СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 16

• 61 151
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, много съм притеснена! От края на август месец много ме болят гърдите, oт няколко дни се чувставам подута. Цикълът ми е редовен. Правих 3 теста до сега и трите са отрицателни. Миналата седмица ходих на преглед при гинеколог и каза, че всичко е наред.  Правих и кръвен тест и резултата беше <0,10 mIU/ml. Дали болката може да е проблем с хормоните?

# 556
Здравейте!

Моля Ви нека, който знае, да даде мнение.

Това положителен резултат ли е? С предната ми бременност мерните единици бяха MIU/ML, а тук са IU/L и съм объркана...

С дълъг цикъл съм ( 34 дни последния МЦ), тоест и късна овулация, съответно късно зачеване, бледа втора черта на уринарния тест и закъснение 1 седмица. По сметки на калкулатора съм 5-6 ГС.

Благодаря предварително на всеки отзовал се. След 48ч. ще направя нов кръвен тест, за да видя удвоява ли се резултатът.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 17:39 от nat92

# 557
Здравейте!

Това положителен резултат ли е? С предната ми бременност мерните единици бяха MIU/ML, а тук са IU/L и съм объркана...

С дълъг цикъл съм, късна овулация, съответно късно зачеване, бледа втора черта на уринарния тест и закъснение 1 седмица. По сметки на калкулатора съм 5-6 ГС.

Благодаря предварително на всеки отзовал се. След 48ч. ще направя нов кръвен тест, за да видя удвоява ли се резултатът.

Да, положителен е

# 558
За седмица закъснение ми се вижда ниска стойността...
Здравейте!

С дълъг цикъл съм ( 34 дни последния МЦ), тоест и късна овулация, съответно късно зачеване, бледа втора черта на уринарния тест и закъснение 1 седмица. По сметки на калкулатора съм 5-6 ГС.

# 559
Ако овулацията ви е засечена, този резултат е много нисък за такова закъснение. Обикновено на първи ден от реално закъснение е трицифрена стойност. Пуснете пак да видите как се движи, може да имате късна овулация.

# 560
И с първата ми бременност на такова закъснения бях с такъв резултат.

Овулацията ми е доста по-късна, да, отдавам го на това, ще повторя теста също. (не е засичана с тестове, по калкулатор е била на 30-ти предния месец или 1-ви този месец, тоест преди 16-17дни.)

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 19:18 от nat92

# 561
Здравейте,в петък 14.10 си пуснах чхг на обяд и резултата излезе след обяда -4777,47mIU/ml, вчера 17.10 сутринта си пуснах отново чхг и прогестерон с надеждата да излезе резултата след обяда(както казаха и от лабораторията),но до сега все още няма нищо.След като излязат как да процедирам-резултата с вчерашни данни ли да го смятам(за нарастването,понеже ще са минали повече от 72 часа) .Не знам как да процедирам или да звънкам в лабораторията и да се карам с тях.

# 562
Щом са ти взели кръв вчера, концентрацията на хормона ще е с вчерашна стойност. Смяташ си ги така, както си ги пуснала вчера. няма как хормонът магически да се прехвърли в кръвта в епруветката.

# 563
Здравейте,в петък 14.10 си пуснах чхг на обяд и резултата излезе след обяда -4777,47mIU/ml, вчера 17.10 сутринта си пуснах отново чхг и прогестерон с надеждата да излезе резултата след обяда(както казаха и от лабораторията),но до сега все още няма нищо.След като излязат как да процедирам-резултата с вчерашни данни ли да го смятам(за нарастването,понеже ще са минали повече от 72 часа) .Не знам как да процедирам или да звънкам в лабораторията и да се карам с тях.
Важно е кога са ви взели кръвта, а не кога излизат резултатите. Резултатите ще отчетат нивото на ЧХГ в момента на вземане на кръвта.
Но при тези високи стойности АГ-то ще ви каже по-добре от ЧХГ-то как са нещата. Покачването на ЧХГ се забавя при високите стойности и вместо да се шашкате от този факт, отивайте при АГ да проследи жълтъчно мехурче, сакче, ембрионална структура и т.н. Успех!

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 12:07 от milenahot

# 564
Здравейте мили момичета. Пиша с молба за съвет. Цикъла ми е на 28 дни. Който го предизвиквам с дуфастон който пия от 19 до 23ти ден от цикъла. Първи положителен тест вчера вечерта. Предните два дни бяха отрицателни. Но ми и закъснява 3 дни. Това са стойности но ЧХГ на 3ти ден закъснение. В нормата ли са или са ниски? Много се притеснявам,защото това е много чакане бебче.
Благодаря Ви предварително:)

# 565
Според мен е много ниско, но все пак може да пуснеш още един тест след 48 часа и ще стане ясно. Успех!

# 566
Здравейте мили момичета. Пиша с молба за съвет. Цикъла ми е на 28 дни. Който го предизвиквам с дуфастон който пия от 19 до 23ти ден от цикъла. Първи положителен тест вчера вечерта. Предните два дни бяха отрицателни. Но ми и закъснява 3 дни. Това са стойности но ЧХГ на 3ти ден закъснение. В нормата ли са или са ниски? Много се притеснявам,защото това е много чакане бебче.
Благодаря Ви предварително:)

И според мен е ниско, дуфастона го продължавате, нали?

# 567
Здравейте,

Добро покачване на ЧХГ ли е от 23 да стане 99 за почти 48ч. (по-малко дори).

Говорим за късна овулация и доста ранна бременност.

Благодаря!

# 568
Здравейте,

Добро покачване на ЧХГ ли е от 23 да стане 99 за почти 48ч. (по-малко дори).

Говорим за късна овулация и доста ранна бременност.

Благодаря!

Да страхотно е! По-малките стойности се усвояват по-бързо,после забавят и става на 48-72 часа. Честито! 🍀

# 569
Много ви блгодаря! Сметнах, че е повече от удвояване и се притесних, но явно това е още по-добре.

Желая ви всичко най-хубаво! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт