СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 60 984
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета. След положителен тест за бременност реших да си пусна ЧХГ и Прогестерон, датата на ПРМ е 23.10. и по календар изчислявам че съм в 4г.с + 4 дни. Притеснява ме стойността на прогестерона, вижда ми се нисък. Какво е вашето мнение?

# 691
Извинявам се за автоцитата.
Днес отново пуснах ЧХГ и искам коментар дали добре се движи стойността.

Здравейте,
последната ми инсеминация беше на 05.11, а първият тест за бременност си го направих на 17.11 (12 дни след процедурата) и стойността на ЧХГ беше 50,760. Днес отново пуснах тест и вече ЧХГ-то е 189,460. Добре ли ви се вижда растежа? Притеснявам се, че още от преди първия тест имам болки в корема. Днес пуснах и прогестерон - за жалост не е дадено като точна стойност, а > 40.200 ng/ml.

# 692
K_asi, супер изглежда! Честито и успешна бременност!

# 693
Извинявам се за автоцитата.
Днес отново пуснах ЧХГ и искам коментар дали добре се движи стойността.

Здравейте,
последната ми инсеминация беше на 05.11, а първият тест за бременност си го направих на 17.11 (12 дни след процедурата) и стойността на ЧХГ беше 50,760. Днес отново пуснах тест и вече ЧХГ-то е 189,460. Добре ли ви се вижда растежа? Притеснявам се, че още от преди първия тест имам болки в корема. Днес пуснах и прогестерон - за жалост не е дадено като точна стойност, а > 40.200 ng/ml.
Дотук е екстра! Дано и занапред е така!

# 694
  • София
ЧХГ-то е супер, прогестерона също не е крайно нисък.
С тази стойност на ЧХГ след два дена може да отидете на лекар.

Здравейте момичета. След положителен тест за бременност реших да си пусна ЧХГ и Прогестерон, датата на ПРМ е 23.10. и по календар изчислявам че съм в 4г.с + 4 дни. Притеснява ме стойността на прогестерона, вижда ми се нисък. Какво е вашето мнение?

# 695
Благодаря, утре ще си пусна още едно ЧХГ, за да видя дали се удвоява и, ще си запазя час за лекар. А дали ще има промяна в прогестерона ако изследвам и него?

ЧХГ-то е супер, прогестерона също не е крайно нисък.
С тази стойност на ЧХГ след два дена може да отидете на лекар.

# 696
  • София
Lallova, според мен след посещение при АГ трябва да се мисли за прогестерона. Пожелавам успех!

# 697
Много благодаря 🙂

Lallova, според мен след посещение при АГ трябва да се мисли за прогестерона. Пожелавам успех!

# 698
Velizara, прогестеронът на 7ми ден след доказана овулация достига своя пик и е показателен само за това дали е имало овулация, т.е. дали работи добре жълтото тяло. Не може да се определи по него дали има бременност.
Здравейте,
При стойности на прогестерон 20 ден от МЦ - 4.8 ng/ml и на 21 ден - 28.35nmol/ml (9ng/ml) имам ли шансове за забременяване ?Твърде рано ми е за ЧХГ и вероятно въпросът ми не е за тук, но реших да питам.
Благодаря ви предварително!

Здравейте, Да, нанясно съм. По-скоро се притесних, тъй като прочетх, че за имаплнтация този прогестерон е по-скоро нисичък и се изисква да е на горна граница, а при мен е по-скоро до долна граница.
Благодара Ви много за информацията!

# 699
За да се потвърди, че е имало Овулация трябва да е към горните референтни, а не за имплантация. Имплантация ще има евентуално след като е имало овулация и оплождане.
Velizara, прогестеронът на 7ми ден след доказана овулация достига своя пик и е показателен само за това дали е имало овулация, т.е. дали работи добре жълтото тяло. Не може да се определи по него дали има бременност.
Здравейте,
При стойности на прогестерон 20 ден от МЦ - 4.8 ng/ml и на 21 ден - 28.35nmol/ml (9ng/ml) имам ли шансове за забременяване ?Твърде рано ми е за ЧХГ и вероятно въпросът ми не е за тук, но реших да питам.
Благодаря ви предварително!

Здравейте, Да, нанясно съм. По-скоро се притесних, тъй като прочетх, че за имаплнтация този прогестерон е по-скоро нисичък и се изисква да е на горна граница, а при мен е по-скоро до долна граница.
Благодара Ви много за информацията!

# 700
Момичета моля за мнение
21.11 (12 ден)чхг- 25.90
22.11 (14 ден)чхг- 39.70
24.11 (дата цикъл)чхг- 102.00
Днес е датата на която трябваше да ми дойде, чхг расте , но по обяд забелязах при забърсване нещо като оцветено в бледо кафяво/розово течение ...на някоя случвало ли се е....преди 2 дена прогестерона ми беше 361.00 n/mnol...което е доста високо. Не знам какво да правя. Другата седмица съм на лекар.  Днес пригестерона е 634....какво става...

# 701
AsisA, зацапването в начална бременност може и да е нормално, но може и да сочи за проблем.
Запази си час за АГ другата седмица и той вече ще проследи нещата.
Аз имам 2 бременности със зацапване в началото. Първата беше неуспешна, а от втората имам син.

# 702
Момичета моля за мнение
21.11 (12 ден)чхг- 25.90
22.11 (14 ден)чхг- 39.70
24.11 (дата цикъл)чхг- 102.00
Днес е датата на която трябваше да ми дойде, чхг расте , но по обяд забелязах при забърсване нещо като оцветено в бледо кафяво/розово течение ...на някоя случвало ли се е....преди 2 дена прогестерона ми беше 361.00 n/mnol...което е доста високо. Не знам какво да правя. Другата седмица съм на лекар.  Днес пригестерона е 634....какво става...
Зацапването може би е имплантационно. След като е бледо и не е прясна кръв, силно или придружено с менструални болки, най-вероятно е имплантационно. Относно високия прогестерон, не мога да кажа нищо - обикновено проблемът с прогестерона е в ниските стойности. Потърсете в интернет - има доста изследвания. Продължавайте да си следите ЧХГ и Прог. до прегледа другата седмица, за да имате актуална информация за АГ.

# 703
Mileham, първо се случва имнплантацията и тогава започва отделянето на ЧХГ.
  Аз имах еднократно зацапване в началото и бременността ми приключи успешно. Освен пак  да пуснете ЧХГ.

# 704
Mileham, първо се случва имнплантацията и тогава започва отделянето на ЧХГ.
  Аз имах еднократно зацапване в началото и бременността ми приключи успешно. Освен пак  да пуснете ЧХГ.
AsisA е писала, че ЧХГ расте прогресивно и последното й ЧХГ е от 16ти ден.. Ясно е, че има имплантация.. Затова казвам, че след ката ЧХГ расте (и има имплантация), може би е имплантационно зацапване.

Общи условия

Активация на акаунт