Студенти в Нидерландия - 13

• 58 401
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Може да е коментирано вече, но искам да попитам : за Тилбург ( вероятно е приложимо и за други градове) кой в най - лесния/ бързия начин за обзавеждане на празна стая? Изключвам нещо от рида на Markt platz със стари мебели. Търся нещо бързо и лесно с доставка - IKEA, Jusk може би

# 316
Ikea и Jysk няма в града, но с доставка би трябвало да става. Онлайн не съм пробвала с бг карта, но с холандска не би следвало да е проблем. Вариант е и да се отиде на място в някой от близките и да се поръча. Иначе виждам опция Gamma. Не мога да коментирам обаче цените как са спрямо другите и какъв е избора. За дребни допълнения може и Praxis.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 18:12 от chervenokoska_2

# 317
Ross, благодаря ти, за кой ли път. Препратих на младежа , от тук насетне мисля че този казус е разрешен . Винаги и на време  супер полезна информация .

# 318
  • СОФИЯ
В Тилбург  има Jusk.... и ценита като ги тледах на сайта им са прилични.

# 319
Специално за Икея, аз не можах да се справя с тамошната от България. Първо не може да се създаде акаунт с БГ номер, второ,  не всичко беше налично и не можех да сглобят стаята, трето, не предлагаха транспорт и четвърто, не можах оттук да организирам ден, в който да отида и да си взема нещата, предварително подготвени ... за плащането също имаше проблем. Не става да се организират нещата от България. Вероятно на място може и да стане, но може и да нямат на склад това, което искате.
На мен обаче стресът ми беше в повече и не исках да осъавям нещата на случайността, исках всичко да е планирано и подготвено.

# 320
Специално за Икея, аз не можах да се справя с тамошната от България. Първо не може да се създаде акаунт с БГ номер, второ,  не всичко беше налично и не можех да сглобят стаята, трето, не предлагаха транспорт и четвърто, не можах оттук да организирам ден, в който да отида и да си взема нещата, предварително подготвени ... за плащането също имаше проблем. Не става да се организират нещата от България. Вероятно на място може и да стане, но може и да нямат на склад това, което искате.
На мен обаче стресът ми беше в повече и не исках да осъавям нещата на случайността, исках всичко да е планирано и подготвено.
И от къде поръчахте? Ние също мислехме да поръчаме всичко от тук и като отиде там детето да му ги доставят мебелите до стаята. Сега разбирам, че това май няма да е възможно.

# 321
Поръчахме всичко от българската Икея, натоварихме на евро пале и използвахме услугите на спедиторска фирма за превоза, като се съобразихме с деня на доставка, който ни казаха от фирмата, за са сме там 1 ден по-рано. В уречения ден и час дойде камион пред къщата, разтоварихме и схлобихме. На палето сложихме и кухненското оборудване  (чаши, чинии, тигани,  ...), хладилник, дрехи,  ... всичко.

# 322
Това е интересна идея, Каси. Понеже синът ми сега обзавежда и ми показва какво купува , виждам , че нещата които има и тук и там при нас са малко по евтини. Но не всичко има.
 Бюро с възможност за регулиране на височината тук в БГ не  са и чували . А преди две години се наложи синът ми да носи от тяхната ИКЕА един елемент за баня. Тук не се предлагаше и отказаха поръчка .
Но за по базовите неща , които ги има и тук и там, определено е малко по изгодно да се пазарува тук. Не  зная как идва на цена с превоза обаче.

# 323
Абееее, като се добави и цената на транспорта, не е по-изгодно. Аз обаче исках всичко да натоварят наведнъж и за 1 седмица да сглобим, подредим, ремонтираме и да си тръгнем. Едно пале до 300 кг. С размери 125/190/130 Ще струва около 350 евро! На лични ще ти дам фирмата, в чийто сайт може да сметне цената.

# 324
Днес сутринта на летище Амстердам синът ми е минал за половин час, той е бил на летището 3 часа преди полета.Самолета е тръгнал с половин час закъснение, общо взето всичко е било в реда на нещата.

Мебели си беше купувал от Икеа и от магазин за мебели втора ръка.Бях писала преди време, българина който му сложи ламината, го беше закарал до няколко магазина.Цените наистина бяха добри, мебелите също, но в района има много студентски общежития, постоянно някой се мести та има избор.За доставката от Икеа пак ползва това момче, защото икейската беше по-скъпа.

# 325
Моят син се обзаведе от фейсбук групите, за Айндховен е second hand Eindhoven, предполагам и другите градове си имат. Дивана му е без пари, само трябваше да си го вземе. Легло, бюро, шкаф за тв, за обувки и за банята за някакви супер смешни цени втора употреба. Маса за хранене и за хола и столове от икеа. Апартамента беше само с кухня и уредите към нея, та двамата със съквартиранта му добавиха всичко останало. Чаршафи, кърпи и текстил от action. Транспорта си го осигури той със служебния бус, но на икеа има бус под наем на час.

# 326
Здравейте на всички, искам да благодаря за темата и за изчерпателната информация. Моят син също е приет за първа година във Фонтис Айндховен, но днес е получил мейл, в който го информират, че не е одобрен за настаняване и трябва сам да си търси квартира. Започнахме да търсим, повечето обяви са на не обзаведени апартаменти с две стаи, в които могат да живеят двама, синът е сам, на този етап още няма приятели с които да се комбинира при такъв наем, моля ако някой също е в такава ситуация и търси, да ми пише, за да се комбинираме при евентуално намиране на жилище.

# 327
Здравейте на всички, искам да благодаря за темата и за изчерпателната информация. Моят син също е приет за първа година във Фонтис Айндховен, но днес е получил мейл, в който го информират, че не е одобрен за настаняване и трябва сам да си търси квартира. Започнахме да търсим, повечето обяви са на не обзаведени апартаменти с две стаи, в които могат да живеят двама, синът е сам, на този етап още няма приятели с които да се комбинира при такъв наем, моля ако някой също е в такава ситуация и търси, да ми пише, за да се комбинираме при евентуално намиране на жилище.
Здравейте ние също търсим съквартирант.Ако желаете се свържете с мен.

# 328
Здравейте,
Синът ми кандидатства за студентско финансиране. Преди 2 седмици каза, че е получил отговор от DUO и вероятно ще му отпуснат субсидията. Изпратил е  документ за доходите, за мен от работодател, а за съпруга ми справка от НАП. Днес получихме по пощата писма от DUO, с които искат да предоставим информация за доходите ни. Пише, че може да го направим през My DUO с DigiD, но това доколкото разгледах няма как да стане от България. Може ли синът ни да го направи с неговото DigiD. Има ли родители получили такива писма и как процедирахте след това?

# 329
Извадете и за вас справка от НАП, това  е което изискват . Не минава вече със справка от работодател .

Общи условия

Активация на акаунт