❤Октомврийчета тема 3🍇

• 53 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
И аз съм с контракции на тоновете, но били кратки до 20-30 секунди и казаха, че е нормално. Подготвителни били. И двата пъти ми казват тоновете са супер. Но пък от два дни съм със страшно разстройство, а знам че това е предвестник на раждането и малко се спичам. Отделно и свалям кг от това ходене до тоалетна вместо да качвам. В сряда влизам в 35 и се надявам да изчака още малкооо. От сутринта обаче сиг 20 контракции вече имам 😔

# 526
И аз съм като вас в сряда влизам в 35седмица, а по приложението Feya в 36седмица. Вие къде ще раждате ❤

# 527
Лелеее мами, ние сме за октомври, а още не сме влезнали в септември - дръжте фронтаа😀 в леглото ако трябва Simple Smile))
Аз нямам търпение да мине този септември и да съм в очакване на малкото дяволче, а все още съм си в края на 32 - ра седмица.
В темичката на септемврийските бебета се обсъждаше, че недоносено бебенце се води до 36 та завършена, днес питах два броя аг- та и ми казаха , че до 36+7 се води по док. недоносено от 37+1 - може ( само информативно) ❤ Пазете се и хубави навременни бебешорчета скоро
Иначе за болницата - не, че така мисля да действам, но ако има нещо преждевременно по- скоро бих "изтичала" в Надежда, отколкото в Св. Лазар... където съм се насочила, ако всичко е нормално

# 528
В момента си върлуват и чревни вируси. Миналата седмица с детето си го изкарахме. Той само с разхлабване, но мен ме тръшна за ден. Днес пуснах изследванията, че ми е ред и ми се пада. Още играят стойностите, но мисля, че са добре (хемоглобин 110 е приличен). После ще ги пусна и на аг-то.

След много неоснователни притеснения тази бременност сериозно се замислих за раждане в частна болница (в Пловдив). Предният път раждах в държавна, нормално си протече всичко. И сега нещата се развиват нормално, та реших пак така да постъпя. Бебчо вече е по-голям, неонатологията е прилична, за три дни ще изтърпя и обстановката. Здравеопазването си стана истинска търговия, което много ме ядосва.

# 529
blue_eyez, коя аг те следи? Аз раждах при Росица Колева, остави си ръцете при секциото ми и се наложи след това нова операция за поправяне на щетите...
Аз съм в 30гс и още не съм почнала тонове, но си имам контракции всеки ден, още от 20 гс (с предната брем.от 17г.с), разликата е, че сега са леко болезнени, затова и всяка седмица съм на ехограф.
Аз съм избрала Надежда, дай Боже да няма форсмажорни обстоятелства, ако обаче тръгне прекалено рано, ще се замисля за Токуда.

# 530
И аз съм като вас в сряда влизам в 35седмица, а по приложението Feya в 36седмица. Вие къде ще раждате ❤

Това с раждането писах по нагоре ми е болна тема 🤣 Или в Надежда или в Св. Лазар с Олга Дукат, но ако тръгне преди 36 седмица отивам в Майчин дом 😔😁

# 531
Ами не искам да й пиша името, отзивите за нея са мн добри, може просто на мен да не ми допада. Но не мисля, че ми обръща внимание достатъчно, претрупана от пациенти, постоянно си губя часовете за преглед, чакам милиони часове + това за да се презастраховат ми изписва купища ненужни лекарства, което за мен не е нормално и в крайна сметка ме стресира ужасно. Първата бременност бях пак в Токуда, при Илиев - прекрасен прекрасен прекрасен мн съм му благодарна, ходех с желание и нетърпение и най-вече чувствах се спокойна и раждането мина чудесно. Сега обаче е в Надежда, а там няма как да си го избера, защото няма избор.
blue_eyez, коя аг те следи? Аз раждах при Росица Колева, остави си ръцете при секциото ми и се наложи след това нова операция за поправяне на щетите...
Аз съм в 30гс и още не съм почнала тонове, но си имам контракции всеки ден, още от 20 гс (с предната брем.от 17г.с), разликата е, че сега са леко болезнени, затова и всяка седмица съм на ехограф.
Аз съм избрала Надежда, дай Боже да няма форсмажорни обстоятелства, ако обаче тръгне прекалено рано, ще се замисля за Токуда.

# 532
Аз си смених АГ то .. дано новия не ме разочарова и той, в противен случай може би ще си родя в държавна болница, при впечатлението ми за частната ..... може би там ще съм по-доволна, ако ли не поне няма да хвърля 3 к за тоя дето 😤

# 533
Здравейте,
Днес правих изследвания на кръв, урина, Хепатит Б и Ц, ХИВ и Васерман, които искат при прием за раждане.
Тъй като не бях подготвена, че ще изследвам урина (АГ не ми беше уточнила), се наложи да пишкам в чашка на място. Обикновено си нося стерилна урина от първото ходене до тоалетна, този път така се случи. Притеснявам се, че в резултатите излезе обилно количество бактерии, досега не съм имала проблеми, нито пък имам оплаквания.
Също така, ТСХ, което следя от години заради хипотиреоидизъм, е скочило почти два пъти от последния път и сега е 14.16, а трябва да е под 3.5...
Моята ендокриноложка сега е в отпуск и ме посъветва, ако резултатите не са ок, да ида при друг за консултация, докато тя се върне, но не очаквах чак такова завишение... Преди три седмици изкарах лека форма на ковид и се чудя дали това може да е причината, защото тя всеки път като види как ми се завишава нивото на тсх, ме пита дали не съм боледувала...
Сега ще се консултирам с неин колега, a следващия път като ходя при АГ, ще искам да ми пусне още веднъж  урина.
Някоя от вас с бактерии в урината? Лекувате ли с нещо?

# 534
Здравейте,
Днес правих изследвания на кръв, урина, Хепатит Б и Ц, ХИВ и Васерман, които искат при прием за раждане.
Тъй като не бях подготвена, че ще изследвам урина (АГ не ми беше уточнила), се наложи да пишкам в чашка на място. Обикновено си нося стерилна урина от първото ходене до тоалетна, този път така се случи. Притеснявам се, че в резултатите излезе обилно количество бактерии, досега не съм имала проблеми, нито пък имам оплаквания.
Също така, ТСХ, което следя от години заради хипотиреоидизъм, е скочило почти два пъти от последния път и сега е 14.16, а трябва да е под 3.5...
Моята ендокриноложка сега е в отпуск и ме посъветва, ако резултатите не са ок, да ида при друг за консултация, докато тя се върне, но не очаквах чак такова завишение... Преди три седмици изкарах лека форма на ковид и се чудя дали това може да е причината, защото тя всеки път като види как ми се завишава нивото на тсх, ме пита дали не съм боледувала...
Сега ще се консултирам с неин колега, a следващия път като ходя при АГ, ще искам да ми пусне още веднъж  урина.

За ендокринологичния проблем не мога да коментирам, но бих посъветвала да пуснете стерилна урина. Тъй като в началото на бременността ми се случи да имам бактерии в урината и никой не обърна внимание, попитах АГ-то и тя каза, че ако нямам оплаквания, най-вероятно става въпрос за външно замърсяване на урината и затова никой не е обърнал внимание. По-късно изкарах и цистит, тогава имах бактерии в урината, но и симптоми, съответно изкарах един курс антибиотик.
Ако не е първа урина след душ, не бих се доверила на 100%, бих пуснала стерилна такава, защото не е пък съвсем невъзможно да има бактериална инфекция без изявени симптоми.
Пожелавам всичко да е наред!

# 535
Аз само в шишенце нося за стерилна и обикновенна. Един път ми се случи да пишкам в чашка- съответно 73 левкоцита кръв котони кво ли нямаше... другата сутрин всичко си беше наред!
Здравейте,
Сега ще се консултирам с неин колега, a следващия път като ходя при АГ, ще искам да ми пусне още веднъж  урина.

# 536
Аз си смених АГ то .. дано новия не ме разочарова и той, в противен случай може би ще си родя в държавна болница, при впечатлението ми за частната ..... може би там ще съм по-доволна, ако ли не поне няма да хвърля 3 к за тоя дето 😤

Това беше една от причините да се разколебая. Първа фетална морфология правих при един от хвалените лекари в най-известната частна АГ тук. Прегледа ме набързо със заключение всичко е наред и ме прати по живо, по здраво с препоръка в 28 гс пак. Втората направих при друг лекар, не толкова известен, прегледа всичко по плода обстойно, обясняваше, кръвотоците гледа, шийка. И ми взе само 80 лв. Абсолютен фен съм му, при първата бременност пак бях при него за ФМ... Защо реших да го сменя и аз се чудя.

Отделно реших да се следя и на частно при АГ в частната болница. Запазих си час, бях 10 Мин по-рано. Висях час и половина, никой не ме извика, ядосах се и си отидох. В края на деня ми се обадиха, че не съм си била платила прегледа... Аз до такъв и не стигнах. Та това ми охлади страстите да дам близо 2 хиляди и аз нямам знам за какво. Спокойствие не ми донесоха кой знае какво.

Каквото и да изберем, важното е всичко да мине благополучно.

# 537
Здравейте, момичета има ли бъдещи мами от Бургас, които вече са ходили или предстой да ходят на измерване на тоновете и бихте ли споделили къде сте си избрали да отидете и доволни ли сте?

# 538
Момичета, да питам понеже се притеснявам, получавам стягания 1 педя под пъпчето, и надолу към вагината като изтръпване, първо бебче ми е сигурно е контракция нямам идея. Въпроса ми е дали е нормално тези стягания, понеже зачестиха и как да ги овладея ? Нямам добри отношения с А Г то ии разчитам на някой който има опит или му се случват такива😔

# 539
Аз също обикновено нося стерилна урина и всичко е било в норми. Сега ми се наложи да дам урина на място и то беше към обяд след много висене  пред кабинет и в резултатите имам кетони 1+, при резултата за наличие на кръв пише trace lysed, уробилиноген 3.2. Всички тези неща преди месец със стерилна урина бяха отрицателни. Та се чудя дали трябва да повторя изследването. То е направено за прием в болница. По време на престоя ми никой не ми е споменал за отклонения в резултатите в урината....

Аз само в шишенце нося за стерилна и обикновенна. Един път ми се случи да пишкам в чашка- съответно 73 левкоцита кръв котони кво ли нямаше... другата сутрин всичко си беше наред!
Здравейте,
Сега ще се консултирам с неин колега, a следващия път като ходя при АГ, ще искам да ми пусне още веднъж  урина.

Общи условия

Активация на акаунт