❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 241
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Абе мами , дайте идея, съвет, мнение 😳🤷🏼♀ уча зъботехника в момента ( редовна форма, но лекции онлайн) и сега с бъдещото бебче се чудя - да прекъсна ли за една година и да си се гледаме или да се пробвам да съчетавам ( по два дни в седмицат за 5,6 часа трябва да съм в унито ) и това само ако лекциите останат онлайн - не ми се иска да изпускам този момент, че заради ковид ги направиха така, иначе са присъствени. Има кой да ми помага определено, но не знам има ли смисъл да се напрягам чак толкова 😂
Ами  знам , че като има бременна като редовна форма на обучение като роди получава около 2000 лв , помощ от държавата...

# 166
Момичета, кажете нещо за киселини .... всяка вечер умирам от болка целия хранопровод ми гори..... попринцип си пиех по една т. фамотидин , но прочетох също една тема тук, че е вреден ?! Някой мнение ?

Аз по-принцип имам гастроезофагеална рефлуксна болест (киселини) и също приемах фамотидинче преди да забременея. Това, което правя сега е да вечерям рано, няколко часа преди лягане, спя леко повдигната на две възглавници, слагам лъжичка захар на готвените неща с домати и понякога си позволявам малко кола. На мен това ми помага и нямам никакъв проблем с киселини от началото.

# 167
  • Варна
Абе мами , дайте идея, съвет, мнение 😳🤷🏼♀ уча зъботехника в момента ( редовна форма, но лекции онлайн) и сега с бъдещото бебче се чудя - да прекъсна ли за една година и да си се гледаме или да се пробвам да съчетавам ( по два дни в седмицат за 5,6 часа трябва да съм в унито ) и това само ако лекциите останат онлайн - не ми се иска да изпускам този момент, че заради ковид ги направиха така, иначе са присъствени. Има кой да ми помага определено, но не знам има ли смисъл да се напрягам чак толкова 😂
Ами  знам , че като има бременна като редовна форма на обучение като роди получава около 2000 лв , помощ от държавата...

Вече има промени в закона от няколко години, не съм сигурна точно условията, но мисля, че парите се дават при успешно завършване или част в началото и част при завършване. Наистина не съм сигурна, но 100% не е като едно време да запишеш фиктивно, за да вземеш тая сума.

Иначе по въпроса - доста сложен въпрос. Sweat Smile Само ще кажа, че според мен прекъсването няма да е за 1 година, а за повече .. После като се роди бебчето вероятно няма да ви е до учене, поне докато не тръгне на ясла на 2г. Поне при мен е така де! Иначе има и майки, които успешно се справят с бебе и кариера едновременно, за което мога само да се възхищавам.

# 168
Много е индивидуално решението. Но според мен първата година от майчинството е по-лека от втората. Тоест в началото бебчето спи много голяма част от денонощието и все може да се свърши нещо, между 1 и 2 на мен ми беше сто пъти по-изморително, защото вече се движи много повече, но и още не разбира чак толкова и не слуша, поне моето Disappointed Relieved. То едно непрестанно тичане след него, а също и готвенето е много, е винаги може и детска кухня, ако я яде разбира се Disappointed Relieved

# 169
А според вас при прием на фамотидин може ли нещо да е станало ? В смисъл по 1 на ден съм пила не повече ....?

# 170
  • Варна
То много зависи и от самото бебе.. на мен 1-вата година ми беше по-трудно, защото:
Постоянно кърмих, през другото време сменях памперси, после пък падаше едно приспиване по един час, бебето не искаше да спи самичко без мен, тоест малкото време, в което все пак спеше, аз трябваше да стоя до него и да не мърдам, да не дишам да не го събудя. Така беше до 7-мия месец, после се свързахме с консултант по сън и нещата се оправиха със съня, но той пък тогава стана много активен и пропълзя + готвенето покрай ЗВБ и чистенето. Абе доста динамична година е беше първата за нас... Сега през втората поне ме разбира и изпълнява елементарни инструкции + баща му се грижи много по-лесно за него и мога да му го оставя без проблем дори за цял ден. Като бебенце не можех за повече от час, заради непрестанното цокане, затова даже едва намирах време да се изкъпя и погледна. Така че втората година определено бих казала, че е по-лесната специално за мен.

# 171
Май са сравнително индивидуални нещата, имам още месец да го обмислям 🤔😁 иначе по повод парите- закона е такъв, че ако си осигуряващо се лице ( един вид ще взимаш майчниство) то тази сума не ти се полага, вьимаш я ако си редовен студен- неосигурен🙄

# 172
Здравейте, тече ли ви кръв от носа? Аз съм на аспирин от началото, но мпреди две седмици ми го увеличиха на 100 мг и от няколко дни започна сутрин да имам леко запушен нов и капки кръв. Чудя се дали е от бременността или заради по-високата доза аспирин. Чакам отговор от Аг.

# 173
Здравей, да. На мен Ми тече кръв от носа. Първите 3 месеца беше по-често и повече. АГ каза, че е съвсем нормално. Така че не се притеснявай. Просто е неприятно.
Здравейте, тече ли ви кръв от носа? Аз съм на аспирин от началото, но мпреди две седмици ми го увеличиха на 100 мг и от няколко дни започна сутрин да имам леко запушен нов и капки кръв. Чудя се дали е от бременността или заради по-високата доза аспирин. Чакам отговор от Аг.

# 174
Дами, имам един въпрос. Дано има някой запознат.  От месец и малко съм в болничен. Като във фирмата където работя ми входираха билничния и всичко е точно с тях. Предполагам че скоро би трябвало да получа превод, но изведнъж се усетих, че имам един месец и няколко дни прекъснати осигуровки от преди да започна във фирмата работа. Ще ги платя разбира се, но съм на море и това може да стане след като се прибера ( след 10дни някъде)... та въпросът ми е
- Ще получа ли превод въпреки че имам дупка в осигуряването?. ( предполагам не, докато не ги платя)
- Ако платя след 10 дни, когато вече ми е издаден вторият и фирмата го входира. Ще получа ли и за предходния месец, в който още не съм си била оправила въпросните месец и половина осигуровки?

Благодаря!

# 175
Дами, имам един въпрос. Дано има някой запознат.  От месец и малко съм в болничен. Като във фирмата където работя ми входираха билничния и всичко е точно с тях. Предполагам че скоро би трябвало да получа превод, но изведнъж се усетих, че имам един месец и няколко дни прекъснати осигуровки от преди да започна във фирмата работа. Ще ги платя разбира се, но съм на море и това може да стане след като се прибера ( след 10дни някъде)... та въпросът ми е
- Ще получа ли превод въпреки че имам дупка в осигуряването?. ( предполагам не, докато не ги платя)
- Ако платя след 10 дни, когато вече ми е издаден вторият и фирмата го входира. Ще получа ли и за предходния месец, в който още не съм си била оправила въпросните месец и половина осигуровки?

Благодаря!

Не би трябвало да имаш проблем. Не си с прекъснати права все пак., но можеш да се обадиш на НОИ и те според данните ти да проверят . Ако имаш пик номер може да им пишеш и те отговарят или същия ден или следващия.

# 176
Да попитам, който е бил на фетална в Марковс, пускат ли таткото? Реших на 3тата да се запиша там, но забравих да попитам.

# 177
Аз бях на втора там и сега за третата пак за там час записах. Пуснаха таткото и даже супер приятно впечатление ми направи, че всички чакащи бяха по двойки. ❤

Да попитам, който е бил на фетална в Марковс, пускат ли таткото? Реших на 3тата да се запиша там, но забравих да попитам.

# 178
Много се радвам и нямам търпение да отидем Simple Smile , макар че си имам и някои притеснения Hands Pray

# 179
Ами преди месец и нещо пуснаха. Сега пак има заповед от министерството за ковид и ако желаеш попитай на регистратура.

Общи условия

Активация на акаунт