Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 20

• 37 474
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Ами не знам, според мене нещата са си добре и така, от тази гледна точка намирам за смислена идеята да изследвате пак след две седмици, но вие така или иначе следите коагулация и предполагам ви следят и кръвоток?

delisardeli следим на всеки преглед кръвотока, даже на 26 септември бях на проглед и д-рката каза, че нещата изглеждали ОК с кръвотока. Просто малко се притеснявам, ако наистина трябва да видгам дозата на фраксито, както и разбира се дали всичко ще е ОК за бебето, ако я вдигнем и ако пък не я вдигнем... и изчакам още 2 седмици за контролно анти-Ха.

# 541
коагулацията ви е добра, нещата не се променят чак толкова бързо. Ако бях аз, нямаше да се тревожа, но ако се притеснявате, намерете и хвматолог, който да ви следи и да ви успокои. Аз не бих си качила дозата при това положение и при добър кръвоток, не и на този етап. Лекарката ви е дала разумно предложение. Това е моето виждане.

# 542
Аз също съм сменяла дозата при анти Ха под нормата, но като е с 0,1 под нормата. И така веднъж попитах дали няма да е проблем като се наложи да мина и на 0,8. Лекарката ми обясни, че когато анти Ха означава, че не постигаме необходимата профилактика и като цяло с качване на килограми може да се качи дозата. Профилактичната доза е 0,1 на 10кг, въпреки че аз дълго време бях 70 кг с доза 0,4. Сега съм 84 с доза 0,8. Ако изчакате една седмица и по вторите изследването не мисля, че ще бъде фатално, защото сте на долна граница. От коментарите тук забелязвам различен подход при лекарите, но все пак трябва да се доверим на някой. Успех!
само анти-ха ли ви пусна? Коагулация някаква? Качването на дозата според мен има смисъл само на фона на влошена коагулация.

Няколко пъти съм писала тук, че моят анти ха беше под нормата, но коагулацията ми беше добра - ерго нямаше нужда от повишаване, при все че аз бях вече на 0,6 и искаха да кача даже на 1,0, а аз още на 0,8 получих розово зацапване.

и коагулация имам изследвана, според АГ-то там са добри показателите... но аз се притеснявам, ето прикачам и резултата от коагулацията. Като рефертентните стойности са за небременни хора, както се и вижда по тях. За референция в 22+6 г.с съм.                                                                                             

# 543
  • София
Аз съм писала и преди, при мен Паскалева искаше да вдигне дозата в 3 триместър, стойностите ми бяха гранични. В същото време и феталния, и следящия АГ казаха, че кръвотокът е добре и не е необходимо да вдигам. При близнаци по принцип казват че артериите работят на макс щот и двете бебета дърпаха. В крайна сметка се сдобих с проблем с шийката и влязох в болницата, та нямаше как да пускам нито антиХа, нито коагулация, и въпреки спешното секцио нямах никакви усложнения. Слагах инжекции до 2 седмици след раждането.

Но това е моят случай. Всеки трябва да реши сам на кого да се довери 🍀🍀🍀

# 544
Момичета, за първи път ще изследвам Анти Ха тези дни. Принципно си бия клексан в 11 вечерта. Трябва ли да бия 4 часа преди часа на изследването?

# 545
Задължително, иначе изследването няма смисъл. На мен ми казаха да пропусна инжекцията вечерта и да я сложа на другата сутрин. Все пак си попитайте лекар.
Момичета, за първи път ще изследвам Анти Ха тези дни. Принципно си бия клексан в 11 вечерта. Трябва ли да бия 4 часа преди часа на изследването?

# 546
Да Simple Smile Можеш да го изместваш спокойно с час-два на ден, докато го наместиш. Паскалева каза, че може и три, но да не се прекалява.

# 547
Поне 5 дни преди изследването инжекцията е хубаво да д била поставена сутринта. Ако можете, отложете изследването. Това беше инструкцията и при Паскалева, според Станева в Токуда дори и повече

# 548
Аз минавам да отчета случая с "проблемната" артерия. Отидох днес на второ мнение и ми върна клексана. Първо с коремния ехограф доста време търси тази артерия и не я улови, успя с вагиналния и не й хареса кръвоснабдяването. Беше към 1.7 pi, което е над нормата за гс. След 2.5 седмици съм на ФМ пак при нея и ще проследим. Честно казано се радвам, че отидох, не беше излишно. Не съжалявам, че спряхме клексана, опитахме, не се получи. Не ми хареса, че следящата ме аг не взима решенията си на база изследвания и доказателства, ами на усет, както и че ако има нещо притеснително, не го проверява. В същото време раждах при нея и съм доста доволна.
Вие от кои аг сте доволни за проследяване на бременност с тромбофилия? Израждат ли или ще раждате другаде?

# 549
на мен това ми беше pi на терапия, не е толкова зле, особено ако на другата е под единица. Не съм доволна от проследяващата ме АГ, ходех допълнително на доплер ( тв самата нямаше). Не ми допадна и Вецев, но може да го тествате - не е търгаш при всички положения.Във фб има група за бременност и тромбофилия група за взаимопомощ, присъединете се там и намврете поста от 25ти март 2021 по ключова дума препоръки , там има предложения за АГта.

# 550
Благодаря за споделеното, ще видя и в групата. Малко се чудя дали да я сменям, като цяло от раждането и грижата покрай него бях по-скоро доволна. Имах усложнение, на което супер хладнокръвно реагира и разреши отлично.
Сега беше около 1.2 лявата, 1.7 дясната - като все още е рано (18гс) и се очаква да се понижат още. По-скоро стрнното беше, че много трудно се хваща на ехограф, все едно я няма. Не разбирам, но все едно тази стойност не е постоянна, а пикова, и става и по-зле.

# 551
Момичета, чудя се дали да си взема Pregnacare зачеване витамините. След изследваниата за тромбофилия ми излезе,че не усвоявам фолиевата киселина и затова пия Неофолик мета и б12 метилирано, но се притеснявам да не стане някакво предозиране с витамините,защото и в тях има ФК и б12, въпреки че не са метилирани форми. С 1 мисед съм от мин.година, точно по това време си случиха нещата със зачеването и приемах точно тези витамини. Може би е била пълна случайност,но ми се искаше пак да ги пробвам. По принцип не би трябвало да е проблем, тъй като нали не ги усвоявам тези форми във витамините. Какво е вашето мнение? Благодаря.

# 552
Тези форми не са метилирани и не ги усвоявате, но се натрупват не където трябва. Останете си с метилираните и си направете изследвания на витамините, ако имате дефицит да приемате само нужните. И аз приемах тези витамини, преди да разбера за неусвояването, след това и изследвания си пуснах и нищо не се беше повлияло от тези витамини, затова почнах да приемам отделно.

# 553
Здравейтв момичета! Искам да попитам какво представлява изследването за риска от преекламсия и в коя г. с. се прави?
Открих, че се пуска изследване за съотношение между sFlt-1 и PlGF, но ако някой има повече информация ще съм благодарна за споделянето.
Нужно ли е изобщо да се прави ако предишна бременност е имало преекламсия?
За тромбофилия имам изследвания, ясно е че ще има клексан или фракси.

# 554
На мен ми го направиха заедно с първата ФМ в 10та седмица. Мисля, че се прави и още веднъж през бременността, бях чела нещо, но нямам конкретна седмица на ум.

Общи условия

Активация на акаунт