Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 45 035
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
Миша честита двойна радост. Бързо възстановяване Heart
Аз не знам дали не се повтарям, но с баткото, частния на който вярвам безрезервно ме прегледа последно в 38г.с  и каза, ако стигнеш до термин, ще е 3кг. Бях го питала да не стане много голямо бебето, та за това му беше такъв отговора. После като влязох да раждам на термин ми правиха преглед на бебето преди да ми сложат окситоцина, та докторката го измери и ми каза, чудесно бебече, готово за раждане - 3кг. 3 часа по-късно раждам бебе 3005г. Чак се ококорих. Та да и задклавиатурното устройство е важно (: Сега въпреки, че ми е скорошна бременност, докторката ми каза, че няма очаквания да родя преди термин, каза около 40г.с. да го чакам. Та ще видим. Апетит имам, място нямам Joy киселини в излишък и жегата хич не ми помага..

# 226
Misha, честито двойно щастие, много да са ти здрави!

И аз съм от тези без апетит, ако може да не ям изобщо, ще е най-добре, ама нали сме две, тъй че и аз към салати се ориентирам, череши и диня също много вървят.

Днес бях на трета фетална морфология, изобщо нямаше да ходя, ама забравих да отменя часа и отидох накрая 🤦🏻♀ 2800 е госпожицата, вчера моето АГ я измери пак толкова, всичко е наред и да я чакаме около термин след средата на юли, на което се надявам и аз самата. Днес феталният специалист ми казва да си меря кръвното ежедневни (нормално ми е), да си броя движенията на бебето всеки ден и да ходя на тонове вече, а моята АГ предния ден каза да ходя чак на 4ти, преди това нямало нужда от мерене на тонове. Ходи ги разбери.

Всеки срещнат ме пита всеки момент ли ще раждам, явно защото коремът ми е огромен и аз всеки път се обяснявам, че едва сега влизам в 9ти месец и има време. Досадно е.

Бъдещата кака пък влачи някаква хрема от седмица вече и ми писна от тоя течащ нос, освен това е решила, че точно сега ще отказва обедния сън и допълнително ми разказва играта. Чудя се сега ли ми е по-кофти, трудноподвижна и тромава, с двегодишно, на което не мога да обърна качествено внимание, щото само 5 минутна разходка ми отнема всичката енергия, или ще ми е по-кофти като съм с двегодишно и новородено, което изисква цялото ми внимание и съм недоспало зомби? :/

# 227
Чудя се сега ли ми е по-кофти, трудноподвижна и тромава, с двегодишно, на което не мога да обърна качествено внимание, щото само 5 минутна разходка ми отнема всичката енергия, или ще ми е по-кофти като съм с двегодишно и новородено, което изисква цялото ми внимание и съм недоспало зомби? :/
Аааа, и аз това се чудя, ама с 18мес бъдещ ‘батко’. Как хем ще търча подире му по площадките, хем ще кърмя по 40 мин - това е загадка за мен…
Като дойде, ще му мисля, обаче. Засега съм 38г.с. вече.. и ми е по-спокойно.
Честити бебета на Misha. Здрави юнаци да растат!!!

# 228
Ако питаш дали да спреш да ядеш, защото бебчо върви напред не виждам причина затова. Ако имаше нещо притеснително щяха да ти кажат. Най-много да родиш преди термин, няма какво друго да стане.

Миша, честити бебчета! Да са живи и здрави, а на теб бързо възстановяване!
Момичета, като ви чета моето бебче си е направо дундьо в 34 г.с., а отговаря на 35+4, т.е. 2700. гр. Да продължавам ли да ям месо и протеини или да ги пропускам. Какво да ям изобщо? Терминът ми е за 02.08.

# 229
Мише, да са ти живи и здрави юнаците! Бързо възстановяване!

Вчера бях на последния си преглед 38+2 тоновете са добри, 3,500 +/-150гр. АГ каза да чакам водите ми да изтекът или да започнат контракции. Още нямам разкритие, но ми каза, че съм минала първия етап от раждането без да усетя и че шийката ми била изгладена(каквото и да значи това), а бебка е в подходяща позиция Simple Smile

# 230
Честито на Миша! Да са здрави и безумно щастливи и двамата.

Изгладена шийка е първата стъпка, да. След това се скъсява и се получава разкритие благодарение на контракции. Ама кога ще стане това не се знае.

# 231
Миша, честити бебоци! Бъдете много здрави и щастливи.

Аз вчера минах трета фетална. В 35 седмица съм и моята бебка тежи 2400 гр. На мен също ми се вижда малка, но казаха, че си е ок. Като цяло всичко изглежда нормално за сега. Мисля, че с Десислава сме на един термин и даже вървят бебетата еднакво. Grinning Аз пък не спирам с храната и изобщо не съм усетила да не ми се яде. Особено вечерта се почва едно ядене. А сладоледа е задължителен всеки ден. Rolling Eyes Цялата съм нашарена със стрии. Само по корема нямам, чак се чудя как удържа все още. Месо не ям всеки ден, от последните изследвания се успокоих май, че ми е добре протеина. Наблягам на яйцата, гледам поне по 1 на ден да ям. Дано са добър заместител.

От промоцията на Бебо се възползвах и поръчах еднократни подложки за повиване. Според вас ще ми свършат ли работа, вместо да купувам повивалник. Макар, че не знам дали са бюджетен вариант.
А за шишета и биберони как ще процедирате? Предварително ли ще ги миете или след раждането? Подариха ми бебешки сушилник от Лидл. Не знам и него ли да мия и стерилизирам преди да го ползвам. И между другото къде е Лотос, нещо ми се губи.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 00:46 от mimche93

# 232
Мише, да са ти живи и здрави юнаците! Бързо възстановяване!

Вчера бях на последния си преглед 38+2 тоновете са добри, 3,500 +/-150гр. АГ каза да чакам водите ми да изтекът или да започнат контракции. Още нямам разкритие, но ми каза, че съм минала първия етап от раждането без да усетя и че шийката ми била изгладена(каквото и да значи това), а бебка е в подходяща позиция Simple Smile
Казаха ли Ви с колко % е скъсена?

# 233
Миша, честити момченца! Да са живи и здрави, много да ви радват, а на теб бързо възстановяване и да се гушкате скоро вкъщи!

На мен изобщо не ми се е изпарил апетитът. Хапвам си доволно всичко. Тези дни се възползвах от домашните череши и ядох доста от тях. Яде ми се и диня, но не знам дали ще намеря хубава. И вода обаче пия много.

Днес на ЖК докторката не можа да ми каже колко горе долу е бебето, защото е със стара апаратура и де факто нямам никаква представа, защото последно в 32 седмица беше 2.200кг (сега съм 37+..,) като бях при другия АГ. Напрегнато ми е, защото той гледа и следи всичко, а сега само оскъдна информация получавам от ЖК. И все пак добре, че я измолих за преглед, че другия доктор май иска да ме вижда направо за раждането.
При първата бременност се следях пак при АГ с по-стара апаратура и никога не ми е казвал тегло, единствено на ФМ веднъж ми споменаха. Докторът тогава ми казваше "бебе се тегли като се роди".

Аз изобщо не ровя в тези стойности, при прегледите, за да не се филмирам излишно. Ако има нещо притеснително АГ ще ми каже. Обикновено ми показва графики с развитието на бебето.

Rianne, и моя Аг, при който ще раждам ми казва, че щом са добре тоновете може да видим 38-39 седмица, ама кой знае дали ще изкарам до тогава. А да не знам подробности за бебето точно сега ме побърква. Точно затова звънях на Аг от ЖК поне да ми каже някакви основни неща. Иначе на тонове си ходя всяка седмица, но нямам преглед тогава.
При мен нещото, което ми създава повече напрежение е пътуването до болницата. Днес Аг ми каза, че не ми препоръчва да тръгна, когато вече е започнала родова дейност, най-вече, ако изтекат водите. Имам роднини в София, но не искам да отсядам при тях, защото не са в много голям апартамент, а и те като са на работа какво правя аз сама и като тръгне раждането. Другият вариант е хотел, но пак трябва да съм сама. Да бе да, да си оставя тук детето и там да се чудя какво да правя. Изобщоо пълна каша ми е в главата....

# 234
Честити бебчета да са живи и здрави,бързо възстановяване!😊
Започна да ми писва това безсъние!🍼👶😩

# 235
И аз тази нощ не мога да спя. Изобщо като легна и получавам задух и сърцебиене. На всяко обръщане в леглото и контракция. Въобще кошмарна нощ. Бебките явно притиснаха неща. От 2 седмици не съм ги мерила, явно доста са пораснали вече

# 236
  • Габрово
И на мама Миша честита двойна радост HeartHeart да ви изписват възможно най-скоро здрави и възстановени напълно!
И аз съм нощен бухал 😳😇😅Това с първата бременност го нямах ,сега е много весело през ноща като няма сън.
И ние сме за след 4.07 за секцио ,но кой ден точно на 4ти Аг ще прецени и каже.
Относно познати и изказване всеки ден ме пращат да раждам или ако не ме открият веднага пишата да не съм родила Joy Много са забавни ,радват ме.
И на всички недоспали пожелавам скорошен дълбок релаксиращ сън Innocent

# 237
Благодаря ви много! 🥰
Първа нощ съм сама в стая, то гръб ме заболя, то г*з... Явно се подготвям за бъзсънни нощи, хаха..
Не ви завиждам, аз до последно си спах много добре, ставах най-късно в 11, като заспивах към 1, понякога и 2.
Лека полека ще се започва с бебетата, но до тогава и то към края не е много приятно.
Въпреки лекия дискомфорт в гърба/не мога да легна на страни, опъва ме и ме боли, за това се мъча по гръб/, ще опитам да поспя още няколко часа 😊

# 238
И при мен нещо се случи със спането. Не ми достига въздух. Явно бебките нещо притиснаха. А от постоянното въртене получавам контракции на 10 мин

# 239
Аз също не мога да спя.. Попринцип си имам проблеми със съня, сега съвсем е мираж - спя по най-много два часа и това е, събуждам се и повече няма заспиване Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт