Нашите орхидеи – тема 39

• 34 564
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
pppqqq,А кой е цветоноса?
Това дето е сивкаво и към края си е по тъмно зелено това ли е? Аз мислех,че е корен.Joy

Това ли е цветонос?

# 631
Тези двете:

# 632
Аха, ясно сега видях-благодаря за отговора !

# 633
  • София
Днес получих моята мини Марк. Simple Smile много красива орхидея!
Градинският център работи само с ЕКОНТ. Служителя ми изреди ред причини да ползва ЕКОНТ. Орхидеята беше сложена в доста голям кашон. Много леко прикрепена с тиксо от вътрешната страна. И за уплътнение беше изрязано ето това:

Ето я красавицата:

А това какво може да е:

# 634
Амиамо, цветонос се подава Grinning

# 635
  • София
Амиамо, цветонос се подава Grinning

Браво! Доволна съм! Simple Smile Много добър екземпляр ми е изпратен. За първи път поръчвам от Градинския център.
Изкъпах и полях.

# 636
Second, значи скоро да очакваме снимки на цъфналите красавици Hug

И моят Мини Марк пристигна но без цветонос и май не и цъфтял до момента. Изглежда здравичък и ще бъде пресаден този уикенд.

Amiamo, много е красиво цветенцето, не знам защо очаквах тази орхидея да е с къс цветонос...

# 637
Да,  даже едната съвсем скоро ще се отчете.
Мини марка не е с къс цветонос, освен ако не е младо растение. Имам два, единия го купих онлайн от швертер и дойде с цветонос, но не цъфтящ. Беше изключително малко растение, в саксийка като чашка и съответно малко цветоносче. След 1-2 месеца плантс имаха много мини марк, които видях на снимки и бяха големи хубави , та си поръчах и от техните, то е три пъти по голямо Simple Smile и цветоноса висок. Като след прецъфтяване удължаваше поне 3-4 пъти. Накрая го резнах, защото искам да си пусне нормален цветонос, а не по едно цветче днес, едно другата седмица...

# 638
Пу, пу да са ви здрави Мини Марк-овете и да ви цъфтят обилно! Честити! Heart Eyes

Аз на моя не знам вече какво да му правя та да цъфне. Smirk Със седем листа е, и корени си има доволно, ....изчака ми се чакалото. Rolling Eyes

Сега се замислих, че новите Марк-ове на момичетата са в саксии за миди, а моята дойде в стандартна - 12 см. Аз ѝ смених корите, но си е в транспортната саксия. Да не би да и е прекалено широко!? Дали това е проблема?

# 639
Ето за каква разлика говоря.
И двата ми цъфтяха домашно след магазинския..и на двата не съм им сменяла нищо, така са си както съм ги получила..едната е 12, другата сигурно е 6

# 640
  • Варна
За първи път поръчвам от Градинския център.
Изкъпах и полях.
Аз съм много доволна от тях, хубави растения изпращат, добре опаковани. Честита да ти е Simple Smile Ще взема и аз да поръчам накрая, преди години мечтаех за мини марк, но напоследък хич не ми се занимава с тези орхидеи. Накупих няколко, които не щат да цъфтят и съвсем ми мина музата.

# 641
Аз пък ходих до Враца неотдавна, ако знаех, че там има такъв градински център, щях да разгледам на място...

# 642
  • Варна
Да, да не повярваш. В цяла Варна не мисля, че има такъв градински център. Едно време имаше няколко, но сега... Не се сещам за ни един.

# 643
  • тук и там
И мен май една или две ще ме зарадват скоро. За едната съм почти сигурна ,че е цветонос, но за втората съм леко разколебана.
Та това нали са цветоноси?
Едно

И две

# 644
  • Варна
Баш цветоноси са. Честито!

Общи условия

Активация на акаунт