Студенти в Нидерландия - 13

• 58 510
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Калиста , приятелката на сина ми също започва стаж в Ротердам. Те живеят в Бреда. Няма да се мести, по мои спомени с влакче се стигаше  бързо, това което ще й плащат на стажа ще отива за пътни. Щастлива е, защото я повикаха от голяма компания. Търсете и в Бреда. Ето, тя освобождава стая в студентски блок, съквартирантката й също. Беше към кликвор камер, и вероятно пак там ще се разиграва. Но във вашия случай за един семестър , най добре е чрез пренаемане

# 226
  • София
Сърдечно благодаря, момичета! Много добри идеи ми давате!!! Копи-пейстах му всичко.. да действа Heart

# 227
Здравейте,
преди време писах тук.  Синът ми ще е първа година студент в TU/e. Вече доста време безуспешно търсим квартира в Айндховен и околностите. От агенциите се връщат автоматични мейли, а обявите на сайтовете се оказват стари. Синът ми ще бъде в Айндховен следващата седмица. Предлагам 500 EUR на студент, който чрез лични познати - състуденти, приятели, хазяи или агенция успее да му намери стая, студио или апартамент.
Синът ми е тих и дружелюбен, обича четенето и спорта. Мисля, че ще приятен съквартирант.
Ще се радвам ако някой може да помогне.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 11:39 от mkaburova@abv.bg

# 228
  • София
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос, но много се обърках!

При записване в Нидерландия дипломата се иска само преведена или превод и легализация( с апостил и всичко)?

Знам, че е писано, но не намирам и мейла от унито. И на превода, ако е само превод, трябва ли да има нотариална заверка?

# 229
Апостилът отпадна преди много години в ЕС. Само превод от заклет преводач. Не помня за нотариалната заверка, по-скоро май не.

# 230
  • София
Много благодаря, Червенокоске!

# 231
  • Пловдив
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос, но много се обърках!

При записване в Нидерландия дипломата се иска само преведена или превод и легализация( с апостил и всичко)?

Знам, че е писано, но не намирам и мейла от унито. И на превода, ако е само превод, трябва ли да има нотариална заверка?

Аз вече дадох сума пари на агентката за превод и легализация на дипломата!!! Как ме е яд, че не проучих предварително въпросът, както направих с актът за раждане...

# 232
И за акта за раждане сме го писали - не го превеждайте! Директно в общината по месторождение се вади многоезичен такъв, като в зависимост от бързината на издаване е и тарифата. Не се заверява никъде после - напълно легален документ с подпис и печат е.

# 233
Nivanova и ние сме в тази позиция,засега шанс нулев.

# 234
  • София
Червенокоске, по месторождение или по местоживеене? При нас са две различни общини, но са все в София.
Роден е в община Сердика, а сега сме в Слатина. Има ли значение като е все в София?

# 235
Червенокоске, по месторождение или по местоживеене? При нас са две различни общини, но са все в София.
Роден е в община Сердика, а сега сме в Слатина. Има ли значение като е все в София?
По месторождение, издава се на някой от вписаните в този акт - дете, майка, баща без нужда от пълномощни...

# 236
  • No Line On The Horizon
Не знам дали е влезнало в сила, но съм чела, че от 2022 училищата ще издават и многоезични дипломи.

# 237
  • столицата
На когото му трябва апостил, може директно през сайта на НАЦИД да си пусне заявление и същия или на следващия ден да си го вземе. Не е нужна нотариална заверка, нито да носи документи. Те си вадят дипломата директно от Регистъра на МОН и си й слагат апостила.

# 238
Не знам дали е влезнало в сила, но съм чела, че от 2022 училищата ще издават и многоезични дипломи.

Не знам кога ще влезе в сила, но вчера взех българска диплома. Никакъв шанс за многоезична или поне двуезична.

# 239
  • София
За Германия не съм превеждала или използвала акт за раждане

Общи условия

Активация на акаунт