На море в България 2022г.! - 2

• 59 377
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Във ФБ темата с паркирането по родните курорти е набрала скорост, местните кълнат туристите, че искали паркоместа към наетите апартаменти, те пък от своя страна настояват, че това им се полага като са си платили за почивка. За Поморие специално става въпрос, но те и другите градчета не са по-различни. Вече преди да резервирам първо питам за осигурено паркомясто, после другите ми изисквания. Строиха като бесни жилища, не помислиха, че тези хора ще идват с колите си и имат право на удобство и спокойствие за няколкото прескъпи дни, през които ще са на море.
А къде пише, че някой, който отдава апартамент, студио или стая под наем е длъжен да осигурява и паркомясто? Има си платени и безплатни, най-често общински паркинги и се паркира там. Дори наемодателите да имат паркомясто или гараж към жилището, тяхна е волята дали ще го предоставят на наемателите.

Анелия, до парка, който е близо до плажа има платени паркоместа. Плаща се на място. Има такива и горе до кметството.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 17:32 от fatalina

# 466
Хубаво отворихте темата за паркирането. Кажете къде да паркирам в Обзор,ще ходим след малко на разходка. Паяка видях,че до късно обикаля.
В уличките зад х-л "Казабланка".

# 467
Във ФБ темата с паркирането по родните курорти е набрала скорост, местните кълнат туристите, че искали паркоместа към наетите апартаменти, те пък от своя страна настояват, че това им се полага като са си платили за почивка. За Поморие специално става въпрос, но те и другите градчета не са по-различни. Вече преди да резервирам първо питам за осигурено паркомясто, после другите ми изисквания. Строиха като бесни жилища, не помислиха, че тези хора ще идват с колите си и имат право на удобство и спокойствие за няколкото прескъпи дни, през които ще са на море.
Абсолютно права си.
Не стига , че бетонираха всичко, но пък и нормални условия за паркиране няма. Човек като дойде на почивка, иска да не мисли за битовизми, нали.
Лесни пари , знам , всички чакат !!
Най- доволна съм била от Дюни … паркираш и напълно се отдаваш на почивка!!
Но пък нека си чакат чуждите туристи , аз лично ще си давам парите другаде.

# 468
Пак питам, че май ме забравихте, някой с отзиви за Несебър бийч

# 469
А къде пише, че някой, който отдава апартамент, студио или стая под наем е длъжен да осигурява и паркомясто?
Винаги когато резервирам питам как стоят нещата с паркиранито, т.е. информирала съм, че идвам с кола и очаквам да го имат в предвид. Досега винаги са ми осигурявали паркомясто, независимо дали е ставало въпрос за хотел или за частна къща. Тази година ми казаха, че се паркира на улицата пред къщата им, но аз отново очаквам да са ме имали в предвид.

# 470
Здравейте! Някой ходил ли е на море в Поморие тази година? По-конкретно в старата част на града. Как са цените по заведенията и ако сте останали доволни от някое да ми препоръчате.
От познати слушам какво е по другите курорти и направо ми става лошо,на някакво заведение на каваците един бургер 23лв, та това дето се вика ми е надника за 1 ден Simple Smile
На Каваците е възможно да има бургер за 23 лева, но това далеч не е масова цена. Вероятно става дума за Каво. Ние ходихме там миналата година и цените далеч не бяха такива, но знае ли човек. Тази може да са ги вдигнали. Дори и да е така няма значение. Там вложиха 1.5 млн, което си е сериозна цифра за плажно заведение с два месеца сезон. Трябва някак да ги избиват. Съвсем наблизо има заведения и с другата крайност на цените. Ястия от обедно меню за по 4-5-6 лева и въобще извън обяда основни с гарнитура за 7-8-10 лева.

# 471
А къде пише, че някой, който отдава апартамент, студио или стая под наем е длъжен да осигурява и паркомясто? Има си платени и безплатни, най-често общински паркинги и се паркира там. Дори наемодателите да имат паркомясто или гараж към жилището, тяхна е волята дали ще го предоставят на наемателите.

Анелия, до парка, който е близо до плажа има платени паркоместа. Плаща се на място. Има такива и горе до кметството.
Къде пише ли? Там е работата, че не пише и се правят на разсеяни, докато не пристигнеш на място. В Поморие доколкото разбрах тази година целият е платен паркинг. Ма това се разбира от другаде, не от отдаващите апартаменти, те са над тези неща. Като зададох ребром въпроса на собственика на апартамент в Санта Марина за паркомясто, той измънка, че имало безплатен паркинг, ама бил натоварен. Но пък имало платен. Добре че тук едно момиче разясни за какво иде реч, аз за 200 лв на вечер без изхранване искам по-голям комфорт като съм на почивка. Еми свърши тая туристи с автобуси и самолети да ги изсипват и прибират после, руснаци няма вече, украинците са с коли, румънците също. Да се адаптират, или изхвърчат от пазара. Аз в София давам апартамент под наем, но съм купила паркомясто към него, за да мога да се конкурирам успешно. Да го направят и те.

# 472
Здравейте, някой който е ходил на Синеморец идния месец? Как са цените по заведенията?

# 473
Абсолютно права си.
Не стига , че бетонираха всичко, но пък и нормални условия за паркиране няма. Човек като дойде на почивка, иска да не мисли за битовизми, нали.
Лесни пари , знам , всички чакат !!
Най- доволна съм била от Дюни … паркираш и напълно се отдаваш на почивка!!
Но пък нека си чакат чуждите туристи , аз лично ще си давам парите другаде.
Аз точно в този момент си давам парите в Испания. Като под давам имам предвид буквално. За 5 часа паркинг се плаща по 25-30 евро. На улицата е по-евтино, но обикновено няма места. С две думи не само в България има проблем с паркирането.

# 474
То е ясно, че паркирането не е евтино, но да е гарантирано и да е удобно. Не чак като пристигнеш да се окаже че трябва около 300 лв от бюджета ти за платен паркинг да дадеш и то на другия край на града. Тези неща се уговарят предварително, цените се съобщават. И така.

# 475
  • Sofia
Айде бе, не били длъжни!? А са длъжни  да искат една торба с пари, за нищо насреща!   Огромни мастодонти, безброй средни, малки и още по-малки хотели, къщи за гости и т.н. Бетон накъдето и да се обърнеш, не места за паркиране, то въздух не остана. Да бетонират и морето, да знаем, че вече няма, и да се приключва! Чак пък и недоволни,  туристите искали паркоместа, ами шишарки ли да искат!?
Нещо съм яхнала метлата! Тренирам за края на седмицата.

# 476
Прави сте. Не стига, че хигиената куца, храната обикновено също, за голямо съжаление, пък и за всичките тези "екстри" изсипваш една торба пари, че и на паркинг да се чудиш къде да отидеш. Да плащаш, но да знаеш за какво е друга работа.
Ей сега познати се върнаха точно от Испания. Рент-а-кар си наели последните 2 дни да обиколят околностите. Вярно, дали пари, но от доволни, та предоволни. С кеф ги давали. Simple Smile

И аз държа да знам къде мога да си оставя колата в близост. С малки деца сме и няма как да мъкнем и деца, и багаж на ръце.

# 477
Втриса ме като гледам прогнозата за идните дни… 😖😖

# 478
Може ли мнение за Роуз Гардън Бутик Поморие. Има ли включен чадър и шезлонг, как е храната? Пише  Ultra all inclusive.

# 479
Аз, също моля за мнение за "Сънсет Резорт"-Поморие. Никога не сме били на почивка в града. Последните две години почивахме в Риу Хелиос и Мирамар  в Обзор. Има ли база за сравнение?

Общи условия

Активация на акаунт