Студенти в Нидерландия - 13

• 58 434
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,

За пръв път пиша в БГ-Мама, извинявам се за спама. Дъщеря ми е приета във Фонтис, Айндховен, ще учи гейм дизайн. Както виждам и от други постове, сме с подобен проблем на много хора, а именно - намирането на жилище (стая, студио, или каквото и да било) (от университета не можаха да ни намерят). От две седмици се ровим с часове всеки ден по обяви, пишем, звъним, дотук почти нулев резултат. Днес получихме първа покана за оглед във вторник, 12.07, от 4 следобед - но няма да имаме възможност някой от нас да е там, а пише, че не правели видео оглед. Има ли някой, който би могъл да е там и да отиде на оглед, да направим видео връзка и да помогне? Готов съм да платя за услугата. Също така, ако някой знае за налично място за 19-годишно момиче, да пише на лично. Благодаря предварително!

# 406
Може да е коментирано вече, но искам да попитам : за Тилбург ( вероятно е приложимо и за други градове) кой в най - лесния/ бързия начин за обзавеждане на празна стая? Изключвам нещо от рида на Markt platz със стари мебели. Търся нещо бързо и лесно с доставка - IKEA, Jusk може би
Икеа има в Бреда , доставят безплатно до Тилбург ако поръчката е над 50 €, при покупка на по-ниска цена доставката е чрез холандската поща. След като сложите продуктите в кошницата следва стъпката доставка,  и без да сте платили може да се запознаете с опциите. Приемат плащане и с бг карти.
Праксис, Хорнбах и Гамма са тип магазини практикер и бриколаж,  много малко мебели има там.

# 407
Здравейте,

За пръв път пиша в БГ-Мама, извинявам се за спама. Дъщеря ми е приета във Фонтис, Айндховен, ще учи гейм дизайн. Както виждам и от други постове, сме с подобен проблем на много хора, а именно - намирането на жилище (стая, студио, или каквото и да било) (от университета не можаха да ни намерят). От две седмици се ровим с часове всеки ден по обяви, пишем, звъним, дотук почти нулев резултат. Днес получихме първа покана за оглед във вторник, 12.07, от 4 следобед - но няма да имаме възможност някой от нас да е там, а пише, че не правели видео оглед. Има ли някой, който би могъл да е там и да отиде на оглед, да направим видео връзка и да помогне? Готов съм да платя за услугата. Също така, ако някой знае за налично място за 19-годишно момиче, да пише на лично. Благодаря предварително!
Пиша ви на лично

# 408
Здравейте,
Синът ми е ще учи в Creative media and game technologies в Saxion University of applied sciences. От 2 месеца търсим квартира в Enschede безуспешно... Търсим чрез Kamernet,  Roomspot но за сега няма резултат. Някой използвал ли е услугите на SimpleStay? След регистрация и заплащане на такса се ангажират да намерят квартира в периода 1.07-15.08. За съжаление комуникацията с тях е трудна. Дежурният отговор е чакайте оферта...

# 409
Аз им писах казаха че не приемат заявления за съдействие вече.

# 410
Здравейте,

Магазини/сайтове за мебели освен Икеа и Юск да предложите?
Търсим легло с размер 120/200 което се оказа че не е масово в Холандия.
Най-евтиният бокс спринг гледахме в Bol.com за 300 евро, но отзивите са лоши.
Идеи?

# 411
Здравейте,
Ще пътуваме на 22 август до Дортмунт и от там трябва да стигнем до Enschede. Може ли някой който е запознат да ми каже как е по удачно да се предвижим- с влак или с автобус.Трябва да сме там преди 16 часа.Благодаря предварително

# 412
Момичета някой успял ли е да намери квартира в Айндховен?

# 413
  • София
Не.

# 414
  • Бургас
На едни познати детето намери- студио за 1000 евро, но не знам по какъв начин

# 415
  • София
На едни познати детето намери- студио за 1000 евро, но не знам по какъв начин
Много е. Ще трябват и парички за ядене. Но ако някой може да си го позволи-да я наема.

# 416
  • Бургас
Да, но май щял да търси съквартирант да делят наема

# 417
  • София
Проблемът е, че ако е студио е разрешена регистрация само за 1 човек. Другият какво прави?

# 418
Да, но май щял да търси съквартирант да делят наема
Ами за съжаление понякога  има изискване , че наемателя може да е само един ,тоест дават адрес на един човек,този който е наел и е подписал договора.А на децата им трябва и адрес за да си извадят  BSN. Нека добре проверят преди да наемат и подпишат договора,възможно ли е преотдаване!!!!1

# 419
  • Бургас
Не съм много запозната, а и предполагам те са проверили, но синът ми каза, че ако са семейство или двойка /вкл. еднополова/ може да се регистрират в малък апартамент заедно

Общи условия

Активация на акаунт