Майчинството счетоводно - 4

• 102 515
  • 2 053
  •   1
Отговори
# 1 470
Здравейте!
Моля за съвет! Моят случай е такъв: Започнах работа по заместване на трудов договор, до завръщане на титуляра. Момичето беше по майчинство. В последствие аз също излязох по майчинство. Сега титулярката иска да напусне работа, а аз искам да ме назначат на постоянен договор. Какъв е редът това да стане? Благодаря предварително!

Трябва позицията да е свободна и да отработите 5 дни. Т.е., като за начало, трябва да се върнете на работа.

# 1 471
Здравейте! Имам следния въпрос: В болнични съм от средата на април. Термина ми е на 24.11.07 г. Ако си пусна отпуска преди да излез на в майчинството как ще ми се изчисли майчинството? 90 % от дохода на кои 6 месеца ще получавам?

# 1 472
Здравейте! Имам следния въпрос: В болнични съм от средата на април. Термина ми е на 24.11.07 г. Ако си пусна отпуска преди да излез на в майчинството как ще ми се изчисли майчинството? 90 % от дохода на кои 6 месеца ще получавам?

Няма да се отрази съществено. 6-те месеца си остават същите - Март - Август, независимо дали ще ползвате отпуск или не.

# 1 473
Здравейте, Зина!
Може ли да помоля за още две уточнения по темата за яслата преди 2-годишна възраст:
1. ако детето постъпи в частна ясла, тогава необходимо ли е да се уведоми работодателя и да се прекъсне отпуска, или това се отнася само за държавните ясли
2.ако изляза в неплатен отпуск за повече от 30 работни дни, докато детето навърши 2 г., после мога ли да ползвам неплатен отпуск за гледане на дете до 8-годишна възраст
Благодаря!

# 1 474
Здравейте, Зина!
Може ли да помоля за още две уточнения по темата за яслата преди 2-годишна възраст:
1. ако детето постъпи в частна ясла, тогава необходимо ли е да се уведоми работодателя и да се прекъсне отпуска, или това се отнася само за държавните ясли
2.ако изляза в неплатен отпуск за повече от 30 работни дни, докато детето навърши 2 г., после мога ли да ползвам неплатен отпуск за гледане на дете до 8-годишна възраст
Благодаря!

1. По принцип няма еднозначен отговор. Частната ясла пак си е детско заведение. Но пък частните ясли не получават дотации от държавата и не дават списъци с децата, които са записани там. Така че, контролът е меко казано трудоемък. Да не говорим, че много от частните ясли не се и водят частни ясли, а са център за развлечение, детска забавачка, почасова грижа, парти център и какво ли още не.
2. Да можеш.

# 1 475
Много ти благодаря за информацията, Зина!
Успех в дипломната работа!

# 1 476
Имам едно въпросче, тъй като не мога да изчисля със сигурност колко би трябвало да изплащат от НОИ отделно за болнични и отделно за майчинство на база следната основна заплата. Данните са такива:
януари и февруари - 590лв.
следващите месеци - 620лв.
От средата на юли съм в болничен, а от края на август - ми се броят 45 дни. Между болничния от юли и началото на 45 дни нямам прекъсване. Благодаря предварително!

# 1 477
Имам едно въпросче, тъй като не мога да изчисля със сигурност колко би трябвало да изплащат от НОИ отделно за болнични и отделно за майчинство на база следната основна заплата. Данните са такива:
януари и февруари - 590лв.
следващите месеци - 620лв.
От средата на юли съм в болничен, а от края на август - ми се броят 45 дни. Между болничния от юли и началото на 45 дни нямам прекъсване. Благодаря предварително!

22,32 лева на ден за болничния за общо заболяване и 22,25 лева на ден за болничния за бременност и раждане. ( Обезщетение се изплаща само за работните дни в месеца ).

# 1 478
ZinaSt, благодаря ти за бързия отговор!
Само да попитам за всеки случай...отчетени са 90%, както и майчинството да не е по голямо от нетната заплата, нали?  Embarassed
Питам защото според цифрите, които си написала, не мога да разбера защо са ми превели от НОИ за юли 170лв? От този месец съм ползвала болничен 5 работни дни+болничен за още 5. За колко дни трябва да са това? Не ми се получават дните... newsm78
Ох, хептен се обърках  #Crazy

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 23:49 от Джиджа

# 1 479
  • на плажа
Здравейте! Бихте ли ми казали дали работодателят плаща осигуровки за служител, който е в болнични?

# 1 480
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Бихте ли ми казали дали работодателят плаща осигуровки за служител, който е в болнични?

Дължи се само здравна осигуровка - 3.9 % * 220 лева за целия месец, а ако е за аст от него - пропорционално на работните дни в периода на болничния.

# 1 481
  • В полите на Пирин планина
Само да попитам за всеки случай...отчетени са 90%, както и майчинството да не е по голямо от нетната заплата, нали?  Embarassed
Питам защото според цифрите, които си написала, не мога да разбера защо са ми превели от НОИ за юли 170лв? От този месец съм ползвала болничен 5 работни дни+болничен за още 5. За колко дни трябва да са това? Не ми се получават дните... newsm78

Колко работни дни си била в болничен и по един или няколко болнични листа?

# 1 482
Incandescent, добре дошла след отпуската  Hug

# 1 483

Колко работни дни си била в болничен и по един или няколко болнични листа?

И аз не разбрах. Какво значи болничен 5 работни дни + още 5 дни болничен. Ако това означава общо 10 дни по два отделни болнични листа, които не са продължение един на друг - излиза сметката. Защото от всеки болничен лист имаш по един ден, който се изплаща от работодател. Значи НОИ ти дължи обезщетение за 8 дни или около 178 лева.

# 1 484
Здравейте Hug

може ли таткото да взима болничен за каката (когато тя е болна), при положение че аз съм в майчинство с бебето?

Общи условия

Активация на акаунт