Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 959
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
  • Замък сред облаците
И за сладолед нямам апетит последните 2 дни. Нормално е в 9 месец да спада апетитът, част от подготовката на тялото за раждането е.

# 196
  • София
Здравейте и от мен, бях на преглед днес, бебето 35 седмица е 2,4 кг. нещо ми се струва, че трбяваше да е повече, но добре си е каза АГ. Плацента, води изглеждат нормално.  Взеха ми микробиология и определихме дата за секцио 11 юли.

# 197
И на мен ми спадна апетита, днес до 16ч бях само на едно кафе, но пък имах много ангажименти, вкл. преглед, който отне 3 часа с цялото чакане и още куп неща. Не съм усетила глад. Хапнах сега кисело мляко и за вечеря накаква салата. И моя апетит за сладолед все още го има, но се старая да не прекалявам.
По принцип X,Y, Z се водят трите посоки в 3D измерението, а четвъртото измерение в 4D е времето. Така че 4D би трябвало да се гледа бебето и да се движи, но това е в математиката, не знам в медицината какво се разбира от четвърто измерение Grinning
35-та седмица, 2700гр, много съм доволна Simple Smile Само дето пак е седалищно. Не мога да разбера от 2 месеца като отида при АГ по каса казва "главично",  след  седмица отивам при АГ на частно и той казва "седалищно", след 2-3 седмици по каса "главично", днес пак при АГ на частно "седалищно". Струва ми се, че АГ по каса нищо не вижда. Дори не намери главата и крака миналия път да замери големината на бебето. Скрило се било. Вече се чудя вижда ли нещо на нейния апарат.

# 198
Здравейте и от мен, бях на преглед днес, бебето 35 седмица е 2,4 кг. нещо ми се струва, че трбяваше да е повече, но добре си е каза АГ. Плацента, води изглеждат нормално.  Взеха ми микробиология и определихме дата за секцио 11 юли.
Моят бебок го измериха 2800гр в 36 и няколко дни, а се роди 3690гр в 37г.с+2дни. Ехографа не може да измери точно в напреднала бременност.

# 199
  • Замък сред облаците
Леле, това е абсурдно. Не можела да го намери… 3 кила и ей така, изведнъж се скрива 🙄🙄🙄

Иначе в статията, която постнах, пише: 3д е УЗ обемна визуализация на бебето и му се виждат “формите”. 4 и 5д са некст левъл изчистване и подобряване на образа, и симулиране на движение в реално време с поредица от бързи снимки. Но да си видиш чертите на бебето на УЗ не дава медицинска информация за развитието му, затова и не разбирам някой като се чуди как на 3-4-5д не са видели нещо си.

# 200
Аман от това мерене- направо ще вдигна кръвно.
Днес бях свидетел как в 36 седмица един път Bpd на бебчо беше 95, a след това 97  -98 (На същия апарат, от 2 специалисти в рамките на 2 минути)
Като резултат от това, много са ти рисковете за естествено раждане (големина на бебето, гест
 Диабет -овладян, еутирокс -тсх в норма)
Bpd 97, fl 75. Много е голямо вече около 3300 г формули...
Иначе спокойно -бебето е добре, перфектни тонове, нямаш контракции . Ама вземи пак да пиеш магнезий, да не ни изненада, че отиваме към секцио.
И аз ама то няма ли само да тръгне ако реши, и те: не, не да не тръгва, че е рисково сега. Може да не са му развити дробовете....

Е не издържах, отивам утре на проф. По фетална, да каже какво развито какво не и с надеждата да получа малко повече инфо за големината.
Може би нямаше да се шашна толкова ако си бях получила отговор на въпросите: Ако направим секцио, каква е техниката, колко време се възстановявам кога мога да забременея пак, да спортувам евентуално и т.н. тц, не ми казаха щот това сега не било важно. Еми сори ма на мен всичкото инфо ми е важно.Искам да го чуя от доктора а не от училището за родители...

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 17:25 от Lavinka

# 201
  • Замък сред облаците
37 гс е рискова за дробчетата, да. Мине ли тя, вече може да се ражда фул търм.

# 202
37 гс е рискова за дробчетата, да. Мине ли тя, вече може да се ражда фул търм.
Да, ние още отначало коментирахме с доктора, че целта е да стигнем до 1 юли поне. Просто с тези размери се изумявам всеки път. Аз да спра да ям направо ли, какво да правя. Защото по техните сметки за седмица пораства с 5 мм главата.... Sad

# 203
  • Замък сред облаците
А защо мерят всяка седмица? Мен АГ ме мереше на 3 седмици в този период, именно защото възможността за отклонения е прекалено голяма.

# 204
А защо мерят всяка седмица? Мен АГ ме мереше на 3 седмици в този период, именно защото възможността за отклонения е прекалено голяма.
Не знам, не знам, никой не казва. Бях на 14-ти и днес пак (при Аг-то дето ме следи и ще изражда. А отделно, че този от жк също искаше да ме мери на 10-ти. Аз му отказах директно, отказах щот исках АГ проф да ме мери поне, а не да ме стряскат. (Имах вече такъв случай).

# 205
  • Замък сред облаците
Феталната морфоложка изрично ме предупреди да сравнявам показатели само на един и същи апарат. Тоест ако при единия АГ показва едно, а при другия друго не са сравними. Иначе бебето мърда, спуска се, последния месец не са давностни показателите особено. Виж Марч горе какъв пример даде даже.

# 206
  • София
Да, четох сега по таблица го дават 2,4 кг в 35 седмица, така че явно е нормално. Той и баткото като го родих в 37 седмица си беше 2,7 кг, 51 см. та може и тя да е слабичка. Ще я видим, до 38 седмица дано стане 3 килца, по-лесно се гледа новородено над 3 кг. Simple Smile

# 207
При мен измерванията спряха след 35 седмица (сега съм 38.4 г.с), минавам само на тонове, а вчера и на проверка за разкритие. Защо е преценил така АГ, не мога да си обясня. Хем, нали последно бебето вървеше при мен малко по-мъничко (заради обиколката на корема) и ми се иска да знам как качва. Искам да знам и за плацентата, водите, пъпната връв, но няма, казва, че нямало нужда след като тоновете са добри. Понеже напоследък редовно си чувствам движения съм малко по-спокойна, та затова и не съм хукнала за второ мнение. Ох, малко остана наистина и чувството е, точно че нямаш търпение да си гушкаш бебето и да видиш с очите, че всичко е наред.

За апетита, по същия начин като вас - нямам. Трудно е така, защото не ми се готви нищо и любимият малко страда от това (и бюджета, де, че взехме често да излизаме или поръчваме отвън)

# 208
Здравейте, мами Blush вчера, планово секцио, в 9:19 и 9:20 се появиха моите момчета - Симеон - 2600гр. и Виктор-2450гр.. В кувиози са, адаптипат се бързо, но Виктор не се е справил напълно сам с дишането и се е наложило да го интобират - има тръбичка в нослето. Слава Богу са добре и се моля скоро да ги гушна. Heart Eyes секциото е гадно, спор няма, надявам се утре да съм по-добре, уж се раздвижвам, но много опъва. А и корема ми беше голям, та и той притиска вече, защото е увиснал.
Желая на всички, на които им предстои, всичко да мине нормално и да гушкате малки, пухкави бебенца 🥰

# 209
Феталната морфоложка изрично ме предупреди да сравнявам показатели само на един и същи апарат. Тоест ако при единия АГ показва едно, а при другия друго не са сравними. Иначе бебето мърда, спуска се, последния месец не са давностни показателите особено. Виж Марч горе какъв пример даде даже.
Е днес 2 Аг показаха различни на един и същи апарат... Не знам кое е реално и кое не. Ако целта им е да раждам секцио да ми кажат в прав текст кога, какво

.
 То аз вече се примирих...

Общи условия

Активация на акаунт