Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 833
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!
Смятате ли, че тиквичките сорт Ротондо стават за бебешко пюре? Бебенцето е на почти 6 месеца и вече е захранено с няколко зеленчуци. Взех една тиквичка от този сорт, защото другите бяха свършили, но не намирам информация дали имат специфични разлики с обикновените тиквички.
Благодаря Simple Smile))

# 151
Не смятам, че трябва толкова да се фиксираме. И да се изприщи малко, нищо му няма. Тиквичката не е алерген. На нашия сме му давали всякакви неща според възрастта.

# 152
Здравейте, един бърз въпрос: мога ли на едно ядене да дам едновременно 1/2 жълтък и обезсолено сирене? За бебе на 8 месеца.

# 153
Аз така си храних и двете деца, винаги слагах сирене в пюрето с жълтък.

# 154
Здравейте за 11 месечно бебе какви закуски предлагате?

# 155
Каша с масло и сирене, кус кус, попара (ако Ви допада като вариант), кисело мляко с бисквити.

# 156
  • Пловдив
За 11 - месечно също съм давала юфка с масло и сирене, принцеса с масло и сирене… палачинка без нищо намазана също. Кисело мляко.

# 157
За 11 - месечно също съм давала юфка с масло и сирене, принцеса с масло и сирене… палачинка без нищо намазана също. Кисело мляко.
А бананови палачинки

# 158
Каша с масло и сирене, кус кус, попара (ако Ви допада като вариант), кисело мляко с бисквити.
Истинската причина за "дихателни проблеми", трета сливица, "обструктивни" бронхити, безкрайни хреми...
НЕ се дават " закуски " на бебета преди 12м възраст.
Краве масло е млечен продукт- не се въвежда преди да сте въвели прясно мляко, тоест, след 12м възраст.
НЕ се дават повече от две външни хранения при бебета под 12м възраст.
" Попара " е глутен- не се въвежа в количество преди 11.5м когато, и по принцип, се започва с въвеждането му.
Даването на " бисквитки " на бебе под 12м възраст е абсурдно- освен ако не са бебешки, подходящщи- и то с плод.

# 159
Истинската причина за "дихателни проблеми", трета сливица, "обструктивни" бронхити, безкрайни хреми...
НЕ се дават " закуски " на бебета преди 12м възраст.
Краве масло е млечен продукт- не се въвежда преди да сте въвели прясно мляко, тоест, след 12м възраст.
НЕ се дават повече от две външни хранения при бебета под 12м възраст.
" Попара " е глутен- не се въвежа в количество преди 11.5м когато, и по принцип, се започва с въвеждането му.
Даването на " бисквитки " на бебе под 12м възраст е абсурдно- освен ако не са бебешки, подходящщи- и то с плод.
Ти да не си пила само АМ и кърма до годинка???

# 160
Бърди е мъж.
Педиатър!
Водя захранването на бебето си с него. Ядем доста неща, различни от кърма и АМ, просто са СЪОБРАЗЕНИ с възрастта на детето, респективно- подходящи!
Можете разбира се, спокойно да подминете съветите, просто- исках да внеса малко уточнения.
Хубава вечер!

# 161
Сега разбирам,че в темата участва Педиатър,което е прекрасно! Адмирации за съветите,подкрепям на 100% да не се замества сутрешната закуска на дете под 1година. Дори когато моята дъщеря навърши годинка,нейната Педиатърка ме посъветва да започна да предлагам закуска,но да не настоявам,ако отказва да продължа с АМ за сутрешното хранене.Така и направих,всяка сутрин предлагах закуска,но доста често си искаше АМ.Сега е на 1,6м. и не се сеща за АМ на закуска.

# 162
Добре , че се намеси д-р Бърди. Педиатрите масово отбиват бебетата от АМ още преди да са навършили годинка. Защото не било полезно. Да не е най-доброто нещо, но е факт че доставя на бебето необходимите му витамини и минерали.  Буквално оставят бебето само с вечерната бутилка АМ още на 6-7 месеца. Сутрин разбира се се започва с попарата. Настояват още на 4+ да се започне захранването. Това, че СЗО препоръчва до 12 мес. възраст основна храна мляко и само две заместени хранения не ги вълнува. Захраних с глутен на 8-9 мес., педиатъра ме нахока колко съм закъсняла. Сега яде само овес с АМ каша, нямаше проблем и с попарата. Но още не съм дала кравето масло.

# 163
  • София
Според мен д-р Бърди е над 60г, защото и повечето му съвети са доста остарели като чета коментарите му.
Нашата педиатърка е другата крайност по темата-каза да замествам трето хранене попара на 5м възраст. Тук вече реших да изчакам малко. Какъв е проблема на 11месеца да се дава закуска ако е второ хранене. Нали до годинка трябва да бъдат първо и последно млечно хранене само?
По последни проучвания ранното захранване с алергени е по-добрият вариант, защото ако се прояви реакция, има време детето да я израсте. Моят син е на 6+ и съм въвела масло, жълтък, бели меса, някои риби, глутенови каши и много плодове и зеленчуци. Всеки ден вкарвам нова суровина и детето се храни разнообразно и живот и здраве на 7м ще бъде записан на детска кухня, а не тепърва да се захранва. Може би съм по-смела, защото сме му правили генетични изследвания и не е предразположен към алергии.
Само да уточня, че беше напълно готов на 4++ за захранване, защото от първия ден яде пюрето все едно цял живот го е ял. Не следвам схеми на 100%. Ако някой успее да нахрани 6-месечно дете с размери на 8-9-месечно само с ам. 9500гр, 74см., да заповяда. Днес дадох 200гр месно пюре и се разрева с глас и сълзи, защото не му стигна като видя празната купичка и седи с отворена уста, а изобщо не е дебел. Дадох след това 1/2 банан да се нахрани и успокои.
Да, кравето масло е млечен продукт, но някои деца вече са пили ам, което се прави от краве мляко. Единственото, с което съм съгласна е да се изчака с бисквитките, защото дори и бебешки имат захар на второ място в състава. Единствените, които съм виждала да нямат в съдържанието, са спелтови на Holle.

Аз бих искала да помоля мамите за съвет как се обезсолява сирене. Знам, че се кисне във вода, но за колко време, сменя ли се водата? Какво сирене купувате?

# 164
В Западна Европа педиатрите препоръчват захранване от 5+ месеца като минимум. Най-често обаче казват 6+.  Д-р Бърди е под 60г. и не живее в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт