❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 308
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Някой има ли информация за Надежда дали пускат татковци на ФМ?

# 256
Аз бях миналата седмица на ФМ при д-р Патрикова в Надежда и ни пуснаха с таткото, и даже преди нас влезе едно цяло семейство барабар с по-голямото дете. 

# 257
Аз бях тази седмица във вторник при д-р Георгиев в мол Парадайс на ФМ не пускаха  татковци  дори в фоайето/чакалнята.
Преди 2 седмици пак в мола бях на ЖК и пак беше така - само пациентите пускаха, придружители чакаха отвън на пейката.

# 258
Здравейте мами, интересно ми е как се чувствате в 30г.с. ? ❤️
На мен рязко ми падна енергията мисля, че мога да спя по цял ден... А ако изляза вървя няколко крачки и започва да ме стяга корема да се задъхвам и си сядам на една пейка, но е голям зор, защото имам момиче на 2годинки и половина и направо не я свърта 🤣🤣

# 259
Аз имам повече енергия от колкото като небременна, сигурно заради купищата добавки Grinning
Аз друго да питам, усещате ли "хълцането"? Чудя се дали наистина е хълцан, едно ритмично потупване, и дали по него мога да се ориентирам къде е главата на бебето Thinking мн се надявам да си е вече главично но по формата на корема ми си мисля че седи направо напречно

# 260
На мен доста ми натежава, имам болки ниско долу от двете страни като ходя, особено като ставам от стол или легло. От ниския хемоглобин не съм и особено енергична, но пък не ми е и толкова зле като цяло.

Също се чудех за хълцането. Всеки път на различно място го усещам понякога ниско долу и си мислех, че там е главата, но се оказа, че е седалищно бебето. Онзи ден като хълца  през деня го усещам високо под ребрата, а вечерта пак усещането беше ниско долу.

Аз имам повече енергия от колкото като небременна, сигурно заради купищата добавки Grinning
Аз друго да питам, усещате ли "хълцането"? Чудя се дали наистина е хълцан, едно ритмично потупване, и дали по него мога да се ориентирам къде е главата на бебето Thinking мн се надявам да си е вече главично но по формата на корема ми си мисля че седи направо напречно

# 261
  • Варна
Усещам хълцането и много ме дразни Grinning

# 262
Усещам хълцането и го усещам при гръбчето. Simple Smile

# 263
Извинявам се за смешния въпрос, ама какво точно усещате като хълцане?
Аз усещам яките ритничета, усещам и едно леко вибриране все едно, но мога да опиша, но се чудех за това хълцане...

Усещам хълцането и много ме дразни Grinning

# 264
И аз исках да питам за стягането и контракциите. След 4 дни влизам в 8 месец и вече имам над 20-30-40 контракции на ден. Като си лежа вкъщи по рядко, но само да излезем да кратка разходка и се почва, яко стягане, не мога нито да дишам, нито да ходя. При вас как е? След 10 дни имам час за консултация и ще я питам дали е ок, може би трябва повече да почивам, но пък знам, че не трябва да се обездвижваме, за да имаме сили за напъните после...

# 265
За хълцането, то е едно ритмично и продължително до няколко минути, малко е досадно Blush
Стягания рядко имам най-вече като се движа и ако нося нещо тежко, макар че не се натоварвам де, в долната част на корема.
Първата бременност имах мн повече такива усещания. Кажи на АГ да, тогава мисля че бях на максимума на магнезия, така или иначе не беше нещо опасно.

# 266
Явно се натоварва доста при ходене. Не би трябвало да са болезнени или пък да не можеш да ходиш от контракции.
Според мен си почивай повече и задължително го кажи на АГ.
Аз имам подготвителни контракции, но те са просто стягане на корема без болка. Просто усещането не е приятно от самото стягане. Коренът придобива странна форма за няколко секунди и след това се отпуска.

И аз исках да питам за стягането и контракциите. След 4 дни влизам в 8 месец и вече имам над 20-30-40 контракции на ден. Като си лежа вкъщи по рядко, но само да излезем да кратка разходка и се почва, яко стягане, не мога нито да дишам, нито да ходя. При вас как е? След 10 дни имам час за консултация и ще я питам дали е ок, може би трябва повече да почивам, но пък знам, че не трябва да се обездвижваме, за да имаме сили за напъните после...

# 267
И аз съм с почти постоянни стягания, най-вече като съм в покой. Пия магнезий 3х1, понякога по 2, ако е много зле положението.
Днес си изследвах и tsh - 2,40. Изглежда ми добре за почти 8 месец според референтните, но моето АГ ме посъветва да се консултирам с ендокринолог, което много ме учуди.

# 268
Тсх 2.4 е направо топ!
Аз пък нямам такива стягания, контракции... Или са много нарядко.
Помня, че при първата ФМ лекарят постоянно се оплакваше, че съм отишла с контракции и не съм изпила два нош па преди това... Ама аз нямах никакви оплаквания, не усещах контракции, нищо не ме стягаше... Сега пия два магнерота дневно и понякога си разтварям Биолектра. АГ ми каза, че лятото е добре да си го пия, защото с потта се изхвърля от организма.

И аз съм с почти постоянни стягания, най-вече като съм в покой. Пия магнезий 3х1, понякога по 2, ако е много зле положението.
Днес си изследвах и tsh - 2,40. Изглежда ми добре за почти 8 месец според референтните, но моето АГ ме посъветва да се консултирам с ендокринолог, което много ме учуди.

# 269
Здравейте, вчера бях на късна фетална, д-р ми се “накара” много, защото бебето върви по-голямо. Аз съм в 31 г.с. От днес и бебето е 1947 гр., също така имам повече околоплодни води. Преди 2 месеца правих натоварване с глюкоза, според 3-ма д-ри всичко е Ок, Тсх е 2,67 , така ме наплаши.. нямало да го износя до термин, в напреднала възраст съм (40 г.), качила сим до тук 11 кг., (с протеини, тъй като в началото казаха че съм много слаба), инвитро сме и трансфера е по рано с около седмица спрямо нормално забременяване. Трима д-ри казват всичко е Ок, тя като казах кой ми е ендокринолог избухна да ме напада. Доколкото знаят това натоварване с глюкоза въобще не е шега, аз се чувствам добре, все още работя, но следящият ме д-р е отпуск и незнам дали да се доверя. Колко е нормално бебето да тежи в 30/31 седмица? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт