СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 61 070
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, с 30 дневен цикъл съм (последен на 28.05). Засякох овулация на 16ти ден (12.06). На 32рия ден направих домашен тест беше положителен, като на следващия ден пуснах кръвен- ЧХГ 609, и на 35ти повторих -ЧХГ 1275. Как ви се струва? Да пусна ли още един на 37мия ден? Притеснявам се, тъй като е освен съвсеем леко болезнени гърди, нямам никакви други симптоми, а имам седмица до прегледа. Благодаря!

Изобщо не е задължително да имате куп симптоми. Аз съм със същите симптоми - болезнени гърди с ЧХГ 4413 съм в момента.

# 91
Здравейте ,на 3-ти ден от закъснението ЧХГ е 162,70 ,на 7-ми ден е 443,70 .Добре ли е  това или не ?

# 92
Здравейте, аз се надявах, че ЧХГ е започнало да пада след последния път, но не. На 27.06 беше 115.48, на 29.06 след преглед ме изпратиха на кръвен в друга лаборатория и беше 105.5, като си помислих, че ще е биохимична бременност. Но днес си пуснах пак кръвен в първата лаборатория и резултатът е 159. Вече не знам какво да мисля. Дали е възможно да е биохимична или по-скоро извънматочна бременност?

# 93
Здравейте, аз се надявах, че ЧХГ е започнало да пада след последния път, но не. На 27.06 беше 115.48, на 29.06 след преглед ме изпратиха на кръвен в друга лаборатория и беше 105.5, като си помислих, че ще е биохимична бременност. Но днес си пуснах пак кръвен в първата лаборатория и резултатът е 159. Вече не знам какво да мисля. Дали е възможно да е биохимична или по-скоро извънматочна бременност?

За мен с това неправилно показчване повече ба ИМБ ми прилича, дано не съм права... при Биохимична ЧХГ се покачва по правилно и просто в един момент спира.

# 94
Здравейте ,на 3-ти ден от закъснението ЧХГ е 162,70 ,на 7-ми ден е 443,70 .Добре ли е  това или не ?

При мен на четвърти ден след закъснение беше 463 , но при мен е с инвитро. Незнам как е при нормална бременност.

# 95

При мен на четвърти ден след закъснение беше 463 , но при мен е с инвитро. Незнам как е при нормална бременност.
Благодаря .Ще видим живот и здраве в понеделник какво ще ми кажат и ще пиша .Знам ,че при всеки е различно .

# 96
Здравей, миналият август имах чхг 43, след 48ч беше чхг 44. Знаех че нещата не са добре и очаквах да ми дойде цикъла но  след още 48 часа чхг65...доста се притесних...на следващия ден беше чхг30...оказа се биохимична бременност.

# 97
Много благодаря за отговора. И аз знам, че нещата не са добре и се надявам на биохимична бременност. Утре трябва да пусна пак ЧХГ. Надявам се да е спаднало.
Здравей, миналият август имах чхг 43, след 48ч беше чхг 44. Знаех че нещата не са добре и очаквах да ми дойде цикъла но  след още 48 часа чхг65...доста се притесних...на следващия ден беше чхг30...оказа се биохимична бременност.

# 98
На мен ми прилича на биохимична. Чувала съм, че при извън маточната стойностите на ЧХГ са далеч по-високи, но с бавно нарастващо ЧХГ. Та дано е по-малкото зло. От значение е и че двата повторни ЧХГ са в различни лаборатории. Възможно е сега да е започнало да пада. Пусни още едно ЧХГ, но в същата лаборатория, след 48 часа от предното изследване. Ще ти даде по-ясна представа. Имало е случаи и на бавно покачващо се ЧХГ и успешен финал. Така, че да не давам напразни надежди, но задължително още една контрола в същата лаборатория. Успех!

# 99
Лекарите искат да пускам чхг само при тях, за да могат да го следят, така че от утре започвам през 48 дни във втората лаборатория. Те също казаха, че все още има шанс за нормална бременност, но не ми се вярва на мен. Просто се надявам да не е извънматочна.
На мен ми прилича на биохимична. Чувала съм, че при извън маточната стойностите на ЧХГ са далеч по-високи, но с бавно нарастващо ЧХГ. Та дано е по-малкото зло. От значение е и че двата повторни ЧХГ са в различни лаборатории. Възможно е сега да е започнало да пада. Пусни още едно ЧХГ, но в същата лаборатория, след 48 часа от предното изследване. Ще ти даде по-ясна представа. Имало е случаи и на бавно покачващо се ЧХГ и успешен финал. Така, че да не давам напразни надежди, но задължително още една контрола в същата лаборатория. Успех!

# 100
Здравейте. Винаги ли е необходимо да се пуска чхг? В ранна бременност съм, установена с уринарен тест, имам час тази седмица за преглед в 6+4гс. С предната бременност процедирах по същия начин. Лекар ли ви назначава изследването, вие ли го пускате за свое успокоение, или има някакви индикации?

# 101
Здравейте. Винаги ли е необходимо да се пуска чхг? В ранна бременност съм, установена с уринарен тест, имам час тази седмица за преглед в 6+4гс. С предната бременност процедирах по същия начин. Лекар ли ви назначава изследването, вие ли го пускате за свое успокоение, или има някакви индикации?

Не, изобщо не е задължително да се пуска кръвен тест. Просто жените много бързат да разберат дали са бременни, а той е най-достоверен и отчита по-рано. Някои го правят, за да видят дали се покачва правилно, но и правилно да се покачва, това не значи успешна бременност.
Аз никога не съм си правила кръвен тест

# 102

Аз мисля , че е важно. Поне за мен е така , защото моето стана с инвитро и за мен беше много важно следенето на ЧХГ, а и лекарите настояваха да го следят. Но за вас незнам 🙂 аз понеже не вярвам вече на уринарните и за това

# 103
Може ли да кажете защо е било важно да го следите? Ако се налага много рано да се разбере дали има бременност и да се започне прием на лекарства, да, тогава е важно.
Когато няма такава нужда, изобщо няма нужда да се прави кръвен тест.

# 104
Може ли да кажете защо е било важно да го следите? Ако се налага много рано да се разбере дали има бременност и да се започне прием на лекарства, да, тогава е важно.
Когато няма такава нужда, изобщо няма нужда да се прави кръвен тест.

Ами аз подчертах, че при мен е инвитро и беше задължително да следи стойността на ЧХГ. Все пак 6 години сме опитвали. Чрез ЧХГ се разбира в ранна бременност дали има някакъв проблем, като биохимична или извънматочна. При тези с инвитро е задължително. Всеки, който е минал през това знае. Но лично аз бих си следяла стойностите и при нормална бременност.

Общи условия

Активация на акаунт