❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 298
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Слава богу, до криза не съм стигала, но пък си имам камъни в бъбреците и от 5ти месец АГ ми е изписал Неоренал SR и ми каза да не го спирам до раждането(може би с цел да предотвратим криза). И аз от време на време пия чая на Ламбрев, но пък не знам колко е съвместим с бременността.. Thinking

# 211
Момичета в 27 г.с. съм и според моя АГ бебето е с по-дълги крака.  Иначе си отговаряло на седмиците. По-конкретно нищо не каза, но ме извика за ФМ. Почвам да си въобразявам, че това може да се свързано със заболяване Sad. Предната ФМ правих в Марковс и всичко беше наред. Колебая се дали да не ида пак там защото е свързано с дълго пътуване, а последно не ми се препоръчват дълги пътувания.

# 212
Mimka защо се притесняваш щом лекаря не ти е казал че има проблем. Може бебето да е дългокрако, а да не е свързано с някаква аномалия.

На мен в 28+5 дни ми казаха,че бебчето върви с около 3 седмици по-малка коремна обиколка, главата с няколко дни напред. АГ ми каза главата не ме притеснява, но коремната обиколка да.
Силно се надявам да навакса. Теглото му е 1108 гр също е ниско. Плацентата не го храни достатъчно ми каза. Пия аспирин само.
Някоя мама има ли в подобна ситуация?

# 213
От кога дълги крачета се считат за признак на аномалия. Детето расте с различни темпове на различни етапи.  Още от 13та седмица (първа ФМ) ми казаха че моето е с "дълги" крачета. На втората също. След седмица предполагам пак ще го чуя на третата ФМ. Аз и партньорът ми сме дългокраки и стройни. По-скоро смятам че е признак на черта в гена.

Пс: на сестра ми детенцето беше измерена с дълги крака. Амиии сега е дребничка, точно както сме били едно време аз и сестра ми.

Успех

# 214
От кога дълги крачета се считат за признак на аномалия. Детето расте с различни темпове на различни етапи.  Още от 13та седмица (първа ФМ) ми казаха че моето е с "дълги" крачета. На втората също. След седмица предполагам пак ще го чуя на третата ФМ. Аз и партньорът ми сме дългокраки и стройни. По-скоро смятам че е признак на черта в гена.

Пс: на сестра ми детенцето беше измерена с дълги крака. Амиии сега е дребничка, точно както сме били едно време аз и сестра ми.

Успех
АГ се изказа, че това не е много хубаво.  И затова останах с такова впечатление. Аз съм дребна, таткото е висок. Дано сте прави и няма място за притеснение

# 215
Ние с ММ сме високи, първото дете все му изоставаше дължината на краката, странна работа, сега уж е височка, но е факт че темповете на растеж се променят. Ту едно напредва ту друго.
За бъбреците, моята АГ ми каза да не прекалявам с протеина на прах до 1 лъжица, че удря в бъбреците.

# 216
Относно изпускането кегеловите упражнения са много полезни. Можете да ги правите навсякъде и по всяко време. На мен след 10тото стягане и отпускане ми писва, но гледам да ги правя. Имат много ползи. Спомагат за по лесно активно раждане, за по бързо възстановяване след раждане, за по добри оргазми. Изобщо супер са
Коментирала ли си може ли да предизвикат контракции?

# 217
Момичета само да ви кажа ,че днес писах до Марковс и казаха ,че на този етап все още няма ограничения за придружители, а ако има някаква промяна преди часът ми ще ме уведомят. 😅

# 218
В 28+3 моето беше с тегло 1180гр. Доктора каза, че си е добре.
Коремната обиколка знам, че е трудна за измерване и зависи от позицията на бебето, може и да е проблем в измерването. Предполагам ще ходите да късна фетална морфология, аз на техните измервания най-вярвам.

Mimka защо се притесняваш щом лекаря не ти е казал че има проблем. Може бебето да е дългокрако, а да не е свързано с някаква аномалия.

На мен в 28+5 дни ми казаха,че бебчето върви с около 3 седмици по-малка коремна обиколка, главата с няколко дни напред. АГ ми каза главата не ме притеснява, но коремната обиколка да.
Силно се надявам да навакса. Теглото му е 1108 гр също е ниско. Плацентата не го храни достатъчно ми каза. Пия аспирин само.
Някоя мама има ли в подобна ситуация?

# 219
Специалист по ФМ го измерва. В началото на август съм пак , надявам се да са по-добре нещата.

# 220
Относно изпускането кегеловите упражнения са много полезни. Можете да ги правите навсякъде и по всяко време. На мен след 10тото стягане и отпускане ми писва, но гледам да ги правя. Имат много ползи. Спомагат за по лесно активно раждане, за по бързо възстановяване след раждане, за по добри оргазми. Изобщо супер са
Коментирала ли си може ли да предизвикат контракции?

Не. Аз ги правя, но не много редовно. Не съм забелязала да водят до контракции. Ако се притеснявате, попитайте следящия ви АГ.

# 221
Как сте мамчета ? Как протича бременността? 🤗

# 222

Като цяло добре, всичко засега върви нормално. Обаче някъде един час след като се събудя между 10 и 12 ме обхваща зверска умора.Така съм от около две седмици. Не разбирам на какво се дължи, дали на липса на желязо или друго нещо. После горе долу влизам в ритъм, доста съм активна последния месец, правихме основен ремонт на хола и явно се изморих. Отделно влизаме скоро в 8 месец и е нужна повече почивка сигурно 😁 Вие как стеее

# 223
Мен пък сутрин мн ме болят краката, основно коленете. Нз на какво се дължи нещо се схващам докато спя ли, или пък пак някой дефицит на нещо, може би витД не ми е достатъчно, нещо имах пропуски в приема.

# 224
С остатъчна хрема от Ковид съм. В понеделник ми излезе отрицателен теста, но хремата продължава. Имам по-често болки ниско долу, но като цяло се чувствам добре.

Общи условия

Активация на акаунт