СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 863
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 645
И аз разбрах постът на Параход като шеговит сарказъм и затова бързо изтипосах тук резултатите на моя син, които са далеч от блестящи, но са достатъчни.
За почивките и за това кой е болен и прочие. Това преди всичко си е нашата отчетна седмокласна тема, в която много хора пишем вече седма година. Сега заради НВО се появиха, разбираемо, много хора, които се интересуват само от точки, подредба на желания, балове. Съжалявам, но сте ни на гости за малко. Ние ще продължим да си пишем и за всекидневните проблеми и радости на децата ни и за нашите покрай тях, пък вие подминавайте. Пак казвам, това е отчетна седмокласна тема, а не тема, специализирана за кандидатстване.
И така, НВО мина, точките са ясни, вкъщи гледаме вече само към ДП по гимнастика другата седмица. Младежът продължава да го боли рамото. Съчетанията са орязани, ама това е положението. Ще стиска зъби и ще играе. Трябва ни първото място в отборната надпревара.

# 646
# 647
  • Пловдив
Аз имам може би много тъп въпрос, ама не успях да ви чета ,когато коментирахте статистиките. 
Гледам тук
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-rlSHlY5FH_yAKEgIG87LQyd … it#gid=1150439913
и тук
https://sites.google.com/view/info-plovdiv/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1 … D0%B4%D0%B8%D0%B2
Гледам бала ,който ме интересува и в последна колона виждам колко деца са с този бал / или улеснено с натрупване. Да обаче има разлика, какво пропускам и не съм разбрала.

# 648
Темата е за седмокласници, не само за кандидатстването за софийските гимназии. Всеки е свободен да споделя или не оценки, уроци, почивки, джобни на децата и т.н.
Абсолютно. Ако някой не го интересува, може да пропуска. Денят е натоварен със събития и сме хора.
Отделно за статистиките има сайтове: РУО, МОН, на Дидева.
Темата се казва Задружното очакване.
Наистина малко емпатия няма да е излишна.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 21:21 от vasilenae

# 649
  • Варна
Ясмина първата колона си я объркала.
Сумирала съм брой с натрупване + децата в този диапазон. Например за 70 - 70.499т са 1266 + 18 със същите точки = 1284. Така са изчислени и останалите.
да а следващата колона започва от 75. Не разбрах къде са тези от 70.500 до 74.999?

Нямах време да правя пълна статистика, а и нямам тази за миналата година като файл, затова избрах само няколко реда.

# 650
Пет пъти започвам да пиша и се спирам. Форум е - не всичко, което е написано, реално е така, както изглежда. Разбирам, че има доволни и недоволни от резултатите. Разбирам, че страстите са нагорещени. Извинявам се, че плеснах резултатите на детето без анализ, но импулс... какво да направя. То такава каша ми е в главата, че...
Искрено се надявам да запазим някакъв добър тон. Тепърва ни предстоят класирания. И искрено се надявам, че всяко дете ще попадне на правилното за него място.

# 651
Аз имам може би много тъп въпрос, ама не успях да ви чета ,когато коментирахте статистиките. 
Гледам тук
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-rlSHlY5FH_yAKEgIG87LQyd … it#gid=1150439913
и тук
https://sites.google.com/view/info-plovdiv/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1 … D0%B4%D0%B8%D0%B2
Гледам бала ,който ме интересува и в последна колона виждам колко деца са с този бал / или улеснено с натрупване. Да обаче има разлика, какво пропускам и не съм разбрала.
Вторият файл е от 2020.

# 652
Аз също приех поста на Параход като иронично шеговит, но е факт, че има супер амбициозни родители, които държат непременно да се похвалят с отрочето си.
Факт е, че всеки родител и всяко дете искаъ най-доброто. Споделянето на точки не е съвсем ок по тази линия. Децата са различни и имат различни желания и възможности. Децата с 20, 30, 50 и тези със 100 точки са дали всичко от себе си, някои се справят под стрес, други не.
На мен друго ми прави не добро впечатление - всеки чака информация наготово и едва ли не Дидева и Санака да сметнат лично бала на детето му и да му кажат със сигурност дали ще влезе в заветното училище. Едни и същи въпроси се задават на всяка страница - разбирам времето е ценно за вас, но то е ценно за всички, така че айде, ако обичате да си имаме уважението и "никой на никого не е длъжен".
Сполай ви и късмет.

# 653
  • Mars Hotel
Абе как пък няма да тръгна да анализирам и да градя стратегии 2-3 часа след излизането на резултатите! Това са емоции и насъбирано напрежение с месеци.

На мен пък ми е важно как са се представили децата на редовните в темата. Следили сме пробни изпити и състезания заедно, контузии, карантини, пожари, злобни учители, местения в нови училища, прием в АК с фантастични резултати, сълзи... Има огромно значение всичко това.

# 654
  • София, Дървеница
Между другото  преди шест години, когато големият син кандидатстваше в НПМГ за паралелката 'Физика' и резултатите на НВО бяха 80/82  и 4,90 по физика, това бе достатъчно за класиране там!

Но това е една друга тема... мда

# 655
Гледам тук
и тук

Аз изобщо не разбирам какво да гледам. Моля за  малко съдействие.

# 656
  • Пловдив
Тъкмо щях да се редактирам. Бях писала 21 ,но защо е излезнало 20 нямам идея.
И все пак виждам например 333 момичета преди нас, как да преценя дали бала ще  й стигне. Гледам бел и мат 163.  С тези оценки и разбира се 6 от дипломата момиче е влезнало в топ 3 гимназия . Но събирам приема/момичета/ на гимназиите и той е доста по-малко от 333. Ясно мие че има и такива ,които са писали желана паралелка, която не е в топ 3 но не ми се вярва да са много.
Та как да преценя има ли шанс.

# 657
  • Варна
Та как да преценя има ли шанс.
Може само да се гадае. Мисля, че броят паралелки/специалности за кандидатстване е достатъчен. Пишете си най-желаните паралелки на първите места. Така  и на второ класиране ще имате някакъв шанс да се преместите към по-горните.

# 658
И аз да кажа за моето гардже! БЕЛ-84 точки и Математика-86. Доволна съм от БЕЛ, там й е слабото място, но се постара детето. По математика очаквах поне още 3-4 точки, но уви! Заблудила се е на 21-ва задача и не прибавила 34 км. и от там повлякла грешката. Объркала и съотношението пролет-есен. После си спомнила за прословутото "И". Каквото е такова! Гледам минали години с нейния бал са влезли в училищетоз което искаме!

# 659
  • в очите на дъщеря ми
Рени, аз точно, щото съм "голяма бяла птица", няма да гледам, статистика, пък и прекрасната, нали не е от "онези" ще редим желанията, спрямо бал 2021 и ще се радвам, че я има прекрасната.

Общи условия

Активация на акаунт