Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 778
  • 759
  •   2
Отговори
# 435
И аз не бих си купил комби на Хаиер, въпреки, че добри мнения чувам.

Петя, ти защо си така лошо настроена към сушилните им? До колкото си спомням, май-остана с впечетление, че за дето е закрит кондензатора. Това наистина е минус работа, но филтрите и са много хубави. Аз разглобявах една на близо 2 години и кондензатора беше чист. А и потребителите и са доволни. Не съм чул лошо за тях. Пералните особено са им на почит, понеже са красиви и наистина много тихи. Сушилните пък, ползват много хубави инверторни компресори като при АЕГ, и са инверторни както мотора на Барабана, така и компресора. Много е удобно това, да имаш избор за температурата на сушене. Има 4 опции, които хич не са излишни понякога.

Да си призная, Хайер пералнята по визия ми допадна 😁. Никога не съм ползвала техен уред.. Миеле съм ползвала в Ук-пералня, като пералня..
Майка ми навремето при комунизма, имала подарък от свекър си АЕГ-Ами сигурно от 81-до 2007 я ползва.. Стара, тежка 😜. Без никакви проблеми освен последната година... Още като я изнеохме на етажа и я гепаха за желязо.. Такова чудовище едва ли вече правят... После вземахме Индезита- ами и тя вече 13 - 15 г бачка но поне 4 пъти е ремонтирана.. Но издържа 😁

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 07:07 от bulgari_bs

# 436
  • Велики Преслав
Те и хубаво работят, тихи, плакнат с много вода, имат хубави програми..

Извинявам се, ако имам грешки, обаче, си счупих очилата и сега недовиждам.

# 437
Здравейте,
Моля да ми препоръчате качествена пералня с дълбочина до 50 см. AEG имат такива модели, но след като изчетох предишните мнения, виждам, че почти всички тук твърдят, че шестата им серия не е за препоръчване (а само от нея намирам такива). Miele и Bosh изобщо нямат такива модели. За Gorenje също не виждам много позитивни мнения... Ще съм благодарен за всякакви идеи!
Ще си позволя отново да помоля за помощ... този път с конкретни модели:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L6SE47SE/p/687545
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979 … S-ANTHR-/p/680131
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-LG-F2WV3S7S0E/p/680335
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-GORENJE-WNEI82SDS-UA/p/682743
Надявам се някой тук да може да даде компетентно мнение. Клоня към AEG за момента, тъй като след много четене стигнах до заключението, че в шеста серия става дума единствено за проблемни дефектни бройки. Приемам, разбира се, и други предложения - ограничение в бюджета няма, единственото ограничено е мястото (трябва да се побира в 56 см, което означава дълбочина без вратата до около 50 см).
Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 10:33 от Naso

# 438

Майка ми навремето при комунизма, имала подарък от свекър си АЕГ-Ами сигурно от 81-до 2007 я ползва.. Стара, тежка 😜. Без никакви проблеми освен последната година... Още като я изнеохме на етажа и я гепаха за желязо.. Такова чудовище едва ли вече правят...

Някога, по време на комунизма, АЕГ е било стабилен концерн, нещо като Сименс. Обаче после фалира и днес трибуквието АЕГ е само лого, закупено от други фирми заради имиджа.  Та онова АЕГ и новите АЕГ имат за общ знаменател само трите букви.

# 439
  • при него
АЕГ не са ли собственост на Електролукс, друг стабилен европейски концерн?

# 440
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Моля да ми препоръчате качествена пералня с дълбочина до 50 см. AEG имат такива модели, но след като изчетох предишните мнения, виждам, че почти всички тук твърдят, че шестата им серия не е за препоръчване (а само от нея намирам такива). Miele и Bosh изобщо нямат такива модели. За Gorenje също не виждам много позитивни мнения... Ще съм благодарен за всякакви идеи!
Ще си позволя отново да помоля за помощ... този път с конкретни модели:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L6SE47SE/p/687545
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979 … S-ANTHR-/p/680131
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-LG-F2WV3S7S0E/p/680335
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-GORENJE-WNEI82SDS-UA/p/682743
Надявам се някой тук да може да даде компетентно мнение. Клоня към AEG за момента, тъй като след много четене стигнах до заключението, че в шеста серия става дума единствено за проблемни дефектни бройки. Приемам, разбира се, и други предложения - ограничение в бюджета няма, единственото ограничено е мястото (трябва да се побира в 56 см, което означава дълбочина без вратата до около 50 см).
Благодаря предварително Simple Smile

Аз съм твърдо „за“ АЕГ. Нито един от другите три производителя не предлага перални на тяхното ниво. Освен това АЕГ-то е с до 1400 об./мин. скорост при центрофугиране, а LG-то и Gorenje-то са с до 1200.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 13:56 от Vilemina

# 441
Vilemina, списващият е написал, че няма значение цената. Мяташ го на"черешата"  с един орязан модел на AEG, който  няма допълнително изплакване, и добавяне на вода, мачка и ен. клас не е за предпочитане.
Та твърдото "За" е с "пранги" 😉

# 442
  • София
Vilemina, списващият е написал, че няма значение цената. Мяташ го на"черешата"  с един орязан модел на AEG, който  няма допълнително изплакване, и добавяне на вода, мачка и ен. клас не е за предпочитане.

Човекът е посочил е 4 модела, а аз посочвам кой от тях бих избрала и защо. А ти щом имаш желание, предложи му по-хубав, нямам нищо против.

Ако трябва да сме точни, именно твоята информация може да „метне някого на черешата“, защото е невярна:

Стр. 16 от ръководството:

https://www.technopolis.bg/medias/sys_master/h72/h83/14730069770 … f?attachment=true

Относно енергийния клас: многократно е дискутирано тук и са давани аргументи защо той няма (почти) никакво значение.

Тази пералня (клас D) харчи 15 кВтч. повече електроенергия за 100 пранета от пералня от високия клас B. Това прави около 3-3,30 лв за период 3-6 месеца в зависимост от това колко често се пере. Или приблизително от 50 стотинки до левче на месец.

Препаратите за пране струват горе-долу толкова, но на всяко пране. С други думи, енергийният клас може да ти спести 1/100 от цената на препаратите, които ползваш. Или пък, ако по-икономичната пералня е със 100 лв по-скъпа, икономията на ток ще изплати разликата в цената след 8 години и 3 месеца.

Енергийните етикети трябва да служат за ориентир, а не за заклеймяване на този или онзи модел уред. Данните трябва да се интерпретират и нещата да се оценяват в пари, защото едва тогава се вижда дали икономията на ток и вода може да оправдае покупката на по-скъп уред.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 17:08 от Vilemina

# 443
АЕГ не са ли собственост на Електролукс, друг стабилен европейски концерн?

само брандът АЕГ е нечия собственост, тоест правото да пишат на продуктите си АЕГ. И толкова. Самият концерн АЕГ го няма отдавна като технологии, заводи, служители...

https://bg.wikipedia.org/wiki/AEG

# 444
Vilemina, списващият е написал, че няма значение цената. Мяташ го на"черешата"  с един орязан модел на AEG, който  няма допълнително изплакване, и добавяне на вода, мачка и ен. клас не е за предпочитане.
Прекрасно разбирам, че в това ограничено пространство не мога да събера някоя от най-качествените перални на пазара. Все пак искам да взема нещо, което да върши възможно най-добре работата си (енергийният клас също не ми е приоритет) - можете ли да ме насочите към конкретни модели (изобщо не е задължително да е някой от посочените - просто това открих)?
За Haier, между другото, попадам на доста положителни ревюта, а и е с direct drive, доста по-тежка е от останалите, има 6 години гаранция... но преди два дни за пръв път чух за марката и не знам доколко мога да ѝ се доверя Neutral Face Ако някой има преки впечатления, моля да сподели.

# 445
  • София
Само да вметна, че direct drive няма никакви преимущества пред класическото задвижване. Прането не излиза по-чисто, а по отношение на шума и вибрациите - разлика няма.

Пералните на Хайер може и да са добри, но да имат някакво реално превъзходство над АЕГ е мит.

# 446
Прекрасно разбирам, че в това ограничено пространство не мога да събера някоя от най-качествените перални на пазара. Все пак искам да взема нещо, което да върши възможно най-добре работата си (енергийният клас също не ми е приоритет) - можете ли да ме насочите към конкретни модели (изобщо не е задължително да е някой от посочените - просто това открих)?
За Haier, между другото, попадам на доста положителни ревюта, а и е с direct drive, доста по-тежка е от останалите, има 6 години гаранция... но преди два дни за пръв път чух за марката и не знам доколко мога да ѝ се доверя Neutral Face Ако някой има преки впечатления, моля да сподели.
Днес взехме Хайер, изключително тиха е.
В магазина са ни познати консултантите и също казаха, че са много добри като качество. 6г гаранция + 12г гаранция на мотора

# 447
В магазина са ни познати консултантите и също казаха, че са много добри като качество. 6г гаранция + 12г гаранция на мотора
Моторът на практика е вечен, така че тук малко са ви хванали за риби.
Иначе, дано сте доволни занапред.

# 448
  • оттам, откъдето започва България
То и за AEG е така - 10 години за мотора. Smirk

# 449
Моторът на практика е вечен, така че тук малко са ви хванали за риби.
Иначе, дано сте доволни занапред.
Това за мотора в последствие го видях, вече бях взела решение, но ми направи впечатление и го споделих.

Общи условия

Активация на акаунт