СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 59 091
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Имплантационното зацапване се случва в момента на имплантацията, което е около 9 дена след овулацията.
Зацапванията в ранна бременност могат да се дължат на много неща, от смяната на хормоналния фон, до раничка на шийката, до хематом и тнт.
Като цяло се смята, че няма такова нещо като нормално кървене по време на бременност, но също така е факт, че много бременности започват с някакъв вид зацапване и протичат съвсем безпроблемно и успешно.
При всеки случай, има ли установена бременност и къвене/зацапване е задължителна консултация с АГ.

# 706
Посетих АГ още тази вечер. Каза че имам хипетстимулация и яйчниците са ми огромни. Надявам се ненормално високия прогестерон да е от това, че много се притеснявам. Зацапването приключи за няколко часа...само при забърсване. Лекарят каза че не е нищо страшно ....утре пак ще пусна прогестерон...дано да спадне.

# 707
AsisA, той какво ти каза за прогестерона?
Ти не приемаше ли допълнително Дуфастон или се бъркам?

# 708
AsisA, той какво ти каза за прогестерона?
Ти не приемаше ли допълнително Дуфастон или се бъркам?
Приемах 2×1, но от два дена пиех само сутрин. Той каза да го спра тъй като има достатъчно. В понеделник пак ще пусна да видя как са нещата

# 709
Здравейте, момичета! Закъснява ми вече 7 дни. Направих си вчера и днес сутринта тест “шър чек” и бяха и 2-та отрицателни, а моят цикъл е точен като по часовник на 28 дни и реших да отида до лабораторията да си направя кръвен тест и излезна стойност 45,3 mUI/ mL. Възможно ли е да съм бременна и да ми е била късна овулацията ли не знам?! Благодаря на отзовалите се!❤

# 710
Здравейте, момичета! Закъснява ми вече 7 дни. Направих си вчера и днес сутринта тест “шър чек” и бяха и 2-та отрицателни, а моят цикъл е точен като по часовник на 28 дни и реших да отида до лабораторията да си направя кръвен тест и излезна стойност 45,3 mUI/ mL. Възможно ли е да съм бременна и да ми е била късна овулацията ли не знам?! Благодаря на отзовалите се!❤
Тази стойност си е положителна отвсякъде Simple Smile Честито!

# 711
mariya, ЧХГ показва бременност, но това е много нисък резултат за 7 дневно закъснение.
Трябва да си направиш още един кръвен 48 часа след първия, в същата лаборатория.
Ако се е удвоило, има възможност да говорим за късна овулация.
Ако не се покачва добре или пада, по-скоро е неразвиваща се бременност.

# 712
  • София
Хваната навреме ИБ не е животозастрашаваща. Операцията е продължава 30 минути, бях ден в реанимация после още един в отделението и ме изписаха. След около седмица се движение напълно нормално. Това, че при мен са се стекли така нещата не означава, че и при вас ще е същото. Пожелавам ви най-добрпто развитие на нещата.

# 713
Здравейте, момичета! ПРМ на 20.10, овулация на 3.11. Първо ЧХГ на 18.11 - 536.90; второ ЧХГ на 21.11 - 1694. На 22.11 първи преглед при АГ, видя се само плоден сак с жълтъчно мехурче и според нея всичко е наред и ме вика отново на 1.12. Реших обаче да пусна последно ЧХГ преди следващия преглед вчера на 25.11 и резултата е 8728. Първоначално се зарадвах, но по - късно видях, че е доста над реф. стойности за 5+1 г.с. Трябва ли да се притеснявам според вас? Може ли да става въпрос за гроздовидна бременност?

# 714
Вероятно щеше да се види ако има нещо претиснително. Може да са два броя 🤭
Здравейте, момичета! ПРМ на 20.10, овулация на 3.11. Първо ЧХГ на 18.11 - 536.90; второ ЧХГ на 21.11 - 1694. На 22.11 първи преглед при АГ, видя се само плоден сак с жълтъчно мехурче и според нея всичко е наред и ме вика отново на 1.12. Реших обаче да пусна последно ЧХГ преди следващия преглед вчера на 25.11 и резултата е 8728. Първоначално се зарадвах, но по - късно видях, че е доста над реф. стойности за 5+1 г.с. Трябва ли да се притеснявам според вас? Може ли да става въпрос за гроздовидна бременност?

# 715
Nelche, при гроздовидна бременност стойностите ти ще са в десетки хиляди.
Нищо притеснително няма в това, че ЧХГ ти се удвоява на 48ч, нали това е идеята? Не си търси проблеми, там където ги няма.
5+1 е вече шеста седмица.

# 716
Нищо притеснително няма в това, че ЧХГ ти се удвоява на 48ч, нали това е идеята? Не си търси проблеми, там където ги няма.
Така ли се смята?! Ох аз взех за смятам колко приблизително биха станали стойностите след 6та/7ма седмица и направо ми призля. Благодаря ви, успокоихте ме малко. Предполагам, че при прегледа дори и рано щеше  да се види, ако имаше проблем, просто изпаднах в ужас от всичко прочетено.

# 717
Вероятно щеше да се види ако има нещо претиснително. Може да са два броя 🤭
Добре дошло, но сакчето беше едно.

# 718
Стойностите по това време спират да се увеличават на 48 часа, а на повече, така че недей да смяташ как ще е в 7 гс.
Така ли се смята?! Ох аз взех за смятам колко приблизително биха станали стойностите след 6та/7ма седмица и направо ми призля. Благодаря ви, успокоихте ме малко. Предполагам, че при прегледа дори и рано щеше  да се види, ако имаше проблем, просто изпаднах в ужас от всичко прочетено.

# 719
Момичета може ли за мнение
21.11- чхг 25.90
22.11- чхг 39.70
24.11- чхг 102.00
28.11- чхг 452.00

Общи условия

Активация на акаунт