Отговори
# 945
Здравейте, прикачва ли се медицинското свидетелство при първо класиране за паралелки с професии. На родителската ни казаха, че медицинско трябва чак при физическото записване, но в интернет чета различни мнения. Кое е вярно?

# 946
  • Варна
Говорим с големия ми син и току-що ме осени идеята, че след 3 години ще имам по едно дете в четвърти, десети и дванадесети клас. Кой ти е правил сметки, когато са се раждали, през какви години да са? Иде ми от сега да си сипя

Краси, преди 2 години се прикачваше при реденето на желания, ако се кандидатства за професионална паралелка

# 947
Как ще се ориентираме за къде ни стига балът, като няма да имаме идея другите деца как се движат с точките?
И всъщност самия бял не ми е ясно как се формира?
Примерн по БЕЛ  ако има 90 точки на матурата и 6 за годината какъв бал ще има? Или това за всяко училище е различно според това, те как си формират бал?  
Напрово си мисля, че трябва да има консултанти за тези неща Simple Smile

# 948
  • Пловдив
Сметнахме приблизително точките -доволна съм. Сега е ясно,че ще се мъдри как да се редят желания.

От Пловдив съм,завършила съм НТГ и всякак  се опитвам да убедя моята мома,че трябва поне да опита . .Езиковите категорично не ги иска.Като смятам  приблизително бала и,е с малко под минималните от миналата година за НТГ,а е предостстъчен за  паралелките,които иска,но те са в обикновенни СУ.Та питанката ми е,на първите места дали  да пиша паралелките от НТГ и след това нейните желания?Все се надявм да и уври главата  и да ме послуша....Какво ще ме посъветвате?

# 949
Имам конкретен въпрос към Ганис конкретно. Ще бъда много благодарна, ако ми обясни колко точки губи моята малка прекрасна лейди, ако вместо 16.45 е записала 16.55 часа. В разписаните точки пише 7 точки, толкова ли ще й се вземат наистина?

# 950
  • Пловдив
Сметнахме приблизително точките -доволна съм. Сега е ясно,че ще се мъдри как да се редят желания.

От Пловдив съм,завършила съм НТГ и всякак  се опитвам да убедя моята мома,че трябва поне да опита . .Езиковите категорично не ги иска.Като смятам  приблизително бала и,е с малко под минималните от миналата година за НТГ,а е предостстъчен за  паралелките,които иска,но те са в обикновенни СУ.Та питанката ми е,на първите места дали  да пиша паралелките от НТГ и след това нейните желания?Все се надявм да и уври главата  и да ме послуша....Какво ще ме посъветвате?

Най-добре е сама да вземе решението - все пак тя ще го учи. Преди 2 г. с голямата щерка (също сме от Пловдив) бяхме проучили сайтовете на всяко училище от списъка й, гледахме им учебните планове, дори снимки на учители, където има. Тя беше заявила какво иска още от 6ти клас и в крайна сметка успя да е там. Сега й е доста трудно на моменти, но като знае, че сама го е избрала - няма мърдане Simple Smile

# 951
  • Майничка
Как ще се ориентираме за къде ни стига балът, като няма да имаме идея другите деца как се движат с точките?
Примерн по БЕЛ  ако има 90 точки на матурата и 6 за годината какъв бал ще има? Или това за всяко училище е различно според това, те как си формират бал? 
Всяка година в РУО излиза статистика по пол за резултатите от НВО. По нея може човек да се ориентира колко деца от областта имат същите или по-високи оценки.
Балът за всяка паралелка е различен - може да е оценките от НВО БЕЛ и мат, в съотношение 3:1, 2:2 или 1:3 + две оценки от предмети, изучавани в 7 клас ООП, като шестица по тях е равна на 50т.

Принцесо Лея, аз бих се постарала да убедя детето като го срещна с младежи, учещи и завършили наскоро тази гимназия. Все пак, бих се съобразила с него при реденето.

# 952
  • Пловдив

И аз съм от фенките на НТГ. Каката я завърши преди години. Друг поглед дава на децата за живота според мен.
Ако детето я иска пишете я, никой не знае какъв ще е бала. Само може да сравняваме с миналата година ,но може да е по-висок, може и да е по-нисък. Щерката ще я пише на втора позиция, защото се е запънала за Руската с испански. Просто си мисли ,че много знае езика и ще й е лесно. Ама не стоят така нещата. Говоримо е много напред с материала, като граматика е кръгла 0. Аз определено ще съм щастлива, ако е в НТГ.
Up!, можеш ли до това време да станеш шеф на психиатрията? Поне ще си там по цял ден. Почвай пиенето от сега. Страшно звучи .
Ра, съжалявам за баткото. Но ще я научи, няма къде да иде.

# 953
  • София
Примерн по БЕЛ  ако има 90 точки на матурата и 6 за годината какъв бал ще има? Или това за всяко училище е различно според това, те как си формират бал?  
Пита сутринта, дадох ти линк да четеш. Ами прочети първо и тогава ако нещо пак не ти е ясно питай.

# 954
  • София
Без да имам по-голямо дете, на първо място трябва да се пише избора на детето. Имате 2 седмици да го убедите, че там ще му е по-добре .

# 955
  • Пловдив
Благодаря ви момичета за съветите.Ще се опитам да я убедя с разумни доводи,а ако не подейства ще вкарам  и факта,че Мола и е под носа.Дано това помогне.

# 956
  • Пловдив
Само с примера по БЕЛ няма как да формира бал. И математика си трябва, пък ако ще да е с 0 точки там.
Всяко училище има различен бал. Проверете ги на сайта на РУО за вашия град или на конкретното училище. Може бала да се образува от 2 пъти изпита по бел и мат, може да е 3 пъти бел и 1 мат, може и 3пъти мат и 1 бел. Към това добавяш приравнените точки от оценките в училище по тези два предмета.
 Princess Leia, не само той. Пицария Домино е отсреща, центъра е близо и Дървото/там са лошите момчета/. Аз няма да убеждавам, за да не ми се трие сол на главата после. Нека си поеме отговорността. До реденето на желания има доста време и може да ги смени поне още два пъти. Имам 3 различни подреждания -всичките правени от нея и винаги испанския е първи. Да го пише, макар че няма да й стигне бала.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 17:32 от renydent

# 957
Говорим с големия ми син и току-що ме осени идеята, че след 3 години ще имам по едно дете в четвърти, десети и дванадесети клас. Кой ти е правил сметки, когато са се раждали, през какви години да са? Иде ми от сега да си сипя

Искрено ти съчувствам. Аз тази година с две деца - 7 и 12 клас едва оцелявам (и физически, и психически, и финансово).

# 958
  • София
Имам конкретен въпрос към Ганис конкретно. Ще бъда много благодарна, ако ми обясни колко точки губи моята малка прекрасна лейди, ако вместо 16.45 е записала 16.55 часа. В разписаните точки пише 7 точки, толкова ли ще й се вземат наистина?
Верни ли са й изчисленията до този етап, до който е сгрешила в сбора?

# 959
Проверихме и ние. На 19-а е сгрешил, щото няма кой да чете, че искат две отношения и там има едно И. За още една от първи модул не е сигурен. Онази, където единият ъгъл беше 5/4 от съседния. Не е сигурен дали в отговорите е отбелязал ъгълът, който се търси.
Решил е геометричната, има една грешка на алгебричната. Успокоих го, че губи точки само за грешката. Доколкото съм чела в указанията преди за вярно решен пример с грешна данна се получават съответните точки. Не знам защо решил, че е като (-а) на степен нула, ще е -1, а не 1.
Решихме заедно тази за движението. Само каза: "Много съм прост" 🤣 вместо t+1и 3/4, написал незнайно защо 10 и 3/4. Получил някакъв странен отговор и решил, че нещо бърка. Не можал да разбере къде и какво и запецнал. Не си го слага на сърце, доволен е. Не му трябват обаче и много точки, така че му е все тая. Единствената тръпка беше дали ще бие батко си. Е, не му се получи 🤣

Общи условия

Активация на акаунт