Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 38 121
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Аз пия Смарт Хит от два месеца, там В12 е метилкобаламин, но въпреки това не го усвоявам добре. Хемоглобина ми се покачи само с 5-6 единици. В 34г.с. съм.

# 91
Момичета, тези които сте правили пренатален тест прескачали ли сте Клексан/Фраксипарин? Понеже аз го бия вечер и ще го правя в 10г.с., следващия ми шанс е в 13-та г.с., обаче не ми се чака до тогава, ще рискувам сега. Момичетата от фирмите ми препоръчаха да го прескоча и след като ми вземат кръв да го бия, но не ми се рискува заради един тест. Вие как процедирахте?

# 92
Аз го бия вечер, казах на самото взимане на теста. Те мв питаха дали съм на терапия, даже имаше листи да подписвам,че ползвам фраксипарин.Не съм пропускала дозата към 18:00, теста правих към 14:30з бях започнала фраксипарина седмица по-рано. Но наскоро четох как една жена два пъти са и връщали проба заради разредена кръв… аз го правих миналата сряда, казаха ми до 10 дни ще излезе. Още чакам резултат…

# 93
Аз го бия вечер, казах на самото взимане на теста. Те мв питаха дали съм на терапия, даже имаше листи да подписвам,че ползвам фраксипарин.Не съм пропускала дозата към 18:00, теста правих към 14:30з бях започнала фраксипарина седмица по-рано. Но наскоро четох как една жена два пъти са и връщали проба заради разредена кръв… аз го правих миналата сряда, казаха ми до 10 дни ще излезе. Още чакам резултат…
Мен ще ми вземат кръв в 11ч сутринта, за да успеят да я изпратят и се мъча да изтегля фраксипарина към 18-17.30ч.
Благодаря за отговара! Успех с теста!

# 94
  • Sofia
Аз направих пренаталния тест на PrenaTest. Специално ги питах дали е проблем, че съм на Фраксипарин. Казаха, че не. Но аз го биех сутрин и когато правих теста, дадох кръв преди да си бия инжекцията. Тоест бяха минали около 24 часа от последната инжекция.
Не са ме викали за повторно взимане на кръв.

# 95
Момичета, бременна съм в 30та седмица на Фраксипарин 0,4 - сутрин и Акард 150 - вечер. Майка ми е болна от Ковид от вчера, аз имам лека кашлица от днес и реших да си направя тест - Положителен.
Много се притесних сега бременна, с ковид и тромбофилия… били ли сте така и има ли опасност? Cry

Едит: Току що разбрах, че имам и температура 37,1

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 17:56 от Darling*

# 96
Момичета, бременна съм в 30та седмица на Фраксипарин 0,4 - сутрин и Акард 150 - вечер. Майка ми е болна от Ковид от вчера, аз имам лека кашлица от днес и реших да си направя тест - Положителен.
Много се притесних сега бременна, с ковид и тромбофилия… били ли сте така и има ли опасност? Cry

Едит: Току що разбрах, че имам и температура 37,1
За пръв път ли ще го карате?
Не се притеснявайте, сегашните щамове не са толкова страшни,както първите. По леко се карат. Вземете авирон рапид, вит.с вит.д, осцилококценум. Консултирайте се и със вашия лекар. Има едно масло Екомер, препоръчват го при такива състояния, моята лл ми то е изписвала в началото на бременността, при съмнение за вирус. Но все пак консултирайте се. 37.1 не е температура,почти всички бременни имат такава температура заради повишения прогестерон. Ако мине 37.5 до 38 тогава е температура.

# 97
На мен ми казаха ден преди пробата да пропусна НМХ.
Аз слагам клексан сутрин в 08.30, а часа ми за проба също е в 08.30 и се чудя и аз дали да рискувам.
С ф5 и пай 4г/4г съм....

# 98
На мен ми казаха ден преди пробата да пропусна НМХ.
Аз слагам клексан сутрин в 08.30, а часа ми за проба също е в 08.30 и се чудя и аз дали да рискувам.
С ф5 и пай 4г/4г съм....
Не мисля, че 5-10мин ще са проблем, аз не го бия точно на часа.

# 99
Аз имам предвид, че не ми се рискува 1 цял ден преди теста да съм без клексан, защото това искат, иначе да-като ми вземат кръв ще си го сложа. Simple Smile

# 100
Аз имам предвид, че не ми се рискува 1 цял ден преди теста да съм без клексан, защото това искат, иначе да-като ми вземат кръв ще си го сложа. Simple Smile
Оо чак пък толкова, то във вашия случай си е супер, не знам защо държът при положение, че ще са минали 24ч.
Аз не съмви разбрала, извинявам се! Simple Smile

# 101
Здравейте, Момичета.

Имам няколко въпроса към тези от вас, които са от Пловдив и околностите.
Къде изследвате Анти Ха - в Синево ли? Видях в сайта им Анти Фха - дали е същото? И наистина ли се чака 13 дни за резултатите?
Намерили ли сте хематолог в Пловдив, с който да се консултирате по време на бременност за промяна на терапията? Или АГ, който да разбира от тези неща и да взима отношение?

Благодаря предварително за отговорите!

# 102
Здравейте мили дами, знаете ли за какво са тези изследвания които трябваше да пусна 🙂
 Благодаря

# 103
Момичета, в 6 г.с. съм. Вчера пуснах някои изследвания по своя преценка и съм много притеснена от резултата за Aptt.
На преглед съм чак във вторник и сега нямам идея, колко обезпокоителна е тази стойност и дали трябва да направя нещо преди вторник. Терапията ми е: Оксапар 0,4 сутрин и Аспирин вечер.

# 104
Aria Mia, по мои наблюдения много не обръщат внимание на АПТТ. Не се притеснявай въобще според мен. Говори си с лекаря, но ти си си на терапия, така че няма проблем според мен. На мен лично нито АГ, нито Паскалева го отразиха.

Общи условия

Активация на акаунт