СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Да, аз в родилното като бях и ми се допишка, ама ме мързи да оставам и си викам ще стискам, еее напиках се 😁😁😁😁.
От тогава тренировка, бягане,скачане с пълен мехур ми е невъзможно.

Добавям и цена на серклаж (обикновен) - 620лв. в Надежда, а в Плевен в Авис Медика (друга частна) - 180/200лв.

# 616
Аз съм се насочила към Селена, където май е около 2000, това обаче, което истински ме озадачи, е цената на ВИП стаята - ако не се лъжа 350 лв/вечер мярнах. Как!? То така самостоятелния престой идва колкото раждането.
(Предишният ми опит беше в Токуда, 2200 сякаш, но преди четири години, не ми се мисли колко са се вдигнали цените оттогава 🤪). И все пак - по-често се насочваме към частните болници, търсейки по-добро отношение и по-добри неонатолози (тук само Майчин дом бива изключение - хем най-висока степен, хем държавна).
Иначе и аз съм от тези, на които планово им остава около месец. Днес лекарят дори ме посъветва да полежавам вече и да “мътя”. 🤣 Много ми е трудно да го призная, но и мен ме удря умората. Сравнявам се с предишната бременност, когато бях супер активна и дейна до последно, бях си обещала и сега да е така, но.. различно е. Когато излизам с детето, повече посядвам. Самите ни разходки са по-кратки, я ми стане топло, я ми се доходи до WC. Опитвам се вкъщи да се раздвижвам/тренирам, но и това ми става по-трудно. Най-кофти ми е, че не се наспивам (някакво безсъние ме гони от жегите насам), кръвното ми е ниско понякога.. Как да имам сили. Наистина е предизвикателство лятна напреднала бременност 😂

# 617
  • София
Еее, не може да сравняваш цени на болници в София и извън нея. За огромно наше съжаление, тук водим по всичко...и то не в добрия смисъл.
Вип апартамент в надежда беше колкото раждането за всички дни, демек за 3. А вип стая не помня, но не беше чак толкова,много. Аз нямам претенции за това, ако ще раждам там, имам тапи за уши, които си ползвам вкъщи, и вече са ми в багажа за болницата.

# 618
Някой не писа ли наскоро за 70 лв на вечер там (може и да бъркам)..
С  цена , колкото раждането обаче, определено избиват рибата. Аз тъкмо се бях замислила бегло - не за друго, а за повече спокойствие да се напаснем с бебчето първите дни - но цената е неоправдано висока просто.

# 619
Момичета днес ми излязоха кръвните и се оказа, че съм с нисък общ белтък и албумин-под нормата са. Имам леки отоци, но нямам високо кръвно. АГ ми предписа протеин да пия-в четвъртък съм на преглед, но да се притеснявам ли? 34+4 съм..

# 620
Момичета днес ми излязоха кръвните и се оказа, че съм с нисък общ белтък и албумин-под нормата са. Имам леки отоци, но нямам високо кръвно. АГ ми предписа протеин да пия-в четвъртък съм на преглед, но да се притеснявам ли? 34+4 съм..
Аз също ще раждам в Селена, мисля си за ВИП стая, но като слушам какво представлява не си струват парите за нея.
Вие как ще раждате ?
Аз съм с нисък об и алб. Но приемам протеин и нямам проблем , аз нямам отоци. Хапвай месце, бобови и яйчица .
Наскоро отново го мерих пак е същият въпреки добавките и промяната в менюто .

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 20:42 от Penelope2233

# 621
И моя общ белтък и албумин са под норма, хапвай месце и пии протеин, ще спрът и подуванията, не се притеснявай.

# 622
Тоя общ белтък количествено изследване със събиране на урина 24 ч ли е ?
На мен ми казаха да пусна белтък ( показва само дали има или няма ) и албумин.

# 623
Общ белтък и албумин са с кръвни изследвания, иначе отделно има и белтък в урината, но това е друго.

Тоя общ белтък количествено изследване със събиране на урина 24 ч ли е ?
На мен ми казаха да пусна белтък ( показва само дали има или няма ) и албумин.

# 624
При мен излезе ниския белтък в кръвта. Иначе бебето си върви както си е смисъл добре се развива за седмиците си. Притеснявам се доста, защото моя приятелка така точно накрая вдигна кръвно и заедно с албумин и белтък го докара до преекламсия и спешно я оперираха и извадиха бебето. Казаха ми също да следя кръвното, което си ми е в норма

# 625
Ако общия белтък в кръвта е нисък и се храните нормално, би следвало да пуснат и количествен белтък в урината.
Да, симптом е на прееклампсия, но аз с първата бременност нямах, с тази за сега съм с нисък общ белтък, гранична стойност на белтък в урината, но кръвното ми дори е ниско засега.
Immy37, следи си кръвното и не се притеснявай толкова. Ако се следят добре нещата, не е толкова страшна прееклампсията. При мен следим внимателно нещата, защото направих с първата бременност, но чак в 38 седмица.

# 626
В урината белтъка ми е добре, в граници е.
Изобщо не знам този скрининг в началото за какво го правих-уж изчислявал риска от това и онова, а на края туку виж нещата се променят кардинално

quote author=Tess_D link=topic=1458125.msg45123717#msg45123717 date=1659504148]
Ако общия белтък в кръвта е нисък и се храните нормално, би следвало да пуснат и количествен белтък в урината.
Да, симптом е на прееклампсия, но аз с първата бременност нямах, с тази за сега съм с нисък общ белтък, гранична стойност на белтък в урината, но кръвното ми дори е ниско засега.
Immy37, следи си кръвното и не се притеснявай толкова. Ако се следят добре нещата, не е толкова страшна прееклампсията. При мен следим внимателно нещата, защото направих с първата бременност, но чак в 38 седмица.
[/quote]

# 627
Количествено измерване в 24-часова урина прави ли?
На мен и двата пъти на скрининга ми излиза нисък риск от прееклампсия, но там е изчислено само на база плацетарния протеин и не винаги е гаранция. По принцип все още не е съвсем ясно защо и как се появява прееклампсията, нито има наистина надежден метод за превенция.

# 628
Доколкото знам се взима предвид и кръвотока към плацентата.

# 629
Ох момичета вече си е тегаво,вече съм в края на 35 седмица, днес записах час за консултация в Шейново за 10.08 да ме видят и да определяме дата за секциото,но нещо ми говорят за 29.08 ,което ми се вижда много късно,но нека първо ме видят и тогава да решат. Вече започнах да се притеснявам и да мисля разни глупости, а и 12 години са минали от последното дете и нз. Прехвърлям разни сценарий из главата кое,как ама за какво и аз незнам. Дрехите 0м и 01м вече изпрах и изгладих,подготвих и за изписването нещата. Леглото още не сме сглобили, чака си реда,а да не съм и изпрала на количката платовете,  но и тяхното време ще дойде. За сега се движа добре не ми тежи много,до сега дори чистих и ще ходя да пазарувам и да готвя нещо,щото моите лами не ги интересува мама как е и дали може,та както и да е. Като определим дата ще кажа и дано устискаме до тогава,че не ми се иска по спешност да ме режат и контакциите да преживявам, айде няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт