Сполучливи имитации на маркови парфюми - 44

• 69 628
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • вкъщи
Бива имитацията на Заг,но простее. Оригиналът е къде ,къде по ярък. Вече му е топло обаче. За мен подобен е и Coach dreams sunset.

# 76
Дами, имитациите си струват тогава, когато вместо да дадеш 400 лева даваш 15 за почти същото и си спестяваш пари за нещо по-съществено. Ако е оригинал, който се намира на добра цена, няма смисъл и от тези 15. Мое мнение.Flowers Hibiscus

Сутринта се пръснах 5 пъти с CK Be , че и по дрехите.
Трайност няма и пет минути.
Та затова дали да купуваме само имитиращи продукти на парфюми над 400 лв .  всеки сам да си прецени.

# 77
  • Бургас
И аз търсих Делината в Елитис. Тестерите на МЛ бяха до F96  Sad  Търсих я и където продават Сан Сиро. И там ударих на камък. А ми е много любопитна на фона на коментарите тук.  На кой аромат ви прилича от общо познатите?
На този прилича много и това не е само мое мнение -https://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/Very-Good-Girl-65560.html Делина изобщо не е за сега, супер обсебваща розова бомба е даже с един спрей.

# 78
Абе познавам го I want choo и го харесвам, просто не знам дали ми се дават едни 100лв. за него.
Затова искам да го изпробвам първо като имитация, да видя дали няма да ми омръзне след 5 пръскания. Simple Smile

# 79
През годините стигнах до един много важен за мен извод - никога не търся имитация на оригинален парфюм, който харесвам и обратното. Не купувам оригинал след имитация, която ми е допаднала. Поне в моят случай, колкото и да е добър и да ми харесва единият вариант, другият задължително се разминава с него. Липса на определена нотка, по-изявена друга, развитие на аромата, “химия” с кожата... Никога не съм попадала на парфюм, който и в оригинал, и в имитация да е 1:1 във всяко отношение. Дълго време си правих експерименти, но освен, че се затрупвах с парфюми, които не носех и се чудех как да се отърва от тях - друг резултат нямаше.

# 80
Здравейте момичета !
Днес получих от San Siro така обсъжданата Делина и един Шанел Шанс .
Да ви кажа тази Делина въобще не е моето че поръчах и два броя за Шанела същото се отнася . Много съм разочарована от първата си поръчка от Сан Сиро за това и трите парфюма ги пускам в размените .

# 81
Парфюмите от СК линият всичките са нетрайни и с това са известни. Опитайте някой друг от Кевин Клайн и ще видите че качеството е друго. Просто CK линията е одеколонеста един вид. Много лека и младежка.
Днес ходих да пробвам в мола набелязани парфюми и всичките бяха греда. Което е супер, но на излизане от мола си викам дай да отида до въпросния физически магазин на Айфел, но звъннах все пак да питам дали не работи до 7, защото може тамън да отида и да затворят пред мен. Та днес ми дигнаха на телефона и се оказа че съвсем наскоро са го затворили. Този в кв Славейков, в комплекс Престиж. Та може само он-лайн да се поръчва. И както вече се знае има 1 парфюм подарък при поръчка за да се компенсира доставката. Мъчно ми е за She, а и не знам как са я докарали и дали да рискувам с 20 лева на сляпо. Напоследък не съм по рисковете. Ще видим.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 20:16 от Lale_Lili

# 82
МЛ унисекс 09  днес тествах. Ми страхотен! Траен, има развитие, различен! Ще се купува! Не запомних от кой е вдъхновен, Александър нещо си...

# 83
  • обл. Шумен
Дами, имитациите си струват тогава, когато вместо да дадеш 400 лева даваш 15 за почти същото и си спестяваш пари за нещо по-съществено. Ако е оригинал, който се намира на добра цена, няма смисъл и от тези 15. Мое мнение.Flowers Hibiscus
Въпреки, че не е точно тук мястото 😆 май така става понякога....Като се замисля...продавачката ми наля един по погрешка, следващият се оказа абсолютно нетраен, за третият не можаха са намерят капките, четвъртият 50 мл. но за 27 лв. и още 5 доставка.... /🤪/ ...Събраха се  пари колкото за един по-траен оригинал, макар и от 30 мл.
Имитациите си струват, особено съотнесени към заплатата....Ама напоследък все по-рядко нацелвам нещо, което да е трайно 2-3 часа....😠

# 84
Съгласна съм че напоследък имитациите са много нетрайни. Затова като имах момент в който не можех да си позволя оригинал си купувах Avon. Повече си заслужава, може евентуално да се помирише в каталог и в ОЛХ и Базар цените са в пъти по-евтини отколкото в каталога. Дори с доставката пак си заслужава. Цените на наливните вече се изравниха с каталожната козметика и гонят оригинали от по-нисък клас. Не знам на какво се дължи това. Суровините ли поскъпнаха или новото поколение търговци ги вдига изкуствено, защото знае че пак ще се купува. Не знам, но знам че все по-трудно ще се навия да дам много пари за капсулован парфюм от наливна фирма, дори и за наливен също. С капки или без, не са като от едно време, тогава имаше истинско качество. Сега....

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 05:41 от Lale_Lili

# 85
  • Варна
Lale_Lili, напълно съм съгласен и аз затова си имам елементатна система. Имитацията трябва да е минимум 3 пъти по-евтина от оригинала на база 100мл. Търся нишови и висок клас дизайнерски аромати. Или вече спрени от производство/лимитирани издания.
Пример са Dunhill Desire Red/Blue, които ми излизаха по 15-16лв за 100мл(тестери по 30мл от parfimo на промоция 4-5лв) а много техни имитации се предлагат за 15+лв за 50мл.
Но всеки си носи главата и сам трябва да си преценява.
Друга точка е, че имитацията трябва да втаса, да премине мацерацията. Аз и жена ми имаме над 40 продукта от Камея, които посочват с етикетче дата на производство на партидата върху бутилката. Разликата е наистина съществена на продукт на 1 месец или 6+месеца. Имам доста от тях на 2+ години и вече са с невероятно представяне, дори летните. И при други производители е така, но това е коментирано вече много в темата.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 08:47 от D-frag12

# 86
Купих си малко мостри на Заг и ще ви споделям субективното си мнение, докато ги пробвам. Днес пробвам 347 VR FLOWERBOMB VICTOR AND ROLF. За мен е почти същия като Jimmy Choo-Jimmy Choo(оригинала). Даже като поисках мнение ми казаха "ама ти вече нямаш ли такъв"? И двата по някаква причина усещам виолетка ..по-скоро бонбони виолетка, които нямат в пирамидата. Много нетраен на моята кожа, за разлика от почти всичко на Заг, няма и час и вече го усещам само като си навра носа в китката. Може би наистина не им е сега сезона. Ама не си представям зимата на мириша на цветя и виолетки. Честно казано, не знам дали заради името или заради коментари, очаквах наистина една бомба от цветя, която да трябва да нанасям пестеливо. Какво мислите за парфюма? Ползвате ли го в имитация на някоя фирма или в оригинал?

# 87
D-frag12 и аз като теб си имам принципи и  са подобни на твойте.
Съгласна съм с това което казваш. 👍

# 88
  • У Диспансера ...♥♥♥
С голям интерес ви чета и поръчах
Bargello, алиена.
Много съм доволна, траен и аромата си го усещам над 10 часа. Много хвалите Бакарата на Martin Lion. Аромата ми хареса много, но трайноста е час и спирам да го усещам. Иначе много бързо ми дойде доставката и имаше подарък от тях, спрей за тяло.
Ще пробвам и Рефанския да видя дали няма да е по траен.
Рефанската Олимпия ми е почти едно към едно с оригинала, и е трайна също така, не знам доволни ли сте от нея.

# 89
  • Варна
Скрит текст:
С голям интерес ви чета и поръчах
Bargello, алиена.
Много съм доволна, траен и аромата си го усещам над 10 часа. Много хвалите Бакарата на Martin Lion. Аромата ми хареса много, но трайноста е час и спирам да го усещам. Иначе много бързо ми дойде доставката и имаше подарък от тях, спрей за тяло.
Ще пробвам и Рефанския да видя дали няма да е по траен.
Рефанската Олимпия ми е почти едно към едно с оригинала, и е трайна също така, не знам доволни ли сте от нея.
BR540 на ЗАГ наливен при мен е чудовище в студените дни. Като мъж го нося с удоволствие. Дори и след пране не изчезва лесно от пуловери, жилетки, риза. От малкото попаднало върху якето ми, ухаеше целия коридор в апартамента. Покупката е през ноември или декември 2021, надяваме се и в момента да е със същото качество.
Лично този вариант препоръчвам.
Проблемът при повечето хора е, че когато някой аромат е много силен, носът бързо свиква и не го усеща. Това често се посочва от големи колекционери, правещи ревюта в интернет. Вариантът е да се напръска с парфюма някой близък и за 2-3 дни да прецените по него, дали има наистина трайност. Така тестваме аромати със сина ми. Цял ден изкарва училище, спортуване и вечерта проверявам, дали се усеща и колко силно.
Този уикенд ще мина през ЕЛИТИС за Un Jardin Sur Le Nil на Martin Lion. Ако не забравя, ще се пръсна с тестера на BR540 за проба.

Общи условия

Активация на акаунт