Тумор на бъбрека

• 21 194
  • 274
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, някой дали има номера на доктор Борил Петров от урология?

# 256
Може ли да споделите къде  и при кой лекар в София сте правили биопсия на бъбрек?

# 257
Здравейте! Освен проф. Давидов, кой друг лекар оперира с робот? Търся препоръка за лекар, на който да се доверим за операция на тумор на бъбрека. Градът е без значение.

# 258
Здравейте! Освен проф. Давидов, кой друг лекар оперира с робот? Търся препоръка за лекар, на който да се доверим за операция на тумор на бъбрека. Градът е без значение.
Здравейте, има и други лекари които оперират с робот  , в Александровска д-р. Марин Георгиев и във Варна д-р. Анакиевски.

# 259
  • БГ
Здравейте, нвкой оперирал ли се е в Пловдив, с премахване на бъбрек поради и тумор?

# 260
  • БГ
Здравейте, нвкой оперирал ли се е в Пловдив, с премахване на бъбрек поради и тумор?
Здравейте, редактирам се. Моля кя за вашие съвети след операцията, премахнат е бъбрека с тумора, кога да очаквсм подобрение на пациента, как беше при вас? След операцията майка ми беше много отоаднала, с големи болки. В болницата държат пациентите 5 дни, което ми се струва малко... Благодаря

# 261
При мен се почувства положителна промяна след 10 дни, но до 3 месец се възстановявах. Оперирана съм с робот, а това е щадяща операция. Аз вдигах температура 10 дни, след това спрях. Не съм имала много силни болки, само първият и вторият ден в болницата.

# 262
При мен се почувства положителна промяна след 10 дни, но до 3 месец се възстановявах. Оперирана съм с робот, а това е щадяща операция. Аз вдигах температура 10 дни, след това спрях. Не съм имала много силни болки, само първият и вторият ден в болницата.
Илиана Атанасова, ти нали не си с пълна нефректомия, а частична? Защото е различно възстановяването.

# 263
Да частично е премахнат

# 264
  • БГ
Благодаря ви за спофеленито. При майка ми бъбрека е изцяло премахнат. Ще ви бъда благодарна за съвети относно по-успешно възстановяване. Бъдете здрави!

# 265
  • София
При мой близък изцяло премахнат бъбрек, лапароскопски.
Нестандартни болки нямаше след операцията, бързо се възстанови.
Изписаха го на петия ден, в доста добро състояние.
Може би зависи от вида операция.

# 266
Възможно ли е хистологията на паренхим и легенче на бъбрека да е готова толкова бързо - само за една седмица? Пълна нефректомия на десен бъбрек на 14 април - понеделник, а резултатът казаха, че е готов при изписването ми - на 22 април - вторник, като имаше 4 почивни дни за Великден през този период. Първо ми казаха, че трябва да изчакам още десетина дни за резултата и че ще ми дадат само етапна епикриза засега и после изведнъж - ама той е готов.
Като повод за операцията е посочено "Злокачествено новообазование на бъбречното легенче", а на резултата е описано следното:
Скрит текст:
"Екстремно обострен хроничен, неспецифичен пиелонефрит с участъци на абсцедиране. Легенче с начало на уретер - фиброзни промени субепително. В мастната капсула - отдалечен участък - огнищна подостра възпалителна компонента (находка). Липсват бластомни елементи във всички изследвани материали."
Въпросът ми е дали този резултат по категоричен начин изключва злокачественост?

# 267
Мисля, че няма повод за притеснение. На мен заедно с епикризата ни дадоха и заключение от онкокомисия, операцията в Токуда. Може да попитате личен лекар все пак

# 268
  • Пловдив
На мен ми прилича на бенигнена така описаната находка. Може да си вземете блокчетата и да ги даде за 2-ро мнение,ако се съмнявате.А щом не е малигнено ,дефакто няма какво да се изследва допълнително за поставяне на точна хистологична,онкологична диагноза.

# 269
На мен ми прилича на бенигнена така описаната находка. Може да си вземете блокчетата и да ги даде за 2-ро мнение,ако се съмнявате.А щом не е малигнено ,дефакто няма какво да се изследва допълнително за поставяне на точна хистологична,онкологична диагноза.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт