Нерешителен мъж

• 12 107
  • 328
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Е какво предложение очаква като дори не живеят заедно, че чак да й е обидно?
Цъка й часовника, сигурно покрай нея са се сгодили, женили, забременели или родили вече повечето и е решила, че трябва да е следващата.

А то за 1г да няма особено развитие връзката, ми има някъде проблем.

# 136
На негово място, след 1 г. само излизания, бих се притеснила много сериозно, ако партньорът ми иска да прескочим директно към брак.
Сериозно притеснително е, че за една година той самият не е поискал да заживеят заедно и сега изведнъж се сеща да проведе The Разговора, в който да заяви внимание, внимание, готов съм за баш-тест-драйв. Мъж на 33. Червен сигнал е за проблеми на втория етаж и на междинната площадка.

Според мен авторката е някоя провинциална дева дето се страхува, че ще увисне, ако не "излъже" някого.
А, не. Провинциалните деви сега им е важно да представят мъж. И понеже мъжете станаха много модерни, но бедни гражданя, девите се принудиха да се навиват на семейни начала, иначе - знаете - котката и прочее.

Изброеното, дето се виждало само при съжителстване, аз лично съм го виждала дажеи без преспиване след секса. Моля ви.

# 137
  • София
Брак без да сте правили секс и без да сте живели заедно е малоумно решение. Та прав е той, въпросът е защо толкова време не стигате до съжителство и как е сексът (предвид историята от преди 2 години, не знам господинът същият ли е).

# 138
А защо ти не мислиш като него? Имаш ли представа колко са различни хората след като заживееш с тях? И как променя връзката едно съжителство? Поживеете ПОНЕ една година заедно и ако ви е сладко - тогава се женете. Подписа е страшен само, когато се окаже лошо решение. Та и твоя човек го е страх от това - с право. А ти какво губиш ако поживеете известно време на семейни начала?

# 139
  • Плевен
Преди години като млада студентка имах приятел,с когото бяхме заедно почти 5 години.Няколко месеца преди раздялата ни,отидохме да работим заедно в чужбина за да съберем пари за началото ни.Заживяхме заедно в една квартира.Два месеца ми бяха нужни за да разбера,че с този момък нещата няма да се случат.Тотално различни като характер,като приоритети,като всичко.Развей прах,харчеше безумно за всякакви глупости,+ това обичаше да пие(това го бях видяла и преди да се съберем,но не мислех,че е толкова сериозно,несериозник,от когото не можеш да очакваш да носи отговорност за нищо,дори за собствените си постъпки..Както умирах да съм с него,изведнъж ми допротивя от него.Напълно ми се обърна мнението само след 2 месеца.Със мъжа ми се запознахме през интернет.Една година се гаджосвахме,като през това време аз преспивах при него,и той в нас,ходехме и заедно на неговата вила в друго населено място за цялото лято.И двамата бяхме против брака,смятахме,че един подпис не прави брака щастлив.Година и половина след първата среща,започнахме опити за бебе.Шест месеца по-късно бях бременна и започнахме процедура по търсене на жилище(той чакаше да продаде наследствения си апартамент в края на града,за да можем да купим с парите жилище по-близо до центъра,в по-близък квартал)През цялата бременност ремонтирахме новото ни жилище и 3 месеца след раждането се нанесосохме.Миналата година след 12 години заедно аз му предложих да се оженим и той каза "Що пък не".Слязохме до гражданското и избрахме дата за след 2 седмици,за да успеем да оправим документите за брак.Церемонията беше в тесен семеен кръг,бяхме само 7 човека,двама от които ,свидетели.Подписахме и се почерпихме в ресторант.Никой от нас не искаше пищна церемония,с 200 човека и свет преструвки.Та ето,след 12 години "семейни начала" сме вече бракувани Simple Smile.

# 140
Повечето в темата не разбират, че не е проблема в липсата или наличието на подпис в гражданското, а самите хора. Подписът не те прави семейство с някого.
Тя авторката така или иначе не се яви да каже защо НЕ иска да живеят заедно без брак. Така че тука си лаламе.

# 141
Подписът не те прави семейство с някого.

Съгласна съм, обаче сякаш много хора още живеят с илюзията, че бракът носи ползи и дава гаранции. Ето защо някои толкова държат на него, защото други са им казали, че така е по-хубаво и по-сигурно.

# 142
Проблемът е, че авторката иска той да я иска, а неговата реакция тип "да не си луда" я хвърля в раздвоение дали всъщност е желана за бъдеща съпруга. Не мисля, че тя тропка с краче да се бракуват сега и веднага, но бъдещето с този мъж е доста несигурно и това я трови. И мен би ме притеснила подобна реакция, а не самото желание да изчакат и да видят как ще потръгне. Общо взето, мъжът се е представил като дърво. Ако беше казал "слънце, предлагам ти да поживеем известно време заедно и тогава да решим за бъдещето", нещата щяха да са други.

# 143
Благодаря на всички,които изразявате мнение по темата и продължавате🙂Относно до въпросите,които ми зададохте-При моя приятел оставам петък,събота и неделя,също така и през седмицата оставам и сме заедно.За много неща ми помага и не мога да си кривя душата-във домакинството ,когато сме заедно той муска пералня,аз чистя,пазаруваме си,излизаме.Една от изказалите мнения дама ме попита дали ходим на почивка заедно..Ходили сме заедно на планина за почти седмица,море и продължаваме да ходим,но понякога се чудя,защо прави това за мен?Всеки път той запазва място и нито веднъж не е правил проблем за това колко струва дадено място и къде ще се ходи.Във връзка със това дали съм от малцинствата-не съм.Българка съм🙂Друга дама ме попита със кого живеем моя приятел…ами със техните..Той е на единия етаж от къщата,а техните са на първия.

# 144
  • София
А, аз също не бих искала да живея на семейни начЕла така, сори.

# 145
  • София
Преди години като млада студентка имах приятел,с когото бяхме заедно почти 5 години.Няколко месеца преди раздялата ни,отидохме да работим заедно в чужбина за да съберем пари за началото ни.Заживяхме заедно в една квартира.Два месеца ми бяха нужни за да разбера,че с този момък нещата няма да се случат.Тотално различни като характер,като приоритети,като всичко.Развей прах,харчеше безумно за всякакви глупости,+ това обичаше да пие(това го бях видяла и преди да се съберем,но не мислех,че е толкова сериозно,несериозник,от когото не можеш да очакваш да носи отговорност за нищо,дори за собствените си постъпки..Както умирах да съм с него,изведнъж ми допротивя от него.Напълно ми се обърна мнението само след 2 месеца.Със мъжа ми се запознахме през интернет.Една година се гаджосвахме,като през това време аз преспивах при него,и той в нас,ходехме и заедно на неговата вила в друго населено място за цялото лято.И двамата бяхме против брака,смятахме,че един подпис не прави брака щастлив.Година и половина след първата среща,започнахме опити за бебе.Шест месеца по-късно бях бременна и започнахме процедура по търсене на жилище(той чакаше да продаде наследствения си апартамент в края на града,за да можем да купим с парите жилище по-близо до центъра,в по-близък квартал)През цялата бременност ремонтирахме новото ни жилище и 3 месеца след раждането се нанесосохме.Миналата година след 12 години заедно аз му предложих да се оженим и той каза "Що пък не".Слязохме до гражданското и избрахме дата за след 2 седмици,за да успеем да оправим документите за брак.Церемонията беше в тесен семеен кръг,бяхме само 7 човека,двама от които ,свидетели.Подписахме и се почерпихме в ресторант.Никой от нас не искаше пищна церемония,с 200 човека и свет преструвки.Та ето,след 12 години "семейни начала" сме вече бракувани Simple Smile.

Много показателно мнение. И не за 2 месеца, за 2 седмици някой може да ти опротивее.
Като казахте котки - аз имам 3. Майка ми например изпада в потрес като дойде у нас от наличието на косми и стъпва, все едно отдолу е минно поле. Да не говорим за нейната педантичност и моя хаос. Колкото и да се обичаме, не бихме могли да живеем заедно.
Та, тъй - може да се окаже, че след 2 седмици съжителство въобще няма да можеш да живееш с този човек. И то заради на пръв поглед "незначителни неща". И нито той ще е виновен, нито тя.

# 146
Че вие ⅔ от седмицата си спите на гости. Не виждам какви още проби са нужни. Човекът те е тествал и не те е одобрил за брак, само че няма друга сигурна мома на хоризонта, за да ти бие на теб шута. Ако това те успокоява.

# 147
  • София
Че вие ⅔ от седмицата си спите на гости. Не виждам какви още проби са нужни. Човекът те е тествал и не те е одобрил за брак, само че няма друга сигурна мома на хоризонта, за да ти бие на теб шута. Ако това те успокоява.
Това имах предвид. Видяли са се какво - що година време. Ако му трябва още - не е правилният човек.

Иначе, имаш пълен потенциал да скапете тази връзка, ако се нанесеш в семейния вилает.

# 148
  • София
Благодаря на всички,които изразявате мнение по темата и продължавате🙂Относно до въпросите,които ми зададохте-При моя приятел оставам петък,събота и неделя,също така и през седмицата оставам и сме заедно.За много неща ми помага и не мога да си кривя душата-във домакинството ,когато сме заедно той муска пералня,аз чистя,пазаруваме си,излизаме.Една от изказалите мнения дама ме попита дали ходим на почивка заедно..Ходили сме заедно на планина за почти седмица,море и продължаваме да ходим,но понякога се чудя,защо прави това за мен?Всеки път той запазва място и нито веднъж не е правил проблем за това колко струва дадено място и къде ще се ходи.Във връзка със това дали съм от малцинствата-не съм.Българка съм🙂Друга дама ме попита със кого живеем моя приятел…ами със техните..Той е на единия етаж от къщата,а техните са на първия.
Оооо, това е мнооооооого важен щрих от картинката.
Попитай го дали ще е съгласен да се изнесете да живеете на квартира.
Защото, ако откаже (както подозирам) не само няма да се чудиш дали да се жените, а ще бягаш с 364 км/ч

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 10:29 от bubanka

# 149
Ако беше започнала с този ''дребен' детайл щеше да си спестиш десет страници мъка и предположения.
И аз смятам, че той не те смята за подходящ партньор за брак.

Общи условия

Активация на акаунт