❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 337
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Момичета имам питане, вие къде си следите бременноста ?! Аз избрах Надежда с "Надеждата" да получа вниманието за което така добре си плащам, но нищо ....... и имам чувството, че навсякъде вече положението е такова 😔. Само да вметна последни изследвания: 25.05.... и говорим за ПКК нищо друго интересно.

# 286
Момичета имам питане, вие къде си следите бременноста ?! Аз избрах Надежда с "Надеждата" да получа вниманието за което така добре си плащам, но нищо ....... и имам чувството, че навсякъде вече положението е такова 😔. Само да вметна последни изследвания: 25.05.... и говорим за ПКК нищо друго интересно.
Аз се следя и ще раждам в клиника Щерев, препоръчвам д-р Стоян Певтичев.

# 287
Момичета с кръвно 97 /63 съм и пулс 94.Нищо не усещам в момента, не ми е зле. С по-ниско кръвно съм по принцип. Трябва ли да се притеснявам от високия пулс?

# 288
И аз съм в Надежда.
Ако няма нищо притеснително в ПКК-то ти мисля, че няма нужда да се пуска често. Поне от приятелки знам, че 2-3 пъти са им пускали по време на бременността. Аз пускам често, защото имам проблеми с хемоглобина. Назначени от АГ-то имам два пъти - при регистриране на бременността и в 28ма седмица. А да те питам, на теб ТХС изследвали ли са ти? Аз установих, че при мен не са.

По отношение на желязото, аз бях питала АГ
и доколкото разбрах високо желязо би било проблем за мен, а не за бебето. Скоро по този повод пусках и чернодробни показатели и бяха в норма... иначе и аз се притеснявам от приема на желязо вече 2 месеца, но казват, че в последното тримесечие бебето има най-голяма нужда от него, пък и пак хемоглобина ми тръгна надолу, та ме е страх и да го спра. Според хематолога ми трябва да се прие до края на бременността и докато се кърми бебето.

# 289
Моите впечатления са аналогични..
Дори сама си назначавам и пускам изследванията и после евентуално следящият АГ ги гледа, но ако обърна аз внимание. Понякога и не отговаря.

# 290
  • Варна
Момичета с кръвно 97 /63 съм и пулс 94.Нищо не усещам в момента, не ми е зле. С по-ниско кръвно съм по принцип. Трябва ли да се притеснявам от високия пулс?
Не се притеснявай. И миналата бременност и сега съм така. Предишния път питах АГ и акушерка и ми казаха, че е напълно нормално по време на бременност да се повиши пулса.Simple Smile

# 291
Flower90, не са ми пускали никога. Аз сама съм си пускала както и редица други изследвания в друга лаборатория... Честно казано имам малко обща култура относно изследвания, показатели и тн и добре, че е така иначе без изследвания как ще хванем дали може да има прееклампсия или гестационен диабет, нисък hgb ..недай си боже?!  Или очакванията ми бяха много големи или така се процедира, но не е ок на фона на болки ниско долу при пишкане "пусни си урина" иначе си ок ?! И като си пусна какво като неможеме да ги обсъдим? Просто съм разочарована на фона на други момичета на които са им пускали и вирусологии и тн ...

# 292
Аз съм с подобно кръвно , но пулс - 120 🤣 та доколкото четох е нормално по време на бременността пулса да се повиши с 10-15-20удара в сравнение с този,който е бил преди това. Все пак може при следващия преглед да споделиш на АГ за лично успокоение. 🤗
Мен още в началото ме пратиха на кардиолог,че два пъти имах кръвно 130/90 ,но след това си ми е все ниско. 😅

# 293
Аз поддържам пулс между 90 и 102, кръвното ми обичайно е 110/70.
Напълно нормално е пулсът да е завишен при бременност.
Бъди спокойна, всичко е наред и ниското кръвно е дори за предпочитане пред високото.

# 294
Благодаря ви момичета, успокоихте ме.
Аз си следя кръвното често, че има риск от прееклампсия и треперя да не се вдигне нещо.

# 295
Излезна ли нещо след урината? Или всичко си беше наред? И аз имам едно изследване на обикновена урина ( не стерилна) при което има някакви неща извън норма, аг съответно трябваше да ѝ се обаждам за да я питам в норма ли е не е ли- ... тя не била забелязала.. не съм доволна , но малко остана и се моля и надявам всичко да е наред и да свърши добре ❤
Flower90, не са ми пускали никога. Аз сама съм си пускала както и редица други изследвания в друга лаборатория... Честно казано имам малко обща култура относно изследвания, показатели и тн и добре, че е така иначе без изследвания как ще хванем дали може да има прееклампсия или гестационен диабет, нисък hgb ..недай си боже?!  Или очакванията ми бяха много големи или така се процедира, но не е ок на фона на болки ниско долу при пишкане "пусни си урина" иначе си ок ?! И като си пусна какво като неможеме да ги обсъдим? Просто съм разочарована на фона на други момичета на които са им пускали и вирусологии и тн ...

# 296
Pandapanda90, в началото положението беше лошо кетони, високи левкоцити и на стерилната е.коли. Пих АБ и после след няколко пъти (на своя глава назначени) изследвания си се следя всеки месец, понеже знам че Е. Коли са мн опасни и се следя всеки месец си ги назначавам, защото може днеска да ги нямаш утре да ги проимаш и го правя за да ги хвана на време, ако се наложи иначе ми пише, на обикновенната урина че има наличие на множество бактерии и на стерилната нищо ?! Не схващам. Направих 3 бъбречни кризи а на изследванията няма наличие на калцификати. И като цяло си пия бусколицина и стискам 😂

# 297
Момичета, с болки в гърлото съм. Биозин мама ли се изписваше на бременни.
За гърло май стрепсилс?

# 298
И аз от днес съм с болки в гърлото. Преди няколко месеца пак се поразболях, тогава АГ ми каза да пия Биозин Мама. Стрепсилс може, тантум верде, тонзилотрен.
Сега си избрах тантума и биозина и се надявам бързо да отмине ☺️

# 299
Здравейте, момичета. Сега съм в 28 г.с. и ми е интересно някоя бъдеща мама ходи ли вече на запис на тонове, защото на места чета, че е време да започна да ходя, а на други от 9 месец?

Общи условия

Активация на акаунт