Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 831
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Да. Цените, които посочвате са така и в Германия и в БГ. Обичайната цена в БГ е 2,39 лв, така че 2,20 си е добра цена.

# 136
Да, детските пюрета тук са по-скъпи. Дали ще правите или купувате е въпрос на избор. Аз лично правя пюрета на бебето си, но държа да готвя лично. Не ми излиза по-евтино, защото ползвам биопродукти, но зная какво точно слагам. Друг аргумент е, че не е едно и също да си сготвиш телешко варено и да си отвориш консерва, например.

# 137
  • София
2,20 лв наистина е добра цена!

# 138
  • до най-прекрасния мъж
Аз купувам пюрета на Бейбибио (френски са) и на Гербер. Едно пюре е между 2.50 и 3 лв и са по 125 гр масово, даже има и по-мънички. Някои неща, които имам домашни, й ги готвя аз, но повечето ги купувам. Ужасно скъпи са, но нямам всичко домашно, а нямам под ръка био продукти и ако трябва да обикалям, за да набавя, ще ми излиза същото. Моето дете е на 8++ и към средата на октомври ще опитаме направо с кухня. Ако не, минава на обща храна с въведени продукти без сол и с контролирано съдържание на мазнини.

# 139
Aма ние днес му взехме на хип тиква с картоф - еми то е абсолютно безвкусно. Това, което направихме ние, беше много по-вкусно. Сигурно зависи и от сорта на тиквата, ама чак никакъв вкус да няма.

# 140
На Хип са така. Пробвайте Бейбибио, ако държите да купувате готови. И пак не очаквайте да има мирис и вкус на прясно приготвена храна, няма как да стане. 😊

# 141
  • Варна
Тиквичка с картоф на хип беше единственото пюре, което моят син не хареса. Другите стават горе долу. Пробвайте на Гербер, аз купувах от тях в България и на dm марката са също био. Цената им е като в Германия.

# 142
  • София
Хип е 2.25лв в Dm и това е най-добрата цена без промоция, на която можете да го откриете. Аз не лежа на марки, а гледам състава на етикета и шкафа ми е пълен с разнообразни пюрета. Каквито био продукти успявам да намеря в магазина - Билла, Лидл, Фантастико, купувам, останалите добавям готови, защото така или иначе детето яде по 200гр и това бурканче от 125гр доникъде няма да му стигне и трябва да давам две. Освен, че са скъпи пюретата, зеленчуците, които приготвям на пара, наистина са по-вкусни като са прясно сготвени. 🙂

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 07:51 от gigi91

# 143
Тиквичка с картоф на хип беше единственото пюре, което моят син не хареса. Другите стават горе долу. Пробвайте на Гербер, аз купувах от тях в България и на dm марката са също био. Цената им е като в Германия.

Като цяло ще гледаме когато и където можем да си му приготвяме сами (както и сега). Но планираме и разни екскурзии, където най-вероятно няма да има възможност за приготвяне на домашни пюрета и ще трябва да си носим. Щом на ДМ цената е като в Германия е добре, понеже те са по-евтини и от Хип - 50 цента за 125 грама.

# 144
В БГ няма пюрета на такава цена. Ако желаете купете си и си донесете. В ДМ съм купувала техните плодови  био пюрета от 190 гр и са 2,45 лв, На другата им марка плодовите са 1,99 лв. Съжалявам, че не мога да помогна с цена на зеленчуковите.

# 145
В БГ няма пюрета на такава цена. Ако желаете купете си и си донесете. В ДМ съм купувала техните плодови  био пюрета от 190 гр и са 2,45 лв, На другата им марка плодовите са 1,99 лв. Съжалявам, че не мога да помогна с цена на зеленчуковите.

Благодаря за отговора - просто по-нагоре бяха писали, че цената е като в Германия.

# 146
Цената не е като в Германия. Аз също живея и на двете места през годината. След като три месеца бебето се хранеше само с пюретата на Хипп, преминахме на Бебивита. По-вкусни са и имат добавено желязо, което е много важно от 6-ия месец нагоре. Забелязвате ли, че в Германия майките купуват основно Бебивита и пюретата на ДМ?

# 147
Момичета, за първи път ще поръчвам кухня за бебето - колко дълго съхранявате кутиите с храна в хладилника и как го стопляте?
И още един въпрос - обезсоленото сирене за бебето колко дълго може да се съхранява в кутия в хладилника? Във вода ли да го държа, след като съм го обезсолила?

# 148
Момичета, за първи път ще поръчвам кухня за бебето - колко дълго съхранявате кутиите с храна в хладилника и как го стопляте?
И още един въпрос - обезсоленото сирене за бебето колко дълго може да се съхранява в кутия в хладилника? Във вода ли да го държа, след като съм го обезсолила?
Слагам я в хладилника след като е студена. Давам я в рамките на деня, като затоплям в уред за топлене на АМ. Ползвам държавна кухня.
Сиренето си обезсолявам за 4-5 дни и държа постоянно във водата.

# 149
Аз не държа храната от кухнята в пластмасовите кутийки, а ги пресипвам още като я взема в бурканчета. Като изстине я затварям с капаче и слагам в хладилника. Не вземам всеки ден, а през ден или два. Чета менюто и избирам в дните ястията с риба, телешко и храни, които не готвя. Често давам едното на деня, а другото- за обяд на следващия ден. Като сготвя за нас давам на малчо и покривам още 2 хранения. Така е разнообразно и не готвя отделно само за него.

Сиренето го държи в купа с вода.

Общи условия

Активация на акаунт