СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Най - после успях, беше ужасно, следващия път, хич няма да слушам гинеколога, взимам си свещичка и приключвам Rolling Eyes

Penelope И аз пия желязо и протеин...
Celeste, от началото на бременността карам лекаря да ми смени желязото,   той не иска. Според него си е от хормоните, не е виновно желязото. Днес честно казано му се ядосах, аз му казвам, че 5 дни не съм ходила и корема ми е камък, много зле се чувствам, той ми вика да пия дуфалака и ще стане   след 4, 5 дни, кой може да издържи 10 дни без тоалетна?!? И хич не ме отрази.
Kanari и ти в Надежда искаш да раждаш, нали? Наистина е доста скъпичко, аз вече имам дата за секцио 19 август, "ако издържа до тогава"  така каза лекаря. Аз се надявам и повече да издържа... Само се притеснявам ако трябва да вляза по рано или да седя до по късно в болницата, да не припадна като чуя сумата, миналия месец лежах, но по пътека.. Имаше една мацка, която лежеше вече цял месец за задържане, сметката и беше 7 - 8 хиляди с раждането, но за мен това са страшно много пари...

Желязото и протеина заричат яко. Аз пия и двете по 3 дни не ходя, но с повече чушки при мен действа 🤣.  Пия мн вода , но и тя не ми действа по 3-4 л . Свикнах да не ходя, поне съм спокойна , че като тръгнем на път няма да ми трябва тоалетна , но пък коремчето ми се втвърдява от не-ходене.

# 601
Изобщо не го виждам близо краят аз, имам чувството, че никога няма да родя. Още минимум месец, а вече ме боли всичко, зверски ме мързи и постоянно ми се спи. Изморявам се от най-малкото усилие. На фона на това няма как да намаля темпото точно сега, имам 100 задачи, по цял ден обикалям да се занимавам с някакви неща и в резултат съм много кисела.
Поне детето 2-ри ден е на градина и не се налага да го мъкна тук-там с мен и да му измислям и на него забавления, докато той недоволства и реве за глупости. Вчера е имало дете с хрема и са се обадили да го вземат, днес сестрата проверяваше гърло к нос като ги приемаха. Дано свърши работа тази цедка и изкара повече от седмица. 🙄
 Изобщо няма да повдигам темата как изглежда спалнята. Кошарата си стои там от 2 години, но вече е засипана с дрехи от 56 до 62, тук там 68 - за сортиране и пране са, според ММ е рано да ги пера, да изчакам поне 2 седмици.Решетката е подпряна на кошарат и още не съм я сложила, големия се опитва да я ползва за стълба, надявам се да не останем без решетка. Знам къде са болтовете, надявам се да я сложа скоро. 🤣 До кошарата има 7-8 кашона от памперси с други неща за сортиране, повечето и за пране - чакат си реда. До кашоните добавих и количката - трябва да прибера летния кош, на зимния и на кошницата да сваля платовете и да ги изпера. Споменах ли, че ме мързи зверски. 😒 Днес имам по-малко задачи и вече 2 часа не съм мръднала от дивана… 🫢

# 602
Lizi, понеже и аз се следя и ще раждам в Надежда, не съм наясно как като болницата е частна някои неща минават по пътеки и тн. Ти знаеш ли?
Очертава се вероятно и аз да се наложи няколко дена да вляза там и виждам услугата в ценовата им листа, а от други хора лежали за същото чувам, че можело  и по пътека безплатно. Как така става, не разбирам.
Иначе да се оплача, че от неделя съм с болно гърло, от вчера и с лека хрема. С мъжа ми се разболяхме  почти заедно, той два дена преди мен. Теста му е отрицателен за ковид, дано наистина не сме коронясали. Той вече е добре, аз се оправям уж, ама хич нямам енергия, много ми е отпаднало. Притеснявам се, защото съм с нисък хемоглобин и сигурно след това боледуване още повече ще падне и ще влизам за кръвопреливане, за да го вдигнем, то вече други варианти няма Sad((
Аз съм с термин 3.10, 31 г.с. вече. Мен също много ме боли сухожилието долу в дясно където се свързва бедрото с таза /много нескопосано обяснение, ама вярвам ще ме разберете/. Куцам  си от две седмици поне.

# 603
Аз съм с термин 30.09 и тея два месеца ми се вижда 20! Благородно завиждам на всички в 36г.с, при които действително остава още малко. Толкова ми е тегаво физически, че имам чувството че никога няма да дойде момента да се почувствам нормален човек отново. Към мамитв с второ - колко време ви отне след оървото раждане да се почувствате наистина добре и в кожата си? Веднага ли отминават неразположенията тип тромавост,подуване  киселини, често ходене до тоалетна и т.н? Трябва ми глътка оптимизъм! 🤣

# 604
  • София
Да, в надежда- част ор раждането 233лв минава по пътека, останалите 2700 си ги цакаш като бей. Освен това имаш право да лежиш веднъж в месеца по пътека- демек ако в нач.на мес. Те приемат и в края пак се наложи-плащаш. Преди 9 г не беше така,ама...и раждането беше 1900...7 бона са нещо непосилно Sad ако нещо се наложи, ще си лежа в софия мед, мен там ме следят, много ми се иска и да родя, защото лекарката много си я харесвам, но по ред причини ще съм в надежда-имам отстъпка за стволовите клетки, имат необатилогия, по-комфортно е, специалистите се водят по- добри...не мога да го мисля, там ще е.
И моят термине 24.09, но предвид ранната ми овулация и бебето с 2 седмици напред, го виждам 10ти, макс 15ти. И аз имам задачи, децата се връщат скед 2 седмици и трабва да съм отметнала всичко, а едва мърдам у това допълнително ме раздразва- искам да имам сили да свърша повече от 1 нещо на ден!
Алове-да, тези неща отминават веднага щом родил Wink - другото зависи от прага ти на болка- операцията имам предвид, и от нуждите- като няма кой да оправи бебето, се стягаш и действаш боли не боли. Аз не помня болката изобщо, в болницата се влачех, защото не можех да се изправя хубаво, опъваше, ама вкъщи вече ми е такава мъгла, че болката е последното, което ме е вълнувало.

# 605
Flower90, както каза Kanari, имаш право на 3 дни по пътека и после ако доктора е читав, може да ти смени диагнозата и още 5 дни да лежиш по пътека, общо 8 нощувки, но зависи от лекаря, аз като лежах там, имаше момичета които успяха да се възползват и други, които не успяха и си ползваха само 3 нощувки и после платено по 180 лв нощувка. На мамолог също може да минеш по здравна каса, с направление от личен лекар, на регистратурата ти казват, кой номер направление да искаш, миналата година успях да мина с направление на мамолог, иначе без направление цената на прегледа е около 100 лв.

# 606
Kanari, как така само 233 лв минават по пътека? Около 800 лвотпуска касата за раждане, би трябвало с толкова да се намалява цената, когато си с направление. В болницата, в която ще раждам е така, разликата е чувствителна. Сега не знам как е, но първия път като раждах престоя беше
70 лв с направление и 120 без.
 Тези конкретно болежки минават след рабдането, но пък може да се появят нови и неочаквани. 😀 Около 3-4 месец долу горе се нормализира всичко при мен.

# 607
  • Варна
AloveUnreal, тези неща отминават веднага. Особено подуването от натрупана вода. Бях си направила снимка на ръката преди раждането - халката ми се беше забила в месото от подуване. Grinning Още на другия ден след раждането беше в нормалния си вид.
Едно друго неразположение се появява обаче след като родиш - лохиите. При някой са по-леки, при други по-обилни. Дано всички сме от първите. Simple Smile Поне ще е хладно тогава, а няма да ходим в жегата с превръзки. Grinning Това си е плюс.

И аз да се оплача - с ковид сме всички вкъщи. Най-много ми е мъчно за малкия - втори ден е с температура, която не спада, супер е крив, иска само да се гушка и да го нося на ръце, а на мен 12 кг бая ми тежат вече. Cry Отделно аз самата имам нужда да си лежа и почивам, защото съм отпаднала, с главоболие, сополи и кашлица. Мъжа ми пък е супер натоварен на работа точно тази седмица и няма възможност да постои вкъщи да помогне допълнително. Направо нямам търпение да избутаме следващите дни ...

И аз не се дразня на въпроси, да си питат хората и без това не съм фен на small talk-a, сега поне имам някаква по-интересна тема за обсъждане от прогнозата за времето.Grinning

# 608
  • София
Ох,ами да- може би толкова поема касата, но ако отвориш ценоразписа на надежда, има табличка и отстрани пише и какво поема нзок. Зле съм с цифрите, но май мернах 200 лв...не знам, все е скъпо.
Ох, Джинкс, съжалявам за ковида Sad аз изпитвам ужас да не ни повтори, затова щом се върнат, веднага гу водя и на ваксина, предполагам че така ще се увеличат антителата след изкарания вече преди 7 мес. А щом родя ще ударя и бустер, че нямам. Дано се оправите бързо.
Лохиите мен ми спряха на 3 ден, демек в болницата, не ме е и боляло при изкарването им, не са ме натискали почти. Та нямам лош спомен от тях, ще видим сега. Надявам се и максимално да изкарам без цикъл. Тогава ми дойде на 6 мес. Дано пак така. Много го мразя, адски ми е досадно, нали ми е 10 дни и ми идва на 20, та почти половината месец все съм в цикъл.

# 609
А защо те натискат? Flushed
Това за пръв път го чувам
Ох,ами да- може би толкова поема касата, но ако отвориш ценоразписа на надежда, има табличка и отстрани пише и какво поема нзок. Зле съм с цифрите, но май мернах 200 лв...не знам, все е скъпо.
Ох, Джинкс, съжалявам за ковида Sad аз изпитвам ужас да не ни повтори, затова щом се върнат, веднага гу водя и на ваксина, предполагам че така ще се увеличат антителата след изкарания вече преди 7 мес. А щом родя ще ударя и бустер, че нямам. Дано се оправите бързо.
Лохиите мен ми спряха на 3 ден, демек в болницата, не ме е и боляло при изкарването им, не са ме натискали почти. Та нямам лош спомен от тях, ще видим сега. Надявам се и максимално да изкарам без цикъл. Тогава ми дойде на 6 мес. Дано пак така. Много го мразя, адски ми е досадно, нали ми е 10 дни и ми идва на 20, та почти половината месец все съм в цикъл.

# 610
  • София
Проверяват разни неща по корема и като натискат и създават контракции чрез които пък лохиите се увеличават.
Ох, забравих да кажа, че и аз се изпускам като кихна😁 изпитвам ужас. И не само-и други неща изпускам, особено ако ме ритне... голям срам е

# 611
Гадост, това не го знаех....
Не се притеснявай аз едната сутрин от смях се опишках, малко но достатъчно за да ми стане тъпо:joy:

Редактирам, сетих се нещо, за момичетата които се подуват, аз преди 8,9 дни започнах изведнъж да се подувам, събудих се една сутрин и краката и ръцете ми бяха като понички, започнах да пия повече вода и да си пия протеина по редовно, за една седмица нещата се  оправиха, вече не съм подута... Надявам се, че поне с това съм се справила.
Проверяват разни неща по корема и като натискат и създават контракции чрез които пък лохиите се увеличават.
Ох, забравих да кажа, че и аз се изпускам като кихна😁 изпитвам ужас. И не само-и други неща изпускам, особено ако ме ритне... голям срам е

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 16:31 от Lizi:) :)

# 612
Т.е. искаш да кажеш, че в момента тъй наречените от майчин дом ВИП стаи са по 70 лв нощувката? Или това е цена за престой в стая с две родилки?
Kanari, как така само 233 лв минават по пътека? Около 800 лвотпуска касата за раждане, би трябвало с толкова да се намалява цената, когато си с направление. В болницата, в която ще раждам е така, разликата е чувствителна. Сега не знам как е, но първия път като раждах престоя беше
70 лв с направление и 120 без.
 Тези конкретно болежки минават след рабдането, но пък може да се появят нови и неочаквани. 😀 Около 3-4 месец долу горе се нормализира всичко при мен.

# 613
  • Варна
Благодаря, Kanari. Аз уж имам бустер, обаче пак ни хвана. Поне сякаш не го караме прекалено тежко. Ще бием 4-та доза по-нататък със сигурност.

Мен лохиите си ме държаха цял месец, даже почти 40 дни. Само че имах доста слаби дни и някои по-обилни. Но пък цикъла ми дойде чак след 1 година. Flowers Four Leaf Clover Дано и този път имам такава дълга почивка. После 2-3 месеца имах цикъл  и пак забременях. Grinning

Вчера сигурно 5-6 пъти се напикавах от кихане и кашляне. Animal Speak No Evil Е, само няколко капки, ама пак е супер неприятно!
И вие ли кихате така като мен:
Скрит текст:

GrinningGrinning

# 614
Femme, това е като лежах в патологична преди да родя.
Между другото цените в Майчин дом май са вдигнати.

Общи условия

Активация на акаунт