Горещо лято бърза и напира, бременните от 'Искам бебе' тука се събират. /тема 36/

• 39 973
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Сз съм на А-дерма за къпане и Юриаж за мазане. Доволна съм. Много бързо стана влажна кожата му. Първите двама с мас 🙄 Също мн доволна бях, ама Искрен е роден септември, когато е топло, а маста загрява, та реших да пробвам с нещо друго.

# 526
По препоръка на педиатърката сме със Себамед от раждането и съм много доволна. Само веднъж беше с подсечено дупе и купих и Бепантен.

# 527
Аз бях със същите колебания, но между Мустела, Биодерма и Адерма. Накрая избрах Биодерма, защото си е медицинска козметика, за Мустела четох, че били развалили състава, а Адерма според мен е при проблемна кожа.
Ние ползваме цялата козметика на Биодерма и съм доволна.

# 528
Глас за биодерма от мен. За под пелените единствено ползвах бепантен.

# 529
Аз идвам да помрънкам малко. Реално няма за какво - добре съм, плода е добре, ама явно много добре не е на добре Simple Smile Терминът ми беше вчера, вечерта ми падна тапичката или поне частично (нямам идея колко трябва да е), но като изключим това няма други новости около мен.
Днес отивам на тонове, но не в обичайния кабинет, а в болницата, където ще раждам, че ми е по-близо. Груба. Грешка.
Скрит текст:
Отидох там, защото съм само за тонове, утре съм на преглед. Само като чух кой е на смяна ми стана лошо - завеждащата отделението във Вита, д-р Чорбова. От запознати имам лоши отзиви, че обича да плаши мадамите и да ги хоспитализира без да е наложително. И после защо родилките са с високо кръвно... Как да е. Чакам аз 40 Мин, защото мацката преди мен беше с поспаливо плодче и ѝ трябваше повече време. Няма проблем. Влизам, връзва ме сестрата, идва след малко, гледа:
- Тоновете са добре. Но нямаш контракции.
- Да, през деня рядко имам, вечер се активизират.
- Е да, ама това значи секцио (с ехидна усмивка, явно е някакъв странен хумор, който само тя разбира)
- Аааа не, никакво секцио.
- Ами ако върви така...
И си излезе. На първи ден преносване и вече ме нагласиха да ме режат! Ядосах се, но гледах да се успокоя, за да не решат да ме приберат набързо -.- И понеже тоновете ми бяха супер ме държаха почти час... Пф. Доста съм нещастна по въпроса, не заради шанса да ме срежат, ама така ли се комуникирате тия неща? Тая мадама ме вижда за първи път в живота си. Добре че всъщност не минах разчитане при Чорбова, а направо си тръгнах Grinning
Та ще си ходя само при моя си лекар, решено е Joy Не мога да се разправям с такива неща и да си развалям спокойствието баш накрая.

Иначе док ми е дал време до 22ри Simple Smile Зависи от прегледите, разбира се. До тогава ще съм чил Simple Smile

# 530
  • Замък сред облаците
Чорбова ми гледаше тоновете 38+6гс когато Гагова я нямаше, нямах контракции и аз, нищо не е казала такова, но и реално само гледА листа. Не се фрустрирай, мен ме индуцираха накрая след седмица преносване и ковид и всичко беше ок, акушерките са чудни, те са ти важни Simple Smile

# 531
Не е задължително секциото .
Моя док не е привърженик на преносването и ми даде да си избера дата близка до термин за индукция с баткото . Сега с малкия пак аз избрах , но този път трябваше да е преди термин / по други причини / … и за късмет през нощта преди уговорената дата , започнаха и контракции и скъсяване на шийката от самосебеси .
Не се връзвай на такива коментари , всеки може да каже всичко . Важен е твоя доктор .

Леко раждане ! 🤞

# 532
Хич, не им обръщай внимание на тия доктори, които ти казват секцио Wink Вместо да ги мислиш отиди утре и си направи една дълга разходка, ама хубаво се разходи. Аз така ден преди да родя, цял ден обикалях навън, по моловете, къде ли не. И на следващия ден цял ден спах и на другия сутринта ми изтекоха водите Grinning Не беше целенасочено разхождането просто си пазарувах и се разхождах Grinning Отпуснах си душицата след цяла бременност лежане и магнезий. Така че отпусни се, не мисли за никакво секцио и ще видиш как ще се случат нещата 🤗 Прегръщам те и ти стискам палци за леко раждане 🤞🤞🤞

# 533
Вярно, че е не е много хубаво преносването, ама тая лекарка защо така рязко влиза Joy Гледай си кефа, както са казали разходки, стълби и секс ако ти позволи твоя доктор. И аз преносих и го индуцирахме като бях с 4 см разкритие. Успех!!!

# 534
Ама то даже не беше лекарката, а сестрата, която ме върза Joy Наистина не ме е грижа какво казва, имам си лекар и не е като да не знам, че е вариант. Просто е сууупер не-емпатично и ако беше някой друг можеше да се стресне много. Вярно, че не им е работата да са състрадателни и т.н., ама чак толкова да няма пукнато съобразяване Grinning

Иначе да, гледам да се движа повечко, но за съжаление любимите софийски мъгли са малко досадно тези дни. Вчера цял ден падна чистене вкъщи, клякане, едно-друго. Днес катерих стълби поради липса на ток Joy Ходя като шашава с единия крак на тротоара, другия на улицата. Голямата топка ми е най-добър приятел. Абе ще го бъде Simple Smile Просто мадамата е решила да се появи с модно закъснение 😁

# 535
То на база на форумите и мнения от различни места само в България голям зор да се преноси малко. Всъщност даже не е преносване до 42 г.с.  И аз като родила в 40+6 г.с. на всеки преглед за разкритие и тонове чувах реплики за секцио. Grinning Все пак настоявах за индукция и се съобразиха с мен. Но до последно ме "сплашваха", че може да не стане и да ме резнат, тип все едно защо се мъча, пак до това ще стигна. Плодът бил голям, бил високо, не прилягал добре в таза, нямала съм контракции, почти никакво разкритие, те ми събориха "тапата", което не доведе до ефект и т.н. Една система окситоцин и всичко беше точно, ама-ха! Още паля на тая тема....Grinning

# 536
Какво да ви кажа - приеха ме преди час Simple Smile
Хубави регулярни, болезнени контракции два часа, даже доизпадна тапата май. Дойдох в болницата и контракции - трънки Joy 1см разкритие. Док не иска да ме предизвиква излишно, ще чакаме. Само не му хареса записа, плода спеше та ще го повторим след малко. Сега се размърда, де, пък да видим Simple Smile дано минем без предизвикване Simple Smile

# 537
Инферия, стискам палци за леко ествено раждане ❤️❤️❤️ Иначе здравните специалисти учим етика и право 😅 Лично аз правих презентация за емпатията. За съжаление много хора не я притежават, а на мен ми е в повече 🤣

# 538
  • Замък сред облаците
Инферия, успех! Нормално е това преносване при първо бебе, статистически се раждали най-често 40гс+2/3 дни.

# 539
  • София/Севлиево
И Слави се води роден в 40 г.с.и 5 дни(но аз бях с късна О и всъщност се роди 2 дни преди термин, защото се водех по моите изчисления).

Общи условия

Активация на акаунт