Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 21)

• 65 943
  • 789
  •   1
Отговори
# 15
Лятото спирам крема за лице, остава само слънцезащитата. Имам мазна кожа и под крем се поти...! Обичам да ходя по гола кожа, натурално, особено уикендите...
Тялото мажа на плаж със слънцецащита...
За жалост и моя апетит не секва лятото, но тогава по ми се получава да се ограничавам..
Simple Smile

# 16
На мен любими за тяло и в слънцезащитата са ми Кларанс. В темата за придобивките показах, но ето и тук лятното "зареждане" на шкафа с козметика

От олиата имам наличности, че вървят по-бавно.
ВВ кремове за тяло не съм ползвала. Цапат ли? Аз и автобронзантите не ползвам. Чакам да ме хване слънцето Grinning

# 17
Благодаря за новата тема, Лайт!
Не ползвам слънцезащитни кремове никакви. Тази година си купих един за лице антиейдж, висок фактор и така си стои. Дори не го отворих. Постоянно хидратирани са и косата, и кожата ми заради високата влажност на острова. Когато съм на слънце просто съм със шапка, очила и на сянка. Задължително за кратко. Пак заради влгата най-добре се чувствам с чисто от всякакви кремове и грим лице. Лосиони само за тяло и най вече ходила. Сандалите никак не помагат за мека кожа. Килограмите контролирам целогодишно и без много усилия. Но се тегля всеки ден - навик от 20тина години.

# 18
Магни нищо не предпазва от слънцето, освен ако не седиш постоянно в къщи. Wink
Целогодишно съм със слънцезащитен крем. Лятото не правя нищо по- различно от това, което правя зимата....

# 19
Лайт, уж не цапа този, но не съм се престрашавала да го намажа под бяла рокля/ панталон. А друг не съм имала. Но с автобронзанти опитът ми не е много положителен, най- забавно е да принудиш ММ да те омаже равномерно по гърба!

Лосиони само за тяло и най вече ходила. Сандалите никак не помагат за мека кожа. Килограмите контролирам целогодишно и без много усилия. Но се тегля всеки ден - навик от 20тина години.
Ох, говори ми! Петите ми се напукват още докато вадя сандалите и чехлите от гардероба Sad Майка ми е същатa! Напоследък се кълна в корейските маски за крака, които ми обелват мъртвата кожа и мазолите. Но дори и в момента съм на педикюр, местните ни азиатки са вълшебници и после поддръжката е много по лесна!
Скрит текст:

Този трик с кантара дали ще работи за мен!?

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 01:17 от Agent Provocateur

# 20
Е, все пак от слънцето има и ползи, ако не прекаляваме. Летният цвят на кожата си харесвам повече, а и вит. Д ни трябва.
Лицето пазя, заради фините мрежи от капиляри, които имам и от него стават по-видими и червени.

# 21
Лайт, за темата Heart
На снимката със Симба си като тинейджърка, а на снимката от тази тема имам същата капела.
Утре вече ще снимам всичките си шапки.
За лятото ли какво правя? Истината, че през лятото се изкушавам от повече сладолед и трябва да се котролирам повече.
SPF 50 целогодишно на лице, и аз като теб през зимата не винаги слагам крем на тялото след баня, но сега да. Кожата на краката ми е вечно суха и затова мажа като гламава.

# 22
Магни нищо не предпазва от слънцето, освен ако не седиш постоянно в къщи. Wink

Или на работа Stuck Out Tongue Winking Eye
Реално навън съм много малко, обикновено сутрин между 6 и 7 и вечер след седем - тогава разхождам куч. Аз наистина трудно издържам вече на слънце и дори на плаж ходя 1-2 пъти в годината. Тен събирам на покрива докато си шетам по китките или отмарям сред балончетата на басейнчето. Ако легна на шезлонг е за час под чадъра докато пия някоя студена бира. Ама и това рядко ми се случва.
Агент, кантара ми прави менюто. Ако е нагоре е протеиново със зеленчуци, ако е в нормата ям всичко. Той ми е баланса просто.

# 23
Благодаря за темата, Лайт като детенце си /не ти знам годините , но Бамбито ти отива.
Аз като Магни -цял живот не съм ползвала слънце защита на лицето, определено вече е късно Wink , пораженията са сторени. Кожата на тялото ми е много суха, лятото направо се люпи ползвам лосиони за тяло ежедневно след банята сутрин, но само лятото.
Скрит текст:
Четох преди  години  за вредата в дългосрочен план от един продукт- бензен (benzene, oxybenzone, octinoxate и octoerylene) който се съдържа в слънцезащитните кремове и навлизайки през кожата в организма отключва хххх болести и още тогава ги махнах.  
На море ползвам моя си микстура натурална не изгарям и не се беля с нея.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 09:42 от pinko

# 24
Мека кожа на краката и добър вид се постига лесно и с постоянство и малко време. След като си изсуших невероятно кожата на краката с една ексфолираща маска за пети с киселини и се напукаха за първи път в живота ми, последвано от много грижи после за възстановяване, оттогава години вече, правя 1-2 пъти вкъщи вана със зехтин и морска сол за 10-20 минути и при къпане ги мия с механичен ексфолиант  за тяло  когато не съм правила вана и това е. Мажа ги с крема  за тяло, който ползвам в момента. Според педикюристката съм и любимата клиентка, освен да ме лакира и оправи ноктите, няма друга работа по краката ми.
Лятно време ходя основно със сандали.

# 25
Нямам много по - различна грижа през лятото, освен слънцезащита с висок фактор на плаж и планина. Не ползвам слънцезащита в  градски условия, освен че дневният ми крем има някаква. През лятото си правя френски педикюр, защото най - прилича на нелакирани нокти, но изглежда по - красиво Simple Smile. През  времето без сандали не ползвам лак. Стриктно си следя теглото целогодишно и гледам да не излизам от правилото  - зимно тегло = лятно + 2-3 кг.
pinko, сподели я тази натурална микстура моля.

# 26
Много държа на хубавия външен вид на краката, особено лятото, когато всичко живо тръгва по чехли/ сандали.
Всъщност, за стъпалата и петите си се грижа наравно с ръцете- постоянна хидратация, маски, мазила.

... вана със зехтин и морска сол за 10-20 минути

Какво количество зехтин слагаш и в каква пропорция?

# 27
Не се мажа с олиа и кремове по тялото никога. Имам маслото на нукс и го ползвам след плаж и след епилация на краката, която също е общо десет пъти годишно, защото са много реди и светли косъмчетата. Петите от сандалите се обезобразяват но периодично слагам в топла вода със сол и сода и добавям нещо пенливо. Сега съм намерила един шампоан на Дева с кофеин и сипвам от него. Много добре освежава, а солта и содата омекотяват и минавам набързо с пилата.
Слънцезащитен на лицето от 2-10 месец задължително и не подновявам през деня, че ми е гнусно с целия градски прахоляк.
За килограмите-тъжна работа. Качих доста, благодарение и на лекарства, и не свалям. Но и не правя диети- на зърнена (каквото зърна Blush ) диета съм от доста време но след много години на хранителни разстройства не искам и да помисля за ограничено хранене.

# 28
Килата и аз вси по трудно контролирам, намалила съм храненето до минимум, но в тая чудесна възраст всичко се лепи! Трябва желязна воля!

# 29
  • София
Различна ми е грижата лятото: подхранващите кремове, с които се спасявам от студа и сухотата на парното, сменям с хидратиращи, гелове или направо само слънцезащита. Нейният фактор от 25-30 вдигам на 50. Вадя и по-леките ФДТ-и или направо ВВ-та. Ставам малко по-стриктна с мазилата за тяло. Зимата правя маникюр по изключение, лятото значително по-често.
И знам, че тук на абсолютно никоя не се случва, но съм чувала, че жените се епилират много по-редовно лятото Stuck Out Tongue Winking Eye
Килограмите са принципа "Зимата качвам, лятото задържам". Имам си достатъчно грижи обаче,  че да се тръшкам за петте килограма отгоре, и на тях ще им дойде времето, гледам да се обличам адекватно.
Лайт бийм,  благодаря за темата, нашите кожи много си приличат и следя с интерес твоята грижа.

Общи условия

Активация на акаунт