Съвет относно психическото състояние на новата ми половинка

• 9 578
  • 167
  •   1
Отговори
# 75
  • Тра-ла-ла
неговото странно поведение в определени ситуации. А именно, отказа от поемането на вина, омаловажаването на проблеми, липсата на емпатия и тн.
Ами... симптоми на нарцисизъм...вероятно можеш да добавиш и вменяване на вина. Опит за извъртане на реалността - газлайтване ("ти си луда, ти си въобразяваш"). Опити да подкопае самочувствието ти по пряк или косвен начин. Love bombing - редуване на hot/cold периоди., т.е. в единия момент си на върха на щастието, в другия си на дъното.

Само да ти кажа, че не ти трябва да намериш диагноза, за да се оправдаеш пред себе си защо ще го напуснеш и един вид, за да не се чувстваш виновна за избора си. Никому не дължиш обяснения. Не си ОК в тази връзка, багажа и чао. Не влизай в опасния капан на "спасителката" и "сигурно аз съм виновна, че той е такъв".

# 76
Отказвал да поеме вина, разбираш ли. Grinning В авторката виждам някаква мания за контрол. Без значение какъв е мъжът насреща и какви са неговите качества и недостатъци, всичко скоро ще приключи безславно.

# 77
някои хора обичат да вменяват вина и не искам да бъда жертва на нещо подобно
Така де.
Вероятно и той не иска.

# 78
Авторке, тук има проблем, определено. Но според мен го търсиш на погрешното място.
Ти самата си го написала: търсят те по-млади и (надявам се) по-адекватни мъже, и сама си се чудиш защо си тръгнала с този. Ето, това си изясни. Защо стоиш в безперспективни отношения? Що щеш при дрът мераклия, който на 42 не е способен да има нормална връзка? Това ли е последният мъж на планетата, та на всяка цена трябва да му "помогнеш" и после, вече поправен, да си е твой завинаги?

Ма недей така. Кажи твоето психическо състояние какво е и защо се занимаваш с проблемите на човека. Това "влюбвам се" не е отговорът. Имаш някакви липси, ниско самочувствие, знам ли, мислиш, че някой свестен няма да те хареса ли... може и да не е нищо от изброеното, но търси къде е твоят проблем. На тези години, ако не си способна да си създадеш нормална връзка с читав човек, кажи ми къде ще си, когато самата ти станеш на 42!

Сериозно, на 29 си губиш времето, блъскаш си главата с чужди проблеми, вместо да се замислиш какво правиш с живота си и защо го правиш... Ще се събудиш ти, но тогава, на 42, вече няма да имаш тези възможности, които имаш сега.

# 79
Ох, това ниско самочувствие, панацея е за всеки проблем. Тия с ниското самочувствие обикновено стават тип Деса Общата или се омъжват в ранните 20 за някой случаен тип, за да се валидират. На 29 причините да се натиска с доказан сваляч, че май и импотентен, вече са други.

# 80
  • Тра-ла-ла
Ох, това ниско самочувствие, панацея е за всеки проблем. Тия с ниското самочувствие обикновено стават тип Деса Общата или се омъжват в ранните 20 за някой случаен тип, за да се валидират. На 29 причините да се натиска с доказан сваляч, че май и импотентен, вече са други.
Какви?

# 81
  • Terra incognita
Май само авторката го смята за сваляч, вероятно е просто зяпач.

# 82
Смята, че понеже по-възрастен от нея и отдавна не бил с жена, ще се поддава по-лесно на команди и обработка.
Ама нещо не й се получава, не нацелва подхода.

# 83
  • Тра-ла-ла
Смята, че понеже по-възрастен от нея и отдавна не бил с жена, ще се поддава по-лесно на команди и обработка.
Ама нещо не й се получава, не нацелва подхода.
От 5 вероятни логики, твоята е 11тата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 84
Човекът, че има комплекси има. Но и авторката не пада по-долу. Привлича такъв като него защото самата тя е нестабилна, неориентирана и невротична.
Не виждам какво има да се занимава с мъжа, по-добре да работи въръхе собсвената си глава.

# 85
На 29 причините да се натиска с доказан сваляч, че май и импотентен, вече са други.
Какви?
1. Комплекс на провинциална къщовница и липса на други кандидати
2. Разтиктакан часовник и липса на други кандидати
3. Мъжът е финансово и имотно красив и няма други кандидати

# 86
Тази тема наистина трябва да е някаква шега! Не сте му поставили диагноза, но сама казвате, че сте писала и на психиатър. И като ви отговори този психиатър какво - ще доприпкате при гаджето със съветите и ще му кажете "Виж сега, не си готин, промени се както пише тука и тука и всичко ще е цветя и рози." И мислите, че нещо ще се получи?
Аз не разбирам защо поведенето на мъжа трябва да бъде определяно като "ненормално". Ами не на всеки човек мечтите му са един партньор, брак, семейство и деца. Има и такива, които се забавляват с която им върже, ако не реално, то виртуално. И които никога няма да се променят, на 29 сте, не сте на 9, не може да сте толкова наивна.

Самият факт, 42 годишен мъж без сериозна връзка, трябваше да ви е голяма червена лампа още от началото. Причините са излезли наяве много бързо, а Вие вместо да побегнете с 300, смятате, че този човек може да бъде променен и "поправен".

Къде съм написала, че този човек, може да бъде променен и аз искам да го променя? И че търся диагноза с която ще "доприпкам" при него.

Никой не може да промени друг човек. Промяната на всеки тръгва от самия него при желание от негова страна.

# 87
Добре, обясни тогава какво искаш. Наричаш го "новата ми половинка", значи възприемаш отношенията ви като дългосрочни. Търсиш къде са проблемите му и казваш, че не можеш просто така да си тръгнеш, трябва ти време.
Време за какво? Каква е желаната от теб развръзка, ако зависи от теб?

# 88
Реално виждам, че бъдеще няма как да има след като има несъвместимост между хората в една връзка и проблеми, които само се задълбочават вместо да се изчистят.
Време ми трябва да осъзная случващото се, че от нещо започнало по един начин всичко се преобръща в нещо много неприятно.
В някои постове чета доста пиперливи изказвания от рода на това, че съм мислила, че ще мога да контролирам мъж на 42, понеже не бил отдавна с жена... Което е пълен абсурд. Видях още доста заядливи изказвания, които ще подмина, защото не съм тук да се заяждам. Някои от написаните неща нямат нищо общо с това, което съм написала.

Замислям се дали не съм започнала самата аз тези отношения, защото в някаква степен съм го харесвала, а може би и от любопитство, без да се замисля. А винаги много мисля, преди да направя нещо. Вероятно сега просто съм се пуснала по течението. И това е резултатът. Млади момчета всякакви ме харесват различни типажи, явно съвсем необмислено съм решила да се впусна в това, мислейки, че човек на 42 има сериозни намерения, предвид възрастта.

# 89
Диди, хубавото е, че осъзнаваш случващото се! Сега остава да го приемеш и да търсиш начин да направиш най-доброто за себе си! Случилото се случило-нито си първата, нито ще си последната.
Време е да действаш! Спри да анализираш и действай!

Общи условия

Активация на акаунт