Тумор на бъбрека

• 21 261
  • 274
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Уж разбирам, но за 3мес.могат да цъфне пак някъде...и всеки говори как тия лекарства били скъпи. Явно ще е трудно и с тях и с читав онлолог. Дано Тимчева препоръча някой в Пловдив.

# 91
Тумор на бъбрека се развива сравнително по- бавно(каза ми го лекар), наистина е нужно време за организма, аз съм със същата диагноза, минах скенер и съм без терапия, ще ме следят , все още организмът ми не се е възстановил напълно, имам завишена урея, отдавам го на операцията. Смятам да си направя консултация, сама с нефролог, който да ме насочи какво да следя като показатели, каква диета да спазвам. От онкото не очаквам кой знае какво, освен рутинните изследвания и скенери, но за сега нямам разсейки. При вас ще има терапия, която наистина ще иска да е възстановен напълно след операция. Успокойте се и се доверете на това, което ви се казва.

# 92
  • Пловдив
Благодаря!
Успех на вас!

Ще пиша пак след консултацията с професорката.

# 93
Три месеца след операцията е много дълго време, за да ти направят пет скенер. Един месец е едно, но три - съвсем друго ...

# 94
  • Пловдив
Колко време след операцията ви назначават 5 скенер?

# 95
Здравейте,много съм притеснена на скенер ми откриха тумор на десния бъбрек с размери 5,5на 5,5 нямам засегнати лимфни възли на 7.11 ми предстои операция за отстраняване на бъбрека,какво да очаквам какви са шансовете според вас ,на скенера разбира ли се дали тумора е злокачествен или става само след хистология.

# 96
Здравейте  на баща ми му откриха преди 3 години тумор на бъбрека, прекъснаха му го без да го махат след това направихме биопсия ,оказа се злокачествен .Но преди това не мисля ,че е нужно да се притеснявате и мислите лоши неща . Желая ви успех ,бъдете силна .

# 97
Галя, а защо трябва да махат и бъбрека, дори и да е злокачествен тумор с размери до 7 см диаметър е първи стадий, а щом няма и разсейки, може да се махне само тумора и да се запази бъбрека. Има друга тема тук за тази диагноза и там трима човека със злокачествен тумор на бъбрека са със запазен бъбрек. Къде ще бъде операцията, отворена ли ще е или лапароскопска, или с робот. Успех и добри резултати.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 20:44 от Dima5

# 98
Операцията ще е в Дървеница при професор Табаков той каза че се отстранява целия бъбрек,но е добре че няма нищо в лимфните възли.Притеснява ме това че до тогава има две седмици да не се получат някакви разсейки.Незнсм за колко време нарастват туморите и дават разсейки,Страхът от неизвестното и болестта ме побърква.

# 99
Прочети другата тема и помисли, потърси второ мнение от друг лекар и тогава решавай. Тумори те на бъбрека не растат с дни. Професор Салтиров от ВМА е много добър специалист, приема на свободен прием в понеделник в Уроелит в самата ВМА на първия етаж, мъжа ми беше опериран е Токуда с робот, тумора беше 7 см, но без разсейки, друга жена беше опериран също там и при двамата се запази бъбрека. Вярно плаща се, но и в Дървеница се заплаща около 2700-3000 лв, така, че е почти същото. С робота плащаме 3250 и ЗОК до плаща 2600 лв. Не агитирам нищо, но ако на скенера не се виждат разсейки в куха вена и други органи, можеш да опиташ да запазиш бъбрека. Поне на мен лекар ми каза, че нарастването на тумора не става за 1 мес, при нас за 2години беше нараснал 2 см. Потърси второ мнение, успокой се и не бързай, до 7 има време. Всичко ще е наред, успех!

# 100
Благодаря dima5,вдъхнахте ми малко надежда на мен преди година и половина ми бяха казали на профилактичен преглед че имам киста около 2 см и че не е нищо сериозно,преди две седмици получих възпаление на бъбреците и отидох на ехограф и доктора ми каза че имам тумор на десния бъбрек беше сигурен че не е киста .Веднага направих скенер с контраст и видяха тумора 5.5 на 5.5 Съпруга ви как е сега преди колко време е била неговата операция,разбрахте ли тумора какъв вид е на мен ми казаха че там доброкачествени тумори почти не се срещат това след хистология та ли става ясно ,назначиха ли му някаква терапия след операцията Казаха ли дали може разсейки да се появят след като са го отстранили и въобще какви са шансовете за живот..

# 101
Галя, отново ти препоръчвам да прочетеш другата тема "тумор на бъбрека" в бг мама, там има доста примери.
Да питам, на скенера  виждат ли се разсейки в други органи, бъбречно легенче, куха вена, пикочен мехур и т. н., за да се налага отстраняване на целия бъбрек.
При мъжа ми е било киста, която с времето се е изродила в тумор, в хистологията пише - туморът е капсулуран, без и филтрация на околната тъкан, нула далечни и близки метастази. За сега няма назначени никакви терапии, само ще бъде проследява, скоро му предстои пет скенер, който ще отчете има ли някакви лезии в други органи.
При туморите на бъбрека се прилагат таргетни/прицелна/ и имунотерапии, не се прилага лъче и химиотерапия.
Успокой се, знам, че в първия момент човек е в огромен стрес и всичко му се срива, има доста информация в Интернет, прочети. Диагнозата е лоша, но погледни в другите теми за рак на белия дроб или в малко трудна тема - рак и ще видиш, колко млади хора се борят с тези тежки болести и то вече успешно, там има много добри съвети от болни, които са и лекари, съветват какви допълнителни изследвания могат да се направят и да се постигне правилното лечение. По писането ти предполагам, че си сравнително млад човек, успокой се и потърси повече информация, много хора ходят на консултация при птофесор Тимчева с резултатите от направените скенери и изследвания и са изключително доволни от нея, има и онлайн консултации с нея, не се паникьосвай, а се ориентира, живота си е твой, вземи се в ръце и успех, ако е възможно запази си бъбрека.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 10:04 от Dima5

# 102
На 51 години съм в резултата от скенера не пише да има нищо всичко друго май е добре само тоя тумор до чашките и пиелона на бъбрека нямам представа какво означава това вътре в бъбрека ли е незнам.Първо бяхме в София Мед на консултация там правих и скенера и там казаха за изваждане на целия бъбрек объркана съм много шока е голям за мен чета и все повече се обърквам ,докторите казват че там почти няма доброкачествени тумори аз много се надявах да е доброкачествен .Чудя се от скенера как се разбира дали е злокачествен от контраста ли от какво.Дсли като се премахне по късно може да даде разсейки какво се случва как ще продължа да живея незнам,отчаяна съм

# 103
А защо скенер, а не ЯМР правихте? Навремето специалист образна диагностика работил и в онкото в Дървеница ми  беше казал, че скенерът дава по-добри резултати при изследване на костите, а за меките тъкани ЯМР е по-добър за диагноза. Но е около 3 пъти по-скъп (мин. год. 350 лв. за една зона). Ако може да си позволите такъв разход питайте лекар дали с ЯМР няма да се види по-добре локацията на тумора и това да позволи запазването на бъбрека. По принцип направлението за ЯМР се разрешава от касата и лекарите предпочитат да пращат на скенер, какъвто вече имате. А скенерът е мощно облъчване и ако не е животоспасяващо е желателно скоро да не си правите пак скенер. Без хистология или биопсия се предполага какъв може да е тумора по общи характеристики. При ЯМР можело да се прогнозира с около 80% точност. Успех с лечението!

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 20:11 от Рори72

# 104
Здравейте рори72 правих скенер с контраст защото уролога от София Мед ме изпрати да ми направят скенер ,до този момент не се бях сблъсквала с такива неща ,за мен това е голям шок в момента не мога да си позволя ямр а и не искам да отлагаме операцията ,даже ме е страх за тия две седмици до операцията да не стане късно надявам се да не нарастват бързо тези тумори на резултата от скенера пише туморна формация показваща белези на контрастно усилване с размери 5.5 на 5.5 ангажираща пиелона и първи и среден ред чашки.На екскректорната фаза бъбрека отделя своевременно контрастната материянрзнам какво означава това ,но всичко друго е нормално.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 21:10 от galia_to

Общи условия

Активация на акаунт