Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 991
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Моето момче стана на 2 г. преди 3 дни и още прави това понякога , когато пика . Знам го от свекърва ми , защото и нейните деца са правили така .
Вероятно точно за това става въпрос и излишно сте ходили по лекари .

# 451
Първо си помислихме, че е от пишкане, но тя не го прави толкова често (не знам при пишкането колко често се случва де). Има дни, в които изобщо не го прави и такива, в които се случва по 2 пъти например. Също разбрах, че при това треперене по време на пишкане, трепере цялото тяло, а не само главата. И като за финал - прави го само в изправено положение.
При вас само главичките ли потреперваха или и тялото?
Това са причините, които ме навеждат на мисълта, че не е свързано с пишкането, но дано да сте прави, въпреки че не знам как да разбера.

# 452
Понякога беше само главата, понякога цялото тяло, зависеше от позицията. В изправено положение беше само главата. То е и логично, защото координацията на тялото и мускулатурата не са укрепнали още.

И моята понякога го правеше, понякога не.
Ако няма нищо друго не се притеснявай.

# 453
И при нас така . Може да го направи по няколко пъти на ден , може да минат няколко дни , в които да не го направи . Понякога само главата , понякога и тялото .
Наподобява “ кученце , което се изтръсква от вода “ .

# 454
Другите са обяснили вече. Естествено, че не се случва при всяко пишкане и не всеки ден. Понякога е само главата, понякога цялото тяло се втриса.
Аз също имах зор да карам сина ми на невролог и на не знам още какъв лекар, заради това че е опериран два пъти и е бил под упойка вече съм изгубила бройката колко пъти. Но една жена ми каза, че педиатъра наблюдава детето всеки месец на консултациите и ако има нещо притеснително би трябвало да ни алармира. Също ако нещо ме притеснява е редно да се допитам до него първо, защото той познава медицински детето. И всъщност тя ми обясни, а като порасна още малко и моето дете сама си разбрах, колко много децата разбират, усещат и ги напрягат посещения при лекари, прегледи и други подобни.

# 455
Виждала съм малката да се втриса и си мислих, че ѝ е хладно. Не ми е хрумвало да питам лекар.

Сън, как са момичетата?

# 456
Дами, ако ви се е налагало да пиете протеин, какъв е бил? Кое е по - добро Pregnaco или Biogame?

# 457
Мерси за отговорите момичета! Hug

Funn, докато бях бременна пиех първо Pregnaco, мисля че е най-добрият, но след 2 кутии ми стана ужасно непоносим и го смених с Fresubin, правех си го с мляко и много ми харесваше, имаше си вкус на мляко.
Biogame май не е най-добрият вариант за бременни.

# 458
Благодаря ти Darling, ще взема Pregnaco и дано ми понася. Наистина като гледах състава изглежда най-изчистен, докато в другия има доста допълнителни неща.

# 459
  • Замък сред облаците
Не бих взела Прегнако. Внасят се суровини без доказан произход и се препакетират у нас. Има оцветители и добавки, няма витамини.
Биогейм суроватъчния е с подходящ състав и е показен за бременни, от над 15г се изписва на бременни.
Това проучвах аз и затова избрах Биогейм, да не коментираме и цената.
А за лекарските препоръки на конкретните брандове… работила съм с такива и с конкретните имена, знам как стават тия препоръки и освен ако няма сериозно клинично проучване по всички медицински стандарти, което да ги подкрепи …. не се връзвайте че едно име и коментар стоят там.

# 460
Подкрепям мнението на АА, но за съжаление и Биогейм не стават. Живеех близо до склада им. Тогава имах и колега, работещ там и ми каза каква мизерия е вътре, а там ги опаковат. Единствено на Фрезубин на прах можете да се доверите. Той е доказан при раково болни и хора с тежки хронични и остри заболявания. Той е в категорията "Диетична храна за специални медицински цели", а продуктите на Биогейм са хранителни добавки.Аз от финансова гледна точка си бях взела Биогейм преди време, но повече компромис със здравето си няма да правя. Весели празници на всички! ❤️❤️❤️

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 08:48 от Kactus

# 461
Разбирам напълно какво ми казвате, все пак са хранителни добавки и контрола е занижени и не бих се учудила на нищо. За биогейм не съм убедена д го взема , само защото има и много допълнително неща, фолиева, б комплекс, желязо и още други неща. А аз пия фолиева с б комплекс и то мета формите, отделно сега ми изписаха и желязо - сорбифер и билковата кръв сиропа. И в сиропа има още от тези витамини, та няма ли да ги предозирам... И затова, тази сутрин си пуснах изследване за да видя как вървят, ако трябва нещо да си намалям🙂ама  никак не ни е лесно.. ☺️

# 462
Funn, бях питала док дали да пия протеин и той каза, че предпочита да не изписва прахчета, а да наблегна на месце, яйца и ядки, ако плода не наддава. При теб какво го налага? От чисто любопитство подпитвам, че на бая мацки изписаха покрай мен.
За изследванията - трябва да си спряла сорбифера и билковата за поне 10дни преди да пускаш серумно желязо, за да покаже реална стойност.
При мен хемоглобина и хематокрита се вдигнаха след месец сорбифер и билкова кръв, а на следващия + фероглобин -.- много досадна история, ама какво да се прави.
А за добавките в билковата - желязото е такава капризна работа, не знам защо са си играли да ги тъпчат в едно шише като заедно не се усвояват. И поради някаква причина ми докарва киселини Joy
Скрит текст:

# 463
  • Замък сред облаците
Е, явно и Биогейм са в кюпа, язък им за сертификатите….

# 464
Включвам се по темата с протеина. Взимам всеки ден, реално закусвам протеин с ядково мляко, било бадемово или кокос, от година. Пиех основно два протеина, на фитспо и един немски. След забременяване, и двата не ставаха вече. Отделно ендокринологът ми каза, че за подсладител предпочита да ползвам стевия, еритритола не е ок за нея, предвид начина на създаването му, с ИР съм и е много важно да се държи в ниска зона КЗ. В България няма чисти протеини за бременни за съжаление. В момента ползвам този, поръчвам от iherb. Определено е скъп, но в момента горивото в тялото е по-важно от всякога, та дебна намаления и грабя Simple Smile))

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 10:11 от Danita 14

Общи условия

Активация на акаунт