❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 291
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
При мен от няколко дни се появи болка в дясно до слабините там където се свързва с бедрото... сухожилие ли е там, не знам какво точно.... като съм стояла или лежала повечко едва ставам и докато се разтъпча е ад. Доколкото разбирам е от разширяването на таза ама не съм сигурна... не знам какво ще правя ако остане така до раждането.
Иначе всичко за сега е ок, с изключение на ниския хемоглобин от таласемията, не знам как ще го вдигам..
Другото седмица съм на последна  фетална морфология, в 30+1. Малко ми е нервно, надявам се всичко да е ок.

# 226
Това придърпване отдясно и аз го имам, както и една приятелка, май е от многото нормални неща, които трябва да приемем за още 2-3 месеца. Аз имам много често и тежест ниско долу в корема и никак не съм по бързото ходене или дългите разходки. Не мога и да се протягам, защото веднага ме заболява отдясно, затова правя и само  най-щадящ стречинг. Все повече се убеждавам, че при бременност всичко е нормално (освен кървене и други по-сериозни симптоми, разбира се), но общо взето стискам зъби като нещо не ми е добре и гледам да се разсейвам, за да не се вторачвам в лоши мисли.

# 227
  • Варна
Абсолютно същата болка в таза имам и аз, само че при мен е вляво. Вечер направо е ужас, а ставам до вц по 2-3 пъти и всеки път охкам и пъшкам. Grinning През деня май е добре, защото въобще не се спирам на едно място покрай грижите за малкия.
Другите ми оплаквания са, че ми се появиха киселини и рефлукс, от който даже се събуждам. Помага ми да не ям късно вечер, обаче не винаги е възможно, защото сме трудни с графика и понякога тепърва започвам да готвя в 20-21ч. Докато седнем да ядем то станало 21:30-22ч и после айде в леглото...
Иначе освен това, всичко друго ми е наред. Нямам търпение за следващия преглед вече, който ще е чак на 2 август. Blush

# 228
И аз се включвам към вас - и тежест долу имам и усещания в слабините, а от вчера и болка в едното коляно.
Изкарах и ковид наскоро - съветвам ви да си пуснете Д-Димер тест за кръвни съсиреци. При мен излязоха високи резултати и почнах да пия добавка.

# 229
И аз съм със странни усещания понякога, които явно са нормални. Преди 2 дни от сутринта ми беше изтръпнал левия крак, но след разходка се оправи. Сега ме наболява пета от по-дългото стоене права предния ден. Появяват се и киселини чат-пат. Някои дни съм много уморена, при преумора корема ми тежи, но пък има и дни, в които се чувствам страхотно. Май няма закономерност.
Иначе съм много доволна от факта, че за момента съм качила само 5 кг, въпреки, че започнах бременността от доста килограми, така или иначе. (сега влизам в 7-мия месец). А пък бебчо си расте, вчера бяхме на преглед. Сърбят ме ръчичките да се впусна в пазаруване, едва издържам.

# 230
И аз вече усещам как към края на деня се измарям повече и някак си големит корем (все едно съм в 9 месец) ми натежава. През нощта ми е трудно да се въртя, бебето много рита и съответно трудно и спя. Ставам по 1-2 пъти до тоалетната и съответно то се раздвижва, аз се разсънвам и така преминава нощта.

Болки почти не усещам, само като карам колата сутринт за работа леко ме наболява ниско долу от двете страни. Може да е от колана.

Притеснено ми е само, че за сега бебето е седалищно и не знам дали ще се обърне, а силно се надявам и този път да родя нормално.

# 231
Аз имам енергия, изморявам се но ми се налага и заради малката да съм активна през деня и бебето кротува, но легна ли си вечер започва едно ритане и няма наместване. И аз съм така ставам няколко пъти да пишка през нощта или събудена от ритници.

# 232
Аз съм с болки ниско долу ту в лявата, ту в дясната страна. Направих си кръвни по собствена преценка, понеже честно казано преди по-често се изследвах от колкото сега и взех нещата в свои ръце. Киселини ме мъчат и мен и да ви кажа честно нищо не ми помага а пробвах почти всичко ..... И общо взето полочението е стискай зъби 😄

# 233
Бременността ми е сравнително лека за сега. Като неразположение имам заглъхване на ушите, когато повървя малко повече и за това по-често гледам да си почивам. Надявах се от приема на желязо да изчезне, но все още съм така.

# 234
Аз нямам нещо особено като неразположение, освен, че не мога да се наспивам добре откак съм бременна:( Което е доста уморително дългосрочно - будя се непрекъснато и съня ми не е дълбок.
Иначе за болки - имам стандартно, ако се изправя рязко например.
Опитвам се да се движа максимално, за да се чувствам по-добре, но в жегите и това е доста трудно...
Пия много течности, въпреки това имам зверски целулит:( дано да е хормонален, че не знам какво ще се прави. Като кг вече съм +12/13кг от началото.

# 235
И аз да се похваля, че бях на 3та ФМ и всичко си е нормално. Изчезнаха ми притесненията, които имах 🙏 Бебето е по-големичко, към 1.5кг 28г.с.. Не се е обърнало обаче, стои си седалищно 😐, док каза че има 2-3седмици да го направи иначе вероятно няма да има място по-натам. С първата бременност пак така беше, но правих едни упражнения на 4 крака и взе че се завъртя, дано и този път проработи. Не ми се ражда секцио, а и предпочитам да ме рита в ребрата, отколкото в шийката 😅😅😅

# 236
Здравейте, някой има ли координати на д-р Валери Иванов, мисля че последно работи в Майчин дом? Благодаря

# 237
Момичета, търся мнения за количка Buba Estilo. Ако някой се е насочил или е чувал отзиви, ще ми е от полза. Почти съм се навила да я вземем, знам че е една идея по тежка, но пък няма да изкачвам стълби с нея, така че това не ми е проблем. Simple Smile

# 238
Liminka31 Ние взехме точно нея от Аико. На мен лично ми хареса, че изглежда стабилна. Гумите са й големи и това търсихме, тъй като за зимно бебе ще е от полза. Въртят се плавно и лесно, в сравнение с Da da paradiso. Не съм вдигала коша, тъй като състоянието ми не позволява, но съм готова да прежаля килограмите й само да знам, че на бебето ще му е добре. Според мъжа ми амортисьорите са й ок. Минус е кошчето й, което не се отваря изцяло. Напиши в ютубата Buba Estilo и ще ти излезе клипче с характеристиките й.

# 239

Здравейте, има ли някоя мама чела тази книга и ако има с какво мнение е за нея?

Общи условия

Активация на акаунт