Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 987
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Inferiya, мила изписа ми го докторката протеина, защото албумина ми е вече малко под долна граница. Пита ме хапвам ли протеини, старая се, но нз колко ще има ефект. Първите 5 месеца почти бях спирала месото, защото ми се гадеше много от миризмата, а яйца не можех даже да гледам. Сега  в 6 месец вече започва този симптом да отшумява и ще се старая да хапвам. Ще взема и малко протеин, но ще гледам да не прекалявам. Предполагам, че ако се вдигнат нещата, ще ги спра, че няма до края да ги взимам. Иначе бебчо засега си върви седмица напред, той си е добре.

# 466
Аз ползвах Fresubin, защото е без подсладители, в кисело мялко го слагах не се усеща, че има нещо. Ама вече нещо в 8-9 месец, преди това не се е налагало.
Питах в аптеката за протеин без захар и подсладители, казаха че няма такъв и после от същата аптека купих Fresubin-а Simple Smile

# 467
И аз като Филме съм виждала бебка да се втриса и аз си помислих че й е студено, защото обикновено го прави преди баня когато е голичка. Педито ми каза че са живи хора и може да трепне, да кихне, да кашля или да си завърти очите(като новородено е нормално)
Протеин не съм пила, но си хапвах доста месо, яйца, бяла риба и всичко полезно 😁
Желязото съм си го изследвала без да спирам да пия нищо и не е имало грешни стойности май и аз не знам....Важното е всичко да е наред, след като бебчо върви напред не се тревожи Фън 🤗 Стискам ти палци както и на всички бременни в групата HugHeart

# 468
Момичета любими ❤

Трябва ми вашият съвет. С диоптер -5,50 съм и трябва да отида на очен лекар, да ми каже дали мога да раждам естествено (въпреки че май шансовете са малки Sad ). Можете ли да препоръчате добър лекар в София?

# 469
Аз винаги ходя при спорадични - където ме прати застрахователя Grinning
Но не се навивай, ако налягането е читаво няма база за притеснение Simple Smile Самия диоптър не е толкова меродавен, колкото разни други измервания, от които не разбирам, но знам, че позната с 4 си роди вагинално (не чак естествено) без проблем Simple Smile

# 470
Какво ще рече вагинално, не чак естествено 😁 извинявам се за невежеството, аз съм раждала секцио

# 471
  • Замък сред облаците
Аз си ходих при офталмолог в болницата където раждах, даже АГ беше видяла и прочела заключението онлайн в системата им при следващия преглед след посещението при офталмолога. Във Вита това, един младичък лекар, много кадърен.

Естествено без упойки, мисля че визира Инферия.

# 472
О Боже! Вече и вагиналното раждане ако е с упойка не се брои за естествено ли? 😂 Аз съм на принципа кой както иска и може да ражда, но и 10 деца да имам бих си ги родила секцио, независимо колко очевидно неестествено е това 😁

# 473
  • Замък сред облаците
Да, всякакви крайности има 😂 Аз епидуралната не я сменям за нищо (ако бебето я понася добре) Simple Smile

П.п а като се замисля и стимулирано с окситоцин може да е визирала 🤷🏻♀🤔

# 474
Да, естествено се води без никакви медикаменти, там се включват домашни раждания, примерно във вана и тези в медицинско заведение без пукната инжекция или хапче. "Като едно време на нивата". Вагиналното може да е естествено и не съм сигурна как се води другото - асистирано, може би?
Жекова от Св Анна ги обясняваше на едно лекция та съм позапомнила Simple Smile Така ги водят лекарите. Уточних, защото може да има разлика между препоръките при естествено и да-го-наречем асистирано Simple Smile
Иначе аз няма да се бутам за естествено Simple Smile Упойката е там да помага. Трудно си научих урока "защо да ме боли като може да не ме боли" (или поне не толкова) и сега гледам да си го прилагам, където мога Joy

# 475
  • София/Севлиево
Моето "нормално" бе с епидурална и две системи окситоцин (защото първата изобщо не ми подейства)-не си го причинявайте.А ако ви кажат секцио има защо.И аз още 10 деца да имам все секцио ще са.

# 476
  • Замък сред облаците
Абе, не си го причинявайте, ама аз съм благодарна за окситоцина, защото контракциите бяха почти никакви, а преносвах и води почти нямаше. Тъй че от случай до случай има разлика.

Болеше като обичайния ми цикъл тежките дни, а моят (беш)е ужасно кофти. С епидуралната всичко си дойде на мястото. За 2-3 часа болки (докато сложат упойка), не беше чак такава неописуема драма, докато секциото освен ако не е наложително, за мен носи повече негативи в дългосрочен период и повече необходимост от съобразяване и пазене.

# 477
Ако се наложи да ме срежат - ок, да ме режат. Но сама да се навия - няма шанс, ще направя, каквото мога да не се случи. Не натрапвам мнение, права съм само за себе си, с моите съображения покрай ендометриозата и рисковете, които има за мен при секцио.

# 478
  • Замък сред облаците
Именно. Тъй че нека без апели “не правете това, изберете онова”.
Трудно минава идеално едно раждане или по-точно по плана на родилката, затова и очакванията много често играят лоша роля.
Нека бъдем реалисти и да имаме свобода да се информираме и да правим изборите си.

# 479
Какви негативи носи секциото? Няма такива негативи, които да се случат на 100% от раждалите секцио. Както и при вагиналното раждане. Негативите може да ги има и при двете, тук вече е въпрос на късмет (може би?) И аз не натрапвам мнението си, за себе си съм права. При мен всичко мина много леко, а какви истории съм чувала за вагинални естествени раждания с и без упойка… Но пък съм чувала и за жени, които буквално ги “изплюват” бебетата без шевове, без нищо. Та така, кой както иска и може, а ако мислите че лекаря ви ви натиска напразно за секцио, търсете си друг

Общи условия

Активация на акаунт