❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 320
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, тези стойности мисля не са много окей, ще се чуя с док в понеделник , а стерилна ще мога да пусна чак след седмица. Дали е нещо много притеснително според вас?
А по повод тсх за 3 ти триместър - трябва да е под 3, може би затова ви изпращат на ендокринолог заради близката граница🤷🏼♀

# 271
Karlii, преди да се шашкаш според мен вземи и второ, трето мнение. Моята АГ също доста ме наплаши с водите ми, толкова се притесних че започна да ме боли корема представяйки си как се пука отнякъде от тежест. След това двама други АГ отхвърлиха такова нещо! И изведнъж се успокоих и нищо не ме боли.
Pandapanda90, нещо не мога да разбера това изследване, това урина ли е? Има ли референтни стойности? Имаш ли оплаквания? Пусни си и стерилна да.

# 272
В 30 +1 бяхме 1700гр момиченце.
Казаха, че е ок.
Аз пък се замислих, че сме изследвали кръвна захар само в 4ти месец, а знам  че трябва и към 28ма седмица да се изследва. Но предполагам доктора е преценил, че няма признаци за ГД при мен, не искам да се филмирам... 
Не сме изследвали и ТСХ или там както се казваха хормоните на щитовидната жлеза...само при наличен проблем ли се изследват те?

Здравейте, вчера бях на късна фетална, д-р ми се “накара” много, защото бебето върви по-голямо. Аз съм в 31 г.с. От днес и бебето е 1947 гр., също така имам повече околоплодни води. Преди 2 месеца правих натоварване с глюкоза, според 3-ма д-ри всичко е Ок, Тсх е 2,67 , така ме наплаши.. нямало да го износя до термин, в напреднала възраст съм (40 г.), качила сим до тук 11 кг., (с протеини, тъй като в началото казаха че съм много слаба), инвитро сме и трансфера е по рано с около седмица спрямо нормално забременяване. Трима д-ри казват всичко е Ок, тя като казах кой ми е ендокринолог избухна да ме напада. Доколкото знаят това натоварване с глюкоза въобще не е шега, аз се чувствам добре, все още работя, но следящият ме д-р е отпуск и незнам дали да се доверя. Колко е нормално бебето да тежи в 30/31 седмица? Благодаря!

# 273
Няма референтни🤷🏼♀, иначе е урина да , а оплаквания нямам май 😂 ще пусна

За другата мама , която пита за тсх, според мен трябва да се правят задължително тези изследвания, но тсх е много важно за 1 вия теиместър, аз без никакви проблеми с щитовидната , в 11 седмица имах 5 тсх... доста изплашена бях , от тогава съм на еутирокс и всекк месец изследвам хормона, не знам за 3 ти триместър от какво значение и колко голямо значение всъщност има
Karlii, преди да се шашкаш според мен вземи и второ, трето мнение. Моята АГ също доста ме наплаши с водите ми, толкова се притесних че започна да ме боли корема представяйки си как се пука отнякъде от тежест. След това двама други АГ отхвърлиха такова нещо! И изведнъж се успокоих и нищо не ме боли.
Pandapanda90, нещо не мога да разбера това изследване, това урина ли е? Има ли референтни стойности? Имаш ли оплаквания? Пусни си и стерилна да.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 09:49 от Pandapanda90

# 274
Как може да казвате, че хълцането на детето ви е досадно?😳 Има хора които мечтаят за това нека оценяваме какво имаме. Хубав уикенд от мен и повече ритничета 🫶🏽

# 275
Благодаря на момичетата, които ми отговориха. Ще потърся второ мнение. За сега ще спазвам диета, аз пускам изследвания на три седмици. Кръвната захар винаги ми е около 4, Тсх в началото беше 2,3. Реално погледната аз дебелея само на корем, висока съм и почти не съм качила и не мм личи, даже и корема бе ми е кой знае коло голям. Притеснява ме това, че каза никакви плодове и да наблягам на салати и месо… ще взема да изпадна в кетоза и да стресирам организмът още повече.

# 276
Как може да казвате, че хълцането на детето ви е досадно?😳 Има хора които мечтаят за това нека оценяваме какво имаме. Хубав уикенд от мен и повече ритничета 🫶🏽
Имаше ли нужда от подобен коментар? Хората са различни, не всички усещат бременността като период от приказките. За някои може и да е досадно. Освен това може да се радваш на бременността си и пак да имаш неприятни усещания. Задължително ли е да споменаваме само хубавото? Ако се оплачем от нещо, което не ни е приятно, значи автоматично, че не сме благодарни ли?

# 277
Между физическо/психическо неразположение и досада има доста голяма разлика. А и 2 мин хълцане не знам с какво може да ви попречат на ежедневието или да ви карат да се съобразявате по някакъв начин. Звучи като безпредметно мрънкане, а позволете да не ми допадат мрънкащи хора Simple Smile Като прочетох още 1вия коментар в тази посока, си казах, че трябва да филтрирам какво чета в групата..

# 278
Аз се зарадвах на хълцането, защото рядко усещам бебчето. Не знаех, че е хълцане, докато АГ не ми каза. Мислех, че мърда. Не мога да направя разлика между движение и хълцане.

# 279
Както казах хората са различни: коментарът с мрънкането не ми направи никакво впечатление, но този с който засрамиха жената, ме възмущава доста. Все си мисля, че като жени, минаващи през всички радости и неразположения на бременността, може да проявим толерантност и разбиране към усещанията на останалите, а не да ги порицаваме за тях.

# 280
  • Варна

Както виждате към коментара ми има и смеещо се човече, т.е. казвам го с известна доза чувство за хумор. Не съм тръгнала да се оплаквам, че ми пречи на живота или подобни крайности. Може би е неуместна шега, но на мен ми се иска да гледаме по-забавно на нещата.
Понякога бебетата са досадни, няма какво да си кривим душата. Grinning Важното е, че ги обичаме с цялото си сърце. Heart

Звучи като безпредметно мрънкане, а позволете да не ми допадат мрънкащи хора Simple Smile Като прочетох още 1вия коментар в тази посока, си казах, че трябва да филтрирам какво чета в групата..

Цялата тема гъмжи от мрънкане кой какво го боли, то не бяха кръстове, тазове, зацапвания, изпотяване, проблемни съпрузи, свекърви, изследвания и какво ли още не. Направо не знам как оцелявате в темата и бгмама като цяло.
Аз пък си мислих, че тук е сейф спейс, където човек може да се оплаква на воля и да получи съпорт. Ама ако ще става Инстаграм, пълно с щастливи, успешни и понякога доста изкуствени мами - аз съм аут. Grinning

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 14:16 от Jinx_

# 281
Децата се още неродени, но mom shaminga започна Joy за щастие вече съм минала през това вече не губя излишна енергия в глупости Simple Smile
Първо съдене кой как ще роди сега пък съдене за някакво хълцане. Това, че една майка съдби друга, не я прави по-добра майка  Grinning

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 15:38 от blue_eyez

# 282
Значи като започне някой да ми се превъзнася колко е невероятно да си родител още от положителния тест и... В крайна сметка ние и децата сме отделни индивиди и винаги ще търсим начин да живеем в симбиоза, но това не означава, че ни е приятно, лесно и т.н. Нека запазим добрия тон без упреци. Да не говорим, че тук сме и хора, на които вече им е ясно колко е нереалистична представата за бременност и отглеждане на дете.

В тази връзка смятам, че бащите също имат право без срам да си правят фотосесии на бирените кореми! 🤪

# 283
Аз искам да попитам, който пие желязо, трябва ли да се изследва периодично, че чета че може да е токсично. Или да си го доизпия до раждането не остана много се чудя. Хем не е добре дефицит, хем сега пък тази токсичност.

# 284
Миналата бременност го пих по преценка на следящия АГ- няколко седмици, но със сигурност не до края на бременността. На мен ми вливаха и една банка тогава. Мисля, че повторих веднъж изследването преди раждането. Но общо взето се водих по лекаря.
Сега желязото ми е малко под долната граница 104, имам Фероглобин и пия понякога, но си чакам консултацията, за да видим какво ще ми каже.

На мен вече не ми се работи много, с предната бременност бях адски активна, включително и много ходене пеша, но пък тогава родих през юни и избегнах горещините.
Сега имам повече крампи въпреки магнезия, и от няколко дни ме наболяват костите на таза, но си е нормално.
Вие как сте със схващанията? Мен все ме тормозят вечер.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 09:06 от Machken

Общи условия

Активация на акаунт