Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 38 115
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря много, Хопчи! Подейства ми успокояващо отговорът ти 😊

# 106
Здравейте мили дами, знаете ли за какво са тези изследвания които трябваше да пусна 🙂
 Благодаря
Скрит текст:
Накликай линковете
Желязо, феритин
Гликиран хемоглобин
Хомоцистеин  - дали трябва да приемаш витамини от б групата
Надолу от хемастазиология - за придобита тромбофилия и как ти е съсирването в момента

# 107
За втори път боледувам от Ковид, първият беше през 2020г. Вече съм на лечението, което предложихте, АГ изписа същото плюс още няколко неща. Все пак вдигнах температура до 37,8, която свалям с Парацетамол.

Също така увеличихме и дозата на Фраксипарин 0,6, защото Д-Димера ми е 2,20. Много ли е висок? До сега никога не е бил такъв.

Момичета, бременна съм в 30та седмица на Фраксипарин 0,4 - сутрин и Акард 150 - вечер. Майка ми е болна от Ковид от вчера, аз имам лека кашлица от днес и реших да си направя тест - Положителен.
Много се притесних сега бременна, с ковид и тромбофилия… били ли сте така и има ли опасност? Cry

Едит: Току що разбрах, че имам и температура 37,1
За пръв път ли ще го карате?
Не се притеснявайте, сегашните щамове не са толкова страшни,както първите. По леко се карат. Вземете авирон рапид, вит.с вит.д, осцилококценум. Консултирайте се и със вашия лекар. Има едно масло Екомер, препоръчват го при такива състояния, моята лл ми то е изписвала в началото на бременността, при съмнение за вирус. Но все пак консултирайте се. 37.1 не е температура,почти всички бременни имат такава температура заради повишения прогестерон. Ако мине 37.5 до 38 тогава е температура.

# 108
Честито, Aria Mia Kissing HeartHug

Нормално е АПТТ да е с по-ниски стойности по време на бременност.

Момичета, в 6 г.с. съм. Вчера пуснах някои изследвания по своя преценка и съм много притеснена от резултата за Aptt.
На преглед съм чак във вторник и сега нямам идея, колко обезпокоителна е тази стойност и дали трябва да направя нещо преди вторник. Терапията ми е: Оксапар 0,4 сутрин и Аспирин вечер.

# 109
Благодаря много, amid_!

Още не мога да се отпусна и зарадвам. Очаквам първите прегледи, за да видим, как вървят нещата Simple Smile

Момичета, в 6 г.с. съм. Вчера пуснах някои изследвания по своя преценка и съм много притеснена от резултата за Aptt.
На преглед съм чак във вторник и сега нямам идея, колко обезпокоителна е тази стойност и дали трябва да направя нещо преди вторник. Терапията ми е: Оксапар 0,4 сутрин и Аспирин вечер.

# 110
Всичко ще бъде наред, прегръщам те силно Hug

Благодаря много, amid_!

Още не мога да се отпусна и зарадвам. Очаквам първите прегледи, за да видим, как вървят нещата Simple Smile

# 111
  • Sofia
За втори път боледувам от Ковид, първият беше през 2020г. Вече съм на лечението, което предложихте, АГ изписа същото плюс още няколко неща. Все пак вдигнах температура до 37,8, която свалям с Парацетамол.

Също така увеличихме и дозата на Фраксипарин 0,6, защото Д-Димера ми е 2,20. Много ли е висок? До сега никога не е бил такъв.
Бързо оздравяване ти пожелавам!
Не знам в коя г.с. си, но 2,20 е горна граница на д-димера за третото тримесечие според реф. стойности в НКБ.

Аз вече не съм бременна.
Бях два месеца и половина след секцио, когато си направих контрола на коагулацията. Вече бях спряла инжекциите. Моят Д-димер излезна със същата стойност като твоята (но аз вече не бях бременна!). Включихме пак инжекциите и сега чакам следващата контрола да видим какво е положението.
Сега като споменаваш Ковид, при мен това повишение на д-димера съвпада и с други обстоятелства : около седмица преди това децата ми три дни се оплакваха от гърлобол, като синът ми вдигна и лека температура (37,8°). Всичко мина и замина, решихме този път да не ги тестваме, просто се изолирахме. И сега съжалявам, че не го направихме. Може би пък този д-димер при мен да се е дължал на безсимптомен Ковид 🤔, а не на миналото секцио...

# 112
Brin de muguet, съвсем възможно е да е от безсимптомен Ковид, защото ако не бях бременна вероятно и аз не бих опреличила моят случай на Ковид, тъй като темпетатурата премина за 1-2 дни и в момента остана само хрема и лека кашлица, които ако не бях бременна просто щях да си лекувам с капки и сиропче, и нямаше и да усетя, че е Ковид.

ПП. Иначе съм в 30та г.с. АГ ми увеличи фраксито на 0,6, днес пусках нови изследвания и д-димера е 1,6 - тоест намалял е, а Фибриногена 4,6 (реф.от 2 до 4). Странно защо продължават да са повишени след като дори увеличихме дозата от 0,4 на 0,6 🤷🏻♀

# 113
  • Sofia
О, д-димерът ти вече си е съвсем ок за г.с. Моят д-димер в третото тримесечие беше 1,96 (при горна граница 2,20).

А какви са мерните единици на фибриногена? В НКБ са g/L и горната граница е 6,2 за третото тримесечие. Да сравниш - моят фибриноген в третото тримесечие беше 6,12 g/L.

# 114
Много полезна инфомация Brin de muguet!
Тези изследвания са ми от Токуда, измерват фибриногена в g/L и тук, но няма стойности за бременни като в НКБ. Там съм правила само веднъж при проф. Паскалева, която ме предупреди да внимавам да не се заразя с Ковид, нищо че е лято, но то не пита… 😒

ПП. Иначе си мислех, че щом съм на Фраксипарин, значи стойностите трябва да са като за небременни, но явно не е така 🤷🏻♀

# 115
  • Sofia
Не е задължително стойностите ти да са като на небременна.
И аз си бях на терапия, но д-димера се качваше, съответно следяхме и коригирахме терапията.

# 116
  • Варна
Здравейте, не знам дали съм в правилната тема, но бих се радвала ако може да ми помогнете. Предстои ми инвитро в Турция и си пуснах на своя глава пакет в геника за вродени тромбофилии. Днес излязоха резултатите и някои са с мутации. Та въпросът ми е към кого трябва да се насоча за разчитане на резултатите : хематолог, имунолог или генетик? От Варна съм ако може направо да ме насочите към някого или ако във Варна няма , може и в друг град да ми предложите лекар. Благодаря предварително!

# 117
  • Sofia
Какви са мутациите?
На самата страница с резултатите няма ли коментари към мутациите? По принцип тези коментари са разчитането на резултатите.

Иначе за разчитане на живо и АГ и генетик и хематолог ще свършат работа. За назначаване на терапия - хематолог или АГ, който се занимава с тромбофилии.

# 118
  • Варна
Да , имам коментар отдолу под резултатите, но искам лекар да ми ги погледне и при евентуална бременност да ми каже каква ще бъде терапията. Ще се насоча към хематолог. Благодаря за отговора ви!
Какви са мутациите?
На самата страница с резултатите няма ли коментари към мутациите? По принцип тези коментари са разчитането на резултатите.

Иначе за разчитане на живо и АГ и генетик и хематолог ще свършат работа. За назначаване на терапия - хематолог или АГ, който се занимава с тромбофилии.

# 119
  • София
За Варна можете да потърсите д-р Константинова, координати на първа страница на темата. Ако имате мутации, след забременяване потърсете АГ рискова бременност с опит в проследяване на бременни с тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт