Българските бутици и брандове - тема №2

• 99 534
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Да, в България се шият. Имам доверие на марката. Качеството е страхотно. Имам 4 техни рокли, риза и къси панталонки. С нетърпение чакам всяка нова колекция. Relaxed Не всичко е подходящо за мен, но ми харесва, че шият модели, които в повечето случаи биха били актуални и след години.
Дано ти допадне роклята като модел и размер. Аз също много я харесвам, но избягвам горни дрехи без ръкави.

# 676
Качеството на дрехите на Денина е безупречно и моделите са красиви за по- класически вкус.

# 677
Петъчно с Avin. Материята е поли естер, но изненадващо не запарява и е доста нежна и хубава. Може да се връзва по няколко начина.

# 678
  • София
При равни други условия (материя, модел, кройка, цена) предпочитам Дика пред Денина, миналата година онази лилава рокля не беше особено сполучлива, а и преди това имах недотам добър опит с една рокля тренч. Просто тези модели изискват много безупречна кройка. Разлика в дължината между XS и S размер едва ли има съществена.
Получих тази рокля на Галинел, дължината е уж съобразена с ръста ми (156 см), но пак ми се струва прекалено дълга и трудно ходя с нея. Бихте ли отрязали долния волан?

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 09:53 от Lizia

# 679
Хвърлила съм око на тази рокля от Денина Мартин. За съжаление не мога да се ориентирам в размерите. По принцип нося S на повечето марки, но тук ми изглежда, че S може и да е късо. Пише, че Денина е р-е S, а е 164. Аз съм 170. Т.е. S ще ми е доста късо. Да де, ама талията на S я дават 76, а моята е 61-2. На М отива още по-голяма. Нямат телефон, писах им и си дадох телефона, а те само ми копи-пейстнаха таблицата с размерите от сайта.... Какъв е вашият опит с размерите от този магазин?

Привет, имам няколко рокли от Денина, включително и този модел, от който се интересувате вие. По принцип съм стандартен М размер, но от нейните рокли винаги взимам S, един размер надолу, тъй като М са ми големи. Същото е и с блузи/тениски. Висока съм 168 см и не са къси роклите.

# 680
  • Sofia
При равни други условия (материя, модел, кройка) предпочитам Дика пред Денина, миналата година онази лилава рокля не беше особено сполучлива, а и преди това имах недотам добър опит с една рокля тренч. Просто тези модели изискват много безупречна кройка. Разлика в дължината между XS и S размер едва ли има съществена.
Получих тази рокля на Галинел, дължината е уж съобразена с ръста ми (156 см), но пак ми се струва прекалено дълга и трудно ходя с нея. Бихте ли отрязали долния волан?
По-скоро бих скъсила по малко в шева между воланите. Така ще се запази линията и завършека, иначе ще стане много постна.

# 681
Здравейте, момичета да попитам имате ли отзиви за сайта Avangardshop.bg харесала съм си няколко плажни облекла, но снимките им в сайта са доста "фотошопирани". Grinning
Търся си рокля от макраме предимно, а в Зара където намерих бързо се изчерпаха.

Zhaklina, за тези /китайски/ рокли ли става въпрос, че и аз ги загледах.

Момичета,
Имате ли опит с Replica (Just Didi.it)? Съотношение качество-цена?
Разглеждам летните им предложения......има хубави рокли....
Но до момента нямам впечатления.
Berussa, аз ги харесвам, качествени са и нестандартни.

Днес съм точно в рокля на Реплика. Много ги харесвам, имат страхотни модели, платовете са хубави.

ivelivave, страхотна е тази рокля, както и варианта в жълто. Без сутиен ли е носиш? Нали има вградена чашка, затова питам. И кой размер ти е роклята?

и аз се разочаровах от това. Иначе са много хубави, но просто наистина искам да подкрепям български производители. Взех да се замислям и за останалите магазини... дали не е просто да си правят дизайна в България, а да поръчват на цехове в други държави. Разрових се малко и в джобс.бг и видях, че Кристин Фешън и Авин имат обяви за шивачи и т.н, така че за тях може би поне е сигурно, че са произведени тук. Разбира се, по-малки брандове от тях сигурно работят с подизпълнители, ама очаквам поне като нещо се рекламира за българско, да е произведено в България...
Golfo_di_Orosei, варианта е да пишем гневни думи или поне че сме страшно разочаровани от факта, че се хвалят като български производители, а реално подвеждат българският купувач.
Нищо не съм си купувала от тях.

Поръчах от Mon cher by Цеци Бакалова един комплект в розов цвят - панталон и риза. Панталона ПРОЗИРА, ама до такава степен, че няма как да го носиш (освен, ако целта не ти е да си покажеш дупето), ризата е по-дълга и компенсира до някаква степен. Исках да го върна, звъннах на номера за връщане - изключен, звъннах на друг номер, от който ме бяха търсили за потвърждение - никой не ми вдигна. Това ми направи лошо впечатление, тези 200 лв ще ги прежаля, но не знам дали ще рискувам да поръчам отново...

VanesaKaramfilova, но как така се отказваш да ги търсиш? Продължаваш да ги търсиш дори и от други телефони.
Пишеш им нон стоп в чата на сайта им, в страницата на Фейсбук и Инстаграм. Няма такова нещо "ще ги прежаля тези 200 лева".
В момента на телефон 089 022 5050, взет от гугъл пише, че магазина е отворен.

И аз си търся нещо подобно
Този сайт не знам дали сме го обсъждали https://aleksandrovapolin.com/

Но и тези много, ама много ми харесват

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 13:00 от Pink Dress

# 682
  • София
Това с невъзможността за връщане, като не отговарят на обажданията е много непрофесионално. И при други бг производители съм го забелязала, поставят такива условия, че човек да се откаже да връща - да им пише, да ги търси, да им се моли и прочие. Не би трябвало да е така, трябва да има хартиена бележка за връщане или онлайн някакъв формуляр, посочен адрес за връщане, парите по банкова сметка на клиента обратно и готово. При Дика съм връщала и е точно така, никаква нужда от комуникация.

# 683
Pink Dress със сутиен я нося, защото няма с какво да запълня корсета 😄. Размера е 38 от тяхната номерация, за мен си е чист S.

# 684
Pink Dress точно те - но не смея да рискувам да поръчам. Smile

# 685
Pink dress, много ми харесват последните 2 сетчета, от новата колекция на Кристин Фешън, нали? Впрочем, момичета, този уикенд има 20% код за намаление на Vzaro и малко се чудя за някой ленен комплект 🤔

Иначе, звънях в Кристин Фешън за един кафяв сет Goldea от миналогодишната лятна колекция, уж ще го произвеждат пак, и ме записаха. Дано, че наистина много ми хареса, а ми се струва, че панталонът ще може да се носи и през есента. В понеделник чакам роклята от Денина Мартин с букле, за която ми помагахте и ще се снимам ☺

# 686
  • Бургас/София
Golfo_di_Orosei, този сет Goldea е много капризен, всяко докосване оставя петно, дори и да е капчица чиста вода. Аз го нося на химическо, само с пране не се оправя, та може и да е за добро, че го преиздават ако ще е с нов плат.

# 687
Разгледах дрехите на В'заро, пише че са с произход Турция.
На Деница бутик имам една пола, тяхна изработка е, харесва ми.

# 688
Разгледах дрехите на В'заро, пише че са с произход Турция.
На Деница бутик имам една пола, тяхна изработка е, харесва ми.

На моите тениски на Вазаро пише, че са с произход Бълрагия, доволна съм от тях, сладки и качествени. Може би при всички зависи от конкретния артикул... Между другото някой има ли опит с Corso Italia? Магазина им във Варна е доста добре зареден, а и забелязах, че и на някои от техните артикули пише "произведено в България".

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 18:52 от *Emerald

# 689
Здравейте, някой да е поръчвал/купувал от  Constantine shoes, интересува ме най- вече ценовия клас, тъй като на страницата във фейсбук никога не отговарят?

Общи условия

Активация на акаунт