❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 260
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Да попитам, който е бил на фетална в Марковс, пускат ли таткото? Реших на 3тата да се запиша там, но забравих да попитам.
На 28ми съм там , ако има промени и не пускат ще споделя! ☺️

# 196
Да попитам, който е бил на фетална в Марковс, пускат ли таткото? Реших на 3тата да се запиша там, но забравих да попитам.
На 28ми съм там , ако има промени и не пускат ще споделя! ☺

В Надежда вече не пускат придружители за фетална. Моята последна предстои в 30 г.с.
Някой друг ще прави ли късна фетална?
А има ли други мами, които пият по едно късо кафе сутрин? Малко ми е гузно, но много ми пада кръвното и без него...

# 197

В Надежда вече не пускат придружители за фетална. Моята последна предстои в 30 г.с.
А има ли други мами, които пият по едно късо кафе сутрин? Малко ми е гузно, но много ми пада кръвното и без него...
Моята 3та фетална вече мина Simple Smile. Относно кафето - няма за какво да ви е гузно, до 200мг кофеин / не кафе, а кофеин, който се съдържа и в други продукти/ са разрешени. Simple Smile И аз пия кафе сутрин. Първите 4-5м. ми се гадеше, но вече си пия.

# 198
И аз си пийвам, че даже и по две някой път ( много рядко разбира се)
Дано поне за раждането да не спрат татковците 😳😁

# 199
Аз ще правя късна морфология.
На 26ти юли в Надежда

quote author=Silviya_2022 link=topic=1456898.msg45050983#msg45050983 date=1657952676]

[/quote]

# 200
Много благодаря за информацията - аз ще правя късна ФМ в Надежда, а другата седмица ми предстои и втората разширена фетална ехокардиография. Предния път пуснаха таткото, явно предвид ситуацията, този път няма да стане, но нищо.
Повече ме притеснява, че за раждането няма да допускат придружител в стаята. Поне натам вървят нещата, но каквото - такова.
Да сме здрави и всичко да е наред.
Колкото до кафето, аз по принцип не пия кафе, но си позволявам от време на време Лате, капучино или фрапе. Не мисля, че е проблем, имайки предвид, че не пия всеки ден.

# 201

Аз ще правя на 15.08 късна  фетална в Надежда, дано ни пуснат таткото Sad. А иначе какво представлява има ли нещо по-различно или си е същата както до сега ?

# 202
Аз също ще ходя на късна фетална като дойде време.
Иначе кафе пия всеки ден. Понякога и 2, ако ми падне кръвното следобяд. АГ не ми прави забележка.

# 203
Момичета някой бил ли е с бъбречна криза и какво сте пили при болка 🥺?

# 204
Момичета някой бил ли е с бъбречна криза и какво сте пили при болка 🥺?
Болката, доколкото съм чувала, е ужасно силна и най-добре се консултирай с АГ какво е удачно да се пие, хем да те облекчи, хем да е ок за бебето.

# 205
  • Варна
При бъбречна криза се ходи в спешното - там ще преценят какво да дадат. Аз изкарах една миналата година, не бях бременна, но кърмих. Болката е ужасна, даже бих я сравнила с болка като при естествено раждане.

# 206
Задължително до спешното. Може да доведе до контракции.

# 207
Аз имах вече 2 пъти бъбречни кризи, консултирах се както с 2ма АГ, така и с 2 нефролога + уролог, тъй като в пирогов дежурен нефролог няма, а и само там и в Токуда преглеждат бременни след 4ти месец, се оказа.. От останалите болници просто връщат или пренасочват. Относно лечението, бяха единодушни: неоренал, съвместим си е с бременност и се пие 1 месец. Профилактично пия и чай на ламбрев вендъж на 2 седмици.

# 208
Аз имах вече 2 пъти бъбречни кризи, консултирах се както с 2ма АГ, така и с 2 нефролога + уролог, тъй като в пирогов дежурен нефролог няма, а и само там и в Токуда преглеждат бременни след 4ти месец, се оказа.. От останалите болници просто връщат или пренасочват. Относно лечението, бяха единодушни: неоренал, съвместим си е с бременност и се пие 1 месец. Профилактично пия и чай на ламбрев вендъж на 2 седмици.

Точно, понеже съм имала няколко пъти и лежа евентуално на система с натрий хлорати + бусколизин/понеже имам алергия към доста медикаменти/. И след цялото преживяване се прибирам вкъщи с очакване за нова бъбречна криза. Благодаря за отговора- щом става чая за бременни  ще пробвам и аз, понеже "ходи в спешно и питай" е най-често срещания отговор, но решение на проблема няма има просто източване на НЗОК с поредната пътека, за да ми влеят малко вода. ☺

# 209
Да, а даже при първото спешно ходене в Пирогов ми казаха “ами, да, лошото е, че тук няма много какво да направим за бременни, а в АГ болниците нямат специалист нефролог” и вдигат рамене и освен да се усмихне горчиво човек, няма какво друго. Чаят на ламбрев е страхотно решение и откакто го пия профилактично, всичко е спокойно. Докторите казаха, че при чести кризи е окей да се пие и 5 дни поред, след което да се направи почивка. Надявам се повече да нямаш проблеми🌺

Общи условия

Активация на акаунт