❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 769
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Момичета някой да е чувал за цикатридина за вагинална употреба 10 дена преди раждане за нормално раждане ?  Гледах едно предаване и го казаха, че заради колагена е добре да се прилага, но цикатридина вагинални или супозитории ? Някой ако е чувал, моля да сподели 🤗

# 391
Нищо притеснително според мен.
Намества си се,
При мен, когато съм в покой, много се движи, също и ако съм по гръб ми става лошо и причернява.

И аз съм в края на 31 седмица, може би след 34та ще започнат мерене на тонове.
Абе мами, това че бебето в дадена моя позиция започва да се намества и подритва значи ли , че му е неудобно ( сменя ли я - спира.) вечер като си легна на дясно започва да мърда , обърна ли се по гръб или наляво се кротва. Аг ми обясни, че няма проблем със спане на дясната страна, но все пак се чудя дали пък му е дискомфортно. И още нещо в 31 седмица съм почти и за последните две седмици не съм качила нито грам и затова се чудя дали не е притеснително?

# 392
Момичета, през цялата бременност не са ме боляли  особено гърдите. Не са ми и порастнали много, аз съм с малък бюст, такъв си и остана. Сега последния месец може би станаха малко по-големи, но странното е, че усещам при натиск болка или по-скоро чувствителност, не е силна остра болка, в лявата гърда. В дясната не, или поне не толкова осезаемо. Дали това е притеснително, на някоя от вас да и се е случвало?

# 393
Flower, при мен лично лявата гърда остана по-чувствителна след като спрях да кърмя преди 5 години. Засилва се при цикъл и после отшумява, може би заради хормоните. Но при мен остана състояние на лека галакторея в тази гърда, което не показа патология, а мамологът обясни, че е често срещано и се следи профилактично с преглед веднъж годишно. За твое успокоение може да се направи преглед при мамолог, но мисля, че притеснения са неоснователни.

# 394
Момичета, помощ!
В 30+2 г.с, вчера ходих при личната заради кашлица и болки в гърлото, преслуша ме, каза, че и гърдите и гърлото ми са чисти и ми предписа геломиртол и фитолор. Снощи вдигнах малко температура, днес също, кашлицата намаля, но носът ми се запуши... Направих тест за ковид, положителен. Звъннах веднага в мед центъра при следящия АГ, казаха ми, че нямат практика да дават телефонния му номер, да звънна утре. Засега пия фитолор и билкови бабешки средства за кашлицата, взех цетебе, биозин мама и парацетамол за температурата (макс 37.5). Имам и Авирон Рапид, но няма да бързам докато не се чуя с АГ.
Някоя с подобен случай? Какво пихте?

# 395
Благодаря Ели. Аз бях ходила преди няколко години точно поради чувствителност в лявата гърда, но всичко беше наред, не се установи нищо на прегледа. След това изчезна и може би сега от хормоните пак се появи. Все пак ми е малко странно и притеснителна. Ще наблюдавам за сега, доколкото знам в толкова късна бременност има промени в гърдите  свързани с кърменето и затова не мисля да ходя на мамолог, но ако неразположението продължи може и да отида.

Flower, при мен лично лявата гърда остана по-чувствителна след като спрях да кърмя преди 5 години. Засилва се при цикъл и после отшумява, може би заради хормоните. Но при мен остана състояние на лека галакторея в тази гърда, което не показа патология, а мамологът обясни, че е често срещано и се следи профилактично с преглед веднъж годишно. За твое успокоение може да се направи преглед при мамолог, но мисля, че притеснения са неоснователни.

# 396
Момичета, помощ!
В 30+2 г.с, вчера ходих при личната заради кашлица и болки в гърлото, преслуша ме, каза, че и гърдите и гърлото ми са чисти и ми предписа геломиртол и фитолор. Снощи вдигнах малко температура, днес също, кашлицата намаля, но носът ми се запуши... Направих тест за ковид, положителен. Звъннах веднага в мед центъра при следящия АГ, казаха ми, че нямат практика да дават телефонния му номер, да звънна утре. Засега пия фитолор и билкови бабешки средства за кашлицата, взех цетебе, биозин мама и парацетамол за температурата (макс 37.5). Имам и Авирон Рапид, но няма да бързам докато не се чуя с АГ.
Някоя с подобен случай? Какво пихте?
Преди месец карах Ковид, температурата оправях с парацетамол, пиех си нормалните витамини, правих гаргари с някакъв разтвор за гърлото и много чай (по 2л на ден). Кашлица имах, но не беше от дробовете, а от стичащия се секрет по гърлото. Най-дълго ми се задържа хремата иначе повечето симптоми отминаха за 3-4 дни.
За бебето АГ ми каза, че ако си мърда както обикновено всичко е наред и няма от какво да се притеснявам. Противовирусно не ми изписаха.

# 397
Момичета някой да е чувал за цикатридина за вагинална употреба 10 дена преди раждане за нормално раждане ?  Гледах едно предаване и го казаха, че заради колагена е добре да се прилага, но цикатридина вагинални или супозитории ? Някой ако е чувал, моля да сподели 🤗
Аз след като родих първото дете и имах шевове отдолу ми казаха да цъкам цикатридина спрея, за да заздравее по бързо. За друго не съм чувала.

# 398

Привет! След консултация с АГ аз започнах да използвам масло за перинеум на Веледа, за да се намали риска от разкъсвания при естествено раждане. Говорихме и за цикатридина глобули, които се слагат вагинално след 37-38 седмица. Вече се мажа с маслото, има описан начин как се прави. След 37 ще започна да слагам и глобулите. Не знам дали ще помогне, но няма да навреди. Държа на напълно естествено раждане без упойка и за мен е важно да се подготвя максимално! Пробвай ги тези неща ако искаш и ти. ☺️

# 399
  • Варна
Zapetaika_, точно преди 10-тина дни изкарах ковид. Консултирах се с личния по телефона и ми каза да пия парацетамол за температурата и ми препоръча спрей Тантум Верде за гърлото, за носа - физ. разтвор. Аз съм ваксинирана с 3 дози и имах температура и отпадналост само един ден, после 3-4 дни, докато ми минат сополите и гърлото. Стискам палци и на теб да ти мине бързо и леко. Heart След това бонуса е, че бебенцето ще има също антитела Wink

Иначе да се отчета: днес бях на преглед и в 32гс. бебенцето е 1750 гр, прогнозата е да бъде 3200гр на термина (6.10) и засега имам зелена светлина за vbac. Водите и плацентата също са ок, а малкия е вече в главично предлежание.  Blue Heart

# 400
И мен след първия път кърмене започна да ме боли дясната гърда от време на време. Също ходя веднъж в годината на преглед и няма нищо притеснително, но не зная защо се получава така. А реално дори от тази гърда имах по-малко кърма. Скоро не ме е боляло.

# 401
Здравейте, някой има ли който се следи в Токуда и ще ражда там? Кой лекар сте избрали?

Да, аз съм избрала Токуда при доктор Мария Атанасова. Вече бях на преглед при нея и имам запазени часове за напред за прегледи и тонове.

# 402
Здравейте, някой има ли който се следи в Токуда и ще ражда там? Кой лекар сте избрали?

Да, аз съм избрала Токуда при доктор Мария Атанасова. Вече бях на преглед при нея и имам запазени часове за напред за прегледи и тонове.
А кога горе долу осъществи първи контакт с нея? От самото начало ли те следи?

# 403

А кога горе долу осъществи първи контакт с нея? От самото начало ли те следи?

Не ме следи от началото, за първи път отидох в 29 седмица. А си запазих часа някъде към 23/24 седмица и първият свободен час беше месец и нещо по-късно.

# 404
Момичета, трябва ли да махаме гелове лакове и тн ?. Понеже една приятелка си е родила с маникюр друга го е махнала. Не е голяма драма ама да си знам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт