Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 36 312
  • 841
  •   1
Отговори
# 690
На този брокер бих му удържала 12*12 евро от комисионната.

# 691
  • Варна
На този брокер бих му удържала 12*12 евро от комисионната.

Точно същото щях да напиша и аз. Много нагло от негова страна.

# 692
Той си взе комисионна за наема , изчислен с намалената цена, но това е грозен номер.

# 693
  • пустинята Гоби
Здравейте! Знам, че доста пъти е дискутиран договора за наем, но в момента съм на почивка и точно сега мъжът ми е намерил наемател. За сефте ще отдаваме под наем, имам стандартен договор пратен от брокера, на какво освен домашните любимци трябва да обърна внимание? На служебния компютър имам свалени примерни договори, но няма да имам възможност да ги погледна.

# 694
Той си взе комисионна за наема , изчислен с намалената цена, но това е грозен номер.

Надявам се, че си е взел намалената цена за срока на договора, а не само за първия месец.

# 695
  • España

dyvaromi, щом не си постоянно в България, кой ще обслужва апартамента?
Намерих няколко фирми , които предлагат пълен пакет обслужване срещу процент .

# 696
  • Варна
Щом са се съгласили да работят с вашия имот, значи си заслужава.

# 697
Те на всичко са съгласни. И винаги гледат да те склонят да даваш съгласието си за по-ниска цена, за да вървят нощувките. Много често самите те са собственици и на фирмата за чистене, и гледат повече да има за чистене. Така че, не печелят единствено от комисионната ти, а и от броя чистенията.

# 698
Mimi Roze, а ти "видя ли му очите" на твоя бъдещ квартирант. Или щом брокера го е довел :готово. Аз давам под наем от 20 години и пределно ми е ясно, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва де се "харесаме" с наемателя още на първото виждане, да си зададем нужните въпроси за да има яснота в бъдеще. След като ти не можеш прати близък, роднина той да прецени. Е, аз също направих такава грешка, че вече живея на 200 километра от едното жилище и такъв звучен шамар получих, че продадох жилището след като трудно  изгоних наемателя. Тоест  стана –не питай старо, а патило. А ако вече си решила да бъде този квартирант непоискан съвет  следи: стриктно плащане на ток и консумативи, бавенето на наем е сигнал, че това ще бъде практика в последствие.

# 699
И пак се стига до въпроса как един брокер балансира между две страни, които имат съвсем противоположни интереси.

# 700
  • Бургас
Защо да имат противоположни интереси? Единият има интерес да наеме, другият - да отдаде. Съвсем изгодни и за двамата интереси.

# 701
...а третия интересът му е да прибере едни пари. От първите двама Satisfied

# 702
  • Бургас
Халал да са му парите, ако е свършил работа. От моите брокери винаги съм била доволна.

# 703
Здравейте! Знам, че доста пъти е дискутиран договора за наем, но в момента съм на почивка и точно сега мъжът ми е намерил наемател. За сефте ще отдаваме под наем, имам стандартен договор пратен от брокера, на какво освен домашните любимци трябва да обърна внимание? На служебния компютър имам свалени примерни договори, но няма да имам възможност да ги погледна.
как да ви кажем като не знаем какво е включил брокера в неговия стандартен договор? Четете в темата, има доста полезни коментари за договорите.

# 704
  • пустинята Гоби
Мъжът ми е видял бъдещият наемател, той е присъствал на огледа. Въпреки, че то гаранция няма, винаги един от нас е бил на огледи. Апартамента е двустаен с отделна голяма кухня и две тераси, ново строителство в Овча купел старата част над старата баня.

Общи условия

Активация на акаунт