продаваше тук,но са 25-ти номер.Ако догодина успее да се класира за тях ще ги носи(по погрешка му бяха пратени вместо 35, фирмата му изпрати тези,които бе поръчал,но и тези останаха и понеже моделът е леко момичешки,но пък са синьо и сиво,никой не поиска да ги купи-едните,защото цветовете са момчешки,а другите защото моделът бил момичешки,тъй че явно Рос извади късмет и ще са за него).

# 261
Моята девойка не ходи, но стои самостоятелно и има голям интерес да бута. Кутии, столове, всичко бута. Та й взехме един уокър и навън излизаме да го бута него. Така че се принудихме да й вземем обувки.
Избрах босата серия на DD Step. Консултанта ми каза, че около 2 месеца ще може да ги носи и после трябва други. Но пък мисля да ги продам след това, защото ще са дооста запазени.
Иначе първият път като й сложихме обувките опищя света! Буквално! Но после свърза обувките и излизането навън с уокъра и вече не мрънка.
Момичета, вашите мъничета колко думи разбират, казват? Дават ли ви нещо в ръцете, ако го поискате?

# 262
Моят не ходи и бута всичко друго но не и уокъра😃 Прахосмукачката, столовете в кухнята, столчето му за хранене, табуретки, всичко по-обемно което може да мести е Уокър.Вътре е бос.За навън поръчах просто едни дебели ботушки, защото няма никакъв мерак да стъпва навън.Когато проходи ще го мисля.Сега докато пиша пък е хванал коша за пране и го бута в стаята 😂

# 263
Малката разбира много, но не говори много. Поне не и ясни думи, иначе дърдори колкото искаш и още толкова, не ни е нужно радио в колата 😂 Иначе като ѝ кажа "донеси ми шарената топка" например и отива и ми носи именно нея (има и други), баща ѝ постоянно я праща да му носи чехли и тя носи, навън като ѝ кажа да ми намери листо, веднага хваща първото голямо. НО! С говоренето е доста слабо положението. Обичайните мама, тати, баба, деде, бати, освен тях казва "дай ам-ам" или "дай банан"(голям фен е на бананите и ябълките, но ябълката май е много сложна за изговаряне), като я питам дали иска нещо конкретно клати глава в съгласие и несъгласие. Често казва "не", по-рядко казва "да". Много рядко има други включвания, освен прости срички.
Момичета, вашите мъничета колко думи разбират, казват? Дават ли ви нещо в ръцете, ако го поискате?

# 264
Моята много разбира също, но и казва разни странни думички като например цвете и маркер. Наистина не съм вярвала, че точно това ще са от първите й думи. Всеки ден научава нещо ново. Направо ме изумява!

# 265
Здравейте, моята Изабела ходи стабилно, у дома е по чорапки, а на вън още тича с маратонки (марка не знам, от бебешки магазин ортопедични били)
Говори на някакъв странен език😃😃😃
Иначе думички казва мама тате бате баба
Знае как казва кучето,котето и кончето, казва също дай мене, на и когато иска песнички почва да пее па- па-па
Преди дни стигнахме до прощапулника, закъсняхме, защото все испускахме новолунието... хвана първо червилото, заигра се с него,показа на всички как се червира после взе пари и химикал
Хубав ден!

# 266
Будят ли се през нощта? Моят яде. И после мрънка цяла нощ. Няма нощ, в която да е спал непробудно. Едва издържаме вече.

La Libellule, на колко спанета е детето през деня?

Иначе и Тонката взе много да разбира, посочва неща в книжките и в нови книжки може да разпознае едно друго. Иначе главно баба и мама, на татко си казва дада, папа и също така и мама му казва понякога Simple Smile, бибата също е баба, еднократно е казвал аба за жаба, дата за водата, баву си каза един път пляскайки Simple Smile
Като пее също с ба и ма пее Simple Smile

# 267
  • au bout du monde
2 пъти спи. Понякога 1път.

# 268
А питат ли всичко какво е? Моята само сочи нещо и пита "Каак?", постоянно го прави и така научава нови думи.
Но пък още не пляска с ръчички...

# 269
  • au bout du monde
Не пита и големия не е питал. Аз говоря и обяснявам.
Пляска, маха за здравей и чао,  дава пет.

Децата са различни и няма смисъл да се сравняват.

Общи условия

Активация на акаунт