На море в България 2022г.! - 2

• 59 294
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Ева, най-сърдечно благодаря, изглежда това е моето място, аз съм от "младежите над 40". Ненавиждам тълпи, шум и блъсканица, дискотеки също, особено по време на почивката ми. Миналата година не мигнахме от един бийч бар извън хотела, но с някакъв техно маратон от 48 часа....ужасно беше - Слънчака! По тази причина не почивам вече в активен сезон и така малко се разминавам с тълпите. Приятна почивка желая!

# 361
  • София
Ева, много стойностни материали от и за Бяла.
Младежи като нас над 40 + 10 + х сигурно ще ни хареса много, макар че и на Слънчев Бряг ни харесва, но след 10 септември.
Единствено искам да попитам банкомати/банкомат има ли в града и от изброените плажове кой е най-хубавия. Изключвам Карадере, защото е уникален.

# 362
Хора, има ли щипалки ?
Най-вече за Сл.бряг се вълнувам.
Попаднах на статия, надявам се силно да е лъжлива.
Никога не съм попадала на тези гадини

Радвам се на всички, които тепърва започват почивката си. На мен ми предстои наесен едно море и го чакам с нетърпение - Санта Марина Созопол.
Запазила съм там във Вива Маре, за последните дни на август до 1.09 дано да е готино 😊

# 363
  • There I was on a July morning
Ева, благодаря за снимковия материал!
И аз се интересувам от плажовете в и около Бяла. Например, този Карадере - на какво разстояние от градчето е? Струва ми се, че е неохраняем? Дълбоко ли е морето, чисто ли е, има ли тоалетни, заведения и т.н?

# 364
buty, има банкомати, но не са на всяка крачка. От трите плажа най-много харесах най-южния, рибарския към Обзор, той е малък и също дивичък. Почти до него има хубав хотел с хубав на вид ресторант, но му забравих името и не ме интересува - там обаче се натъкнах на скапано обслужване, безвкусна храна, незаслужено скъпа. Мисля, че беше "Чайка".
Скубиду, Дерето е северният плаж на Бяла, стига чак до село Горица. Добре е да сте с джип, защото дотам се стига по черни пътища, а понякога и не се стига. На места пътят е толкова изровен, че не може да се премине. Местните хора не обичат много дивите къмпингуващи, защото ще се борят със зъби и нокти да не изникнат и там хотели на мястото на лозята. На карадере няма нищо, няма заведения, няма тоалетна. Не е за всекиго дългото пребиваване, трябва да си носиш химическа тоалетна - все повече такива виждам, за щастие, или мъничка лопатка, сещате се защо. Не бива да се разпъват палатки на дюните - или на самия пясък, или горе в тревата. Морето там е идеално, няма камъни, само малко натрошени миди на брега, гладки и красиви дребни камъчета. Ако някой реши да ходи, от кладенчето в края на Бяла хванете пътя надолу и после хванете десния път. Левият сега е разкопан нарочно с трактор, за да не може да се минава. И най-важното - слизайте само в идеално сухо време и изчезвайте преди първата капка дъжд, защото при дъжд пътят се превръща в идеална кална пързалка и може да не успеете да излезете. Има човек в Бяла, който се занимава с това с трактор да вади коли и джипове нагоре. Ходила съм с лека кола, с мотор и с джип - с мотор е най-лесно, с джип най-сигурно, ако не се плашите, че ще го одерат клонките по пътя.

# 365
Слагам и в тази тема отзив за Белвил, Дюни Blush

Приключи нашата почивка в Белвил и да си кажа малко по-обширно Blush Сефте почиваме на БГ море на ОИ и мисля, че направих най-добрия избор. Просто не мога да си представя да има по-хубаво място за почивка от Дюни по морето! За протокола, от Варна сме и ходим на плаж всеки уикенд лятото и пак не е същото, просто не е същото!

Красиви алеи в гората и плажа само на 5 минутки. Навсякъде из комплекса е цветно, чисто, подредено, поддържано. С изключение на плажните тоалетни, но те нашите във варненските заведения по плажа са си доста мърляви, та не ми беше проблем и изненада Grinning

Хотел Белвил е с хубава архитектура, отново много чисто навсякъде. Стаята беше с прилични размери. Леглото доста голямо, спахме тримата с мъжа ми и детето, защото допълнителното легло беше разтегателен диван, малко неудобен. Но тези кофти "допълнителни легла" са масов проблем по хотелите... Важното е, че леглото беше голямо и най-важното матракът беше супер. Аз имам хронични болки в гърба и от лош матрак направо мога да умра от болка и схващания. Спах си все едно у дома! Банята голяма, просторна. Чисти се всеки ден, смяна на кошчета, кърпи. Най-странното е, че слагат по едно малко сапунче и малко душ гел. Дори в 2* хотел на Св. Влас имаше повече консумативи, но аз имам навика да си нося сапун, шампоан и т.н., та не ми беше проблем.

Персоналът е много любезен, от рецепция до камериерките. Всички бяха българи. Има рускоговорящи служители, но те са малко back офис - момчетата, които оправят плажа, готвачи и т.н.

Хранехме се в ресторант Созопол. Изключително вкусна храна, разнообразна и прясна. Останахме очаровани. Детето ни е супер злоядо, много добре си хапна. Най-много обича риба и имаше поне 2 вида риба всеки ден. Разнообразие от разядки, салатаи, манджи, скара, паста. Имаше дори печено агнешко. Не съм много по месата, та не давам много подробен отзив. Разнообразие от сладки неща - баклави, кексчета, торти, тарталети, сладолед. Много и вкусни плодове. Сутрин е спокойно към 10 часа, на обяд към 13:30 също. За вечерите е малко на късмет. Може и да има драма с местата, ако е валяло преди това и хората няма какво да правят освен да вечерят. Освен това в 20 часа има детска дискотека и забелязах, че масово се бърза да се вечеря преди дискотеката. Та по- спокойно е след 20 часа.

Анимацията е супер. През деня има активности на басейна на Марина Бийч, вечер на Амфитеатъра и бара на аквапарка. Ние хванахме Комедийно шоу, Танцово шоу и плажна дискотека. През другите вечери детето искаше да спи и не знам какво е имало. Едната вечер продаваха и пуканки пред Амфитеатъра, бяха голям хит.

Плажът е на 10 минутки пеша (с хода на 4 годишно). Шезлонги и чадъри бол, но както коментирахме зависи кой кога отива и каква е заетостта на базата, може и да няма свободни места след 10 часа. Към обяд и след 15 часа се намират вече места. Водата е топла, плитко е, идеално за деца. Има отделено място за джетове и лодки.  Посещавахме плажния бар Ла Бриз, хубаво кафе, хубаво фрапе, сокчета, лимонадки, ментички. На обяд има зеленчуци и някакви по-леки храни. Много хора обядваха там. Следобед има пица, сладки, плодове. Вода има в хладилници из целия комплекс.

Има станция за сандвичи и гирос на плажа. Доста посещавана. Ние пробвахме веднъж и месото в гироса беше леко сурово, но пък хората се редят по цял ден. Ние не повторихме.

На аквапарка има сякаш повече свободни места от плажа. Водата в басейните топла. Детския мини аквапарк е голям хит сред децата.

Има няколко детски площадки, вкл. на плажа, всичките с покрив, което е направено с мисъл. Масово се изтупкват две люлки и айде детска площадка, а в Дюни са помислили за най- малките си посетители.

Абе рай за децата накратко казано!

Бая се олях в писане, но исках да синтезирам всичко, което ми направи впечатление и може да е полезно. Изкарахме си страхотно и със сигурност ще посетим Белвил и комплекса пак, надявам се догодина Blush

# 366
Много, много благодаря за подробния отзив, ние искаме да почиваме в началото на септември и съм в трескаво търсене на местенце, което да е "дружелюбно" за моите келеши на 0 и почти 4 години.

# 367
Оказа се, че изкарах ковид (отново) на крака. Поне според няколкото бързи теста Joy

Поздрави от Обзор (отново) , за 3 дни се оправих и да поработя малко Simple Smile

П.с. стуууд (16гр.)

# 368
Ходила съм с лека кола, с мотор и с джип - с мотор е най-лесно, с джип най-сигурно, ако не се плашите, че ще го одерат клонките по пътя.
Тотално се изкефих на целия пост. Това не е моят тип почивка, твърде диво ми идва, но обичам да чета за подобни преживявания.

# 369
Хора, има ли щипалки ?
Най-вече за Сл.бряг се вълнувам.
Попаднах на статия, надявам се силно да е лъжлива.
Никога не съм попадала на тези гадини

Радвам се на всички, които тепърва започват почивката си. На мен ми предстои наесен едно море и го чакам с нетърпение - Санта Марина Созопол.
Запазила съм там във Вива Маре, за последните дни на август до 1.09 дано да е готино 😊
Това е нов хотел доколкото зная. Изглежда прекрасно на сайта им. Аз съм почивала в Санта Марина и останах много доволна. Сега отивам за втори път. Дано да си изкарате добре, застъпвате и част от Аполонията.

# 370
Олееее какво стана, хора Scream От хотела ни отказаха резервацията, защото щели да приемат украински бежанци и нямало да работят с клиенти Scream
Спешно трябва да намеря нов хотел в Св. КиЕ или Златни пясъци за 24-29.07 пет нощувки, двама възрастни и тригодишно дете, Олинклузив, не повече от 5-10мин до плажа. Може и с платен паркинг и без включени чадъри на плажа.
Помагайте, моля.
Пп. Мнения за хотел Елена и хотел Роял в Златните?

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 11:58 от maiathebee

# 371
Олееее какво стана, хора Scream От хотела ни отказаха резервацията, защото щели да приемат украински бежанци и нямало да работят с клиенти Scream
Спешно трябва да намеря нов хотел в Св. КиЕ или Златни пясъци за 24-29.07 пет нощувки, двама възрастни и тригодишно дете, Олинклузив, не повече от 5-10мин до плажа. Може и с платен паркинг и без включени чадъри на плажа.
Помагайте, моля.
Кой хотел това? Неустойки няма ли да ви изплатят? Почивала съм в хотел Елена на Златните, имаше добри отзиви от хотел Градина там. Но не даваш бюджет, а това е важно. Тези, които съм изброила са от ниския ценови клас, но са с изхранване. Аз не харесва Златните паркирането в тези курорти е ад.

# 372
Не бяхме платили нищо все още. Имаше безплатно отказване до 16.07.
Сега гледах и Холидей парк хотел. Бил до плаж Ривиера.
До към 1500лв е бюджета.

# 373
  • Sofia
Това е изключително неприятно, началото на миналия месец бяхме в същата ситуация. При нас беше платено на ранни и ни върнаха парите. Запазихме в Ривиера Холидей клуб, чадърите са включени и при 7 нощувки паркингът е безплатен. Хванахме и някакви отстъпки, сега не знам дали още имат намаления.

# 374
А този плаж Ривиера, хубав ли е? Защото доколкото виждам не е централния плаж на Златните.

Общи условия

Активация на акаунт