❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 719
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Няма проблем за гел лака. Ако искате, за свое спокойствие говорете с анестезиолога. 
Друг въпрос е вече дължината на ноктите Ви и дали това няма да пречи в грижите за бебето.

Момичета, трябва ли да махаме гелове лакове и тн ?. Понеже една приятелка си е родила с маникюр друга го е махнала. Не е голяма драма ама да си знам Simple Smile

# 406
Това вече не е актуално. Преди са следяли за състоянието на родилката по ноктите. Сега си има апаратура, която следи показателите. Може би е необходимо при раждане в домашни условия.
Момичета, трябва ли да махаме гелове лакове и тн ?. Понеже една приятелка си е родила с маникюр друга го е махнала. Не е голяма драма ама да си знам Simple Smile

# 407
А вие какви размери дрешки взимате? То вярно, че е малко относително. Мислех за изписването да взема нещо от сорта 50-52, а за после 56, но само няколко бодита и ританки и вече по-натам ще видя какво ще ми трябва Thinking

# 408
А вие какви размери дрешки взимате? То вярно, че е малко относително. Мислех за изписването да взема нещо от сорта 50-52, а за после 56, но само няколко бодита и ританки и вече по-натам ще видя какво ще ми трябва Thinking
[/quote

Аз купих 56 и 62,напълно еднакви са на големина,пише 0-1 и 0-3 месеца на тях.Струват ми се толкова малки ☺️
Купих само няколко бодита с дълъг ръкав,3 ромпъра ,ританки и чорапки.

# 409
От 50ти нищо няма да взимам, с таткото сме високи и не знам дали въобще ще влезе в тях.  Взех 56 и 62. Simple Smile

# 410
Ами да мн относително. Аз съм 1.80, а таткото 1.90, но първото се роди 49см и плуваше в дрехите от изписването Grinning Обаче още първия месец порасна с 9см. Dizzy Face

# 411
  • Варна
Предишния път взехме 56, но му бяха сууупер големи. Роди се стандартно бебе 51см. Този път мисля 50-52, макар че знам, че ще му стават само 1-2 седмици. Ама да го измодерим за изписването поне. Blush

Впрочем зависи много и от марката. На okaidi например са умалени и 56 по-скоро отговаря на 50-52 на H&M, където пък са доста уголемени. Засега на next ми се струват най-точни като размер.

# 412
Satisfied
Предишния път взехме 56, но му бяха сууупер големи. Роди се стандартно бебе 51см. Този път мисля 50-52, макар че знам, че ще му стават само 1-2 седмици. Ама да го измодерим за изписването поне. Blush

Впрочем зависи много и от марката. На okaidi например са умалени и 56 по-скоро отговаря на 50-52 на H&M, където пък са доста уголемени. Засега на next ми се струват най-точни като размер.
Наистина има голямо разминаване между марките и аз като майка за първи път седя и ги гледам и се чудя кое отговаря на истината. Имам от ХМ, от Некст, от Синсей, от Майорал и всички ми се струват различни.

Blue_eyes
, всичко ми беше минавало през акъла, но не й че може да се роди 49см. Satisfied Ако ни изненада и се окаже дребен ще взема 1-2 гащеризончета по-малък размер вероятно, от бодитата по-скоро не.
И друго ми е любопитно, към майките с второ/трето - какво разминаване имаше в кг спрямо ехограф и при раждането?

# 413
Здравейте!
Да се запиша и аз тук- на 36г. съм, втора бременност, имам кака на 4г, сега очакваме сестричката ❤
Терминът ми е на 06.11, но ще съм секцио през октомври заради лапароскопия, правена преди точно 2г. От Пазарджик съм, следя се в Надежда, където живи и здрави ще родя. Миналата си бременност следих в Надежда и в Токуда, в последния момент избрах Токуда, но имах забележки и сега ще пробвам Надежда.
Тази ми бременност прилича на първата по контракциите, сега започнаха в 20 гс и досега 2 пъти лежах в болница на венозен магнезий. Изписаха ми коринфар, който засега отлагам да пия, надявам се да ми се размине, както с каката.

Относно дрешките- пазя всичко от каката, тя се роди 3.150кг и 50см, размер 50 от HM и George й бяха добре, в 56 се губеше. Към 34гс ще преровя прибраните дрешки, тогава ще видя какво ми трябва и ще поръчам всичко.

# 414
Satisfied

Наистина има голямо разминаване между марките и аз като майка за първи път седя и ги гледам и се чудя кое отговаря на истината. Имам от ХМ, от Некст, от Синсей, от Майорал и всички ми се струват различни.

Blue_eyes
, всичко ми беше минавало през акъла, но не й че може да се роди 49см. Satisfied Ако ни изненада и се окаже дребен ще взема 1-2 гащеризончета по-малък размер вероятно, от бодитата по-скоро не.
И друго ми е любопитно, към майките с второ/трето - какво разминаване имаше в кг спрямо ехограф и при раждането?
Никакво разминаване нямаше 3400 го мереха, толкова се роди и същата обиколка на главата. Така, че при нас си беше точен ехографа, но се роди в 38 седмица ако си беше постояла можеше и по-голяма да излезе кой знае Simple Smile

# 415

Преносен уж седмица баткото на ехограф го изкарваха 3,600-3,800, но реално се роди 4,100 кг. И хич не беше преносен, винаги вървеше със седмица назад по изследванията.

Роди се 52 см, до месеца дрешките 56 вече ни бяха малки. Затова и сега направо гледам размер 62. По-добре да му е свободно на детето. Имам и някакви останали дрехи 52.

Здравей, .t.a.r.a., добре дошла сред нас!

# 416
  • Варна
AloveUnreal, и аз очаквах да се роди дългуч като баща си, но явно точно тези гени се отразяват на по-късен етап, а не като са бебета. Grinning Мъжа ми каза, че в тийнейджърството изведнъж е пораснал доста на височина, преди това е бил с нормален ръст.

Иначе и при нас нямаше разлика с ехографа или е била нищожна. Роди се колкото го очаквахме. Blush

# 417
Аз днес бях на тонове и преглед. Всичко е супер, бебчо е 2,100 в 33+4г.с и лекаря каза, че очаква да е между 3, 200 и 3,400 ако си задържи темпа на растеж. И понеже съм чувала за много големи разминавания се зачудих. Имам две приятелки родили при същия лекар, техните добре ги беше измерил и отклонението беше под 100гр. даже.
При вас като ви мерят тонове държат ли бебето да е будно? Първо мърдаше всеки път като слагаха... нещото за тонове, не знам как се казва. Grinning После заспа и акушерката направи коментар, че не било добре да спи един вид. Пих студена вода и го събудих, всичко мина добре, но не знаех, че има такова нещо. Нали все пак се измерва пулса, той си е наличен без значение дали спи или не.  Grinning

# 418
Момичета имате ли впечатления от тази помпа?

# 419
И при мен беше така. Бебето беше будно докато се наместя на кошетката  и ми сложат коланите. После заспа, та ме караха да се обръщам, да си свивам колената и тн, но не даде особен резултат. Другия път ще си взема студена вода.
И при мен имаше коментари от акушерките, че доктора няма на хареса тоновете така, но той каза, че са ок. В Надежда ли се следиш АloveUnreal ?
Обясниха ми, че трябва да е будно, за да се вижда как де движи пулса при движенията му и да има амплитуда при тоновете.

Аз днес бях на тонове и преглед. Всичко е супер, бебчо е 2,100 в 33+4г.с и лекаря каза, че очаква да е между 3, 200 и 3,400 ако си задържи темпа на растеж. И понеже съм чувала за много големи разминавания се зачудих. Имам две приятелки родили при същия лекар, техните добре ги беше измерил и отклонението беше под 100гр. даже.
При вас като ви мерят тонове държат ли бебето да е будно? Първо мърдаше всеки път като слагаха... нещото за тонове, не знам как се казва. Grinning После заспа и акушерката направи коментар, че не било добре да спи един вид. Пих студена вода и го събудих, всичко мина добре, но не знаех, че има такова нещо. Нали все пак се измерва пулса, той си е наличен без значение дали спи или не.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт