Любители на котки - Тема 174

• 29 569
  • 771
  •   1
Отговори
# 270
cardhu, върнах се да чета и постовете, и тона, не ти е правилна забележката и за двете. Прочети пак щом трябва да се намесиш.
Неуместно!

# 271
Странна тема. Отписвам се.

# 272
bronze, вземи й успокоителни билкови, calmvet например, 4 дена се дават, по 50 Ст. са от кабинет за да изолираш фактора стрес, доколкото е възможно. За кистата какво препоръчаха? Махни и аромадифузера задължително.

Аз я разбрах Soft Click, в смисъла че ако има заболяване е по-добре да се види има ли и лечение, а не да се оставя на "каквото е писано", и ако правилно съм я разбрала, напълно се съгласявам.

Е естествено,че и аз съм на мнение да се лекува,ако има нещо.Вета каза,че котката изглежда добре гледана.Проблема й е страха.Предполагам,че той й сложи и успокоително,защото каза че й е бил"коктейлче".Интересното е,че ден след нея и аз и мъжа ми сме със стомашни проблеми-разтройство,болки и дискомфорт в стомаха.Всичко е много странно...
Red soul нямам поставена диагноза на котката,особенно да е неизлечимо болна...Повръщаше и не ядеше.Сега вече не повръща и се храни.Другото състояние го отдавам на стреса,който я подложих за да я закарам на ветеринар.
Може би решение ще е домашно посещение...незнам дали има такава практика.
Може би е бил ентеровирус и й е трябвало време да се съвземе.

# 273
bronze, една година нищо не сте направили за тази киста. Както искаш ме разбирай, най-любезно се опитвам да кажа като собственик на свръх страхлив котарак, че е редно да овладеете страха за да лекувате котката си. Ясно ми е, че е мъчно и трудно да се гледа какво е уплашено, Бени ми се кри четири дена без да излезе заради шум от счупена бутилка, Ади с месеци се криеше от мен и за дето му бутам спринцовка в устата всеки ден и през ден го мъкна за инжекции, ама към ден днешен имам две здрави котки. Повече няма да коментирам, но затова попитах какво е казал вета за кистата. Ако е лечимо, редно е да се лекува

# 274

Аз я разбрах Soft Click, в смисъла че ако има заболяване е по-добре да се види има ли и лечение, а не да се оставя на "каквото е писано", и ако правилно съм я разбрала, напълно се съгласявам.
Само че говорим за крайно страхлива 14-годишна котка. Дилемата беше правилно поставена. "Ако не я бях водила на вет, нямаше ли тя самата да намери начин да се оправи?" Например, когато котка е с вирус и не се води на вет, има повече шансове да пребори вируса сама, на топличко и спокойно в дома си, от колкото ако се води на вет и се стресира яко. Може сериозно да ѝ се скъси живота, в такъв случай.

# 275
  • Бургас
Последния път, когато обезпаразитявах Див му купих капки за вътрешно и външно обезпаразитяване. Преди това го водих в клиниката да го направят.
По инструкции сложих отгоре на врата и малко по гръбнака към бутчетата. Реакцията му беше ужасна, когато опита миейки се. Пощуря - тича, лиги започнаха да му капят от устата. Притесних се, че съм го отровила.
Но вчера се прибрах нахапана. Май съм внесла бълха в къщи, защото през нощта имаше нови поражения и ще трябва пак обезпаразитяване. Свива ми се сърцето..Как го правите и при вас ли има същата реакция?
Не.Само е като упоен,затова и не искам повече да го тровя.
Лиги да капят не е ок,може да прави алергия.Алергиите понякога завършват доста зле.
Аз лично не бих го подлагала пак на това,но всеки сам решава.
За бълхи има пудри и други уж безопасни препарати.

# 276
bronze, една година нищо не сте направили за тази киста. Както искаш ме разбирай, най-любезно се опитвам да кажа като собственик на свръх страхлив котарак, че е редно да овладеете страха за да лекувате котката си. Ясно ми е, че е мъчно и трудно да се гледа какво е уплашено, Бени ми се кри четири дена без да излезе заради шум от счупена бутилка, Ади с месеци се криеше от мен и за дето му бутам спринцовка в устата всеки ден и през ден го мъкна за инжекции, ама към ден днешен имам две здрави котки. Повече няма да коментирам, но затова попитах какво е казал вета за кистата. Ако е лечимо, редно е да се лекува
Като го попитах какво може да се направи с кистата,отговора беше...тя е 14годишна...А в отзивите за тази клиника имаше коментар,че бил спасил някаква възрастна котка.

# 277
  • София
Предполагам можеш да се уговориш с лекаря, но най-вероятно биха се съгласили за елементарни процедури - хапчета, инжекции,...
Кръв не знам дали е възможно да се вземе в домашни условия, ще може, но трябва съхранения и транспорт на епруветката.
Единият квартален лекар правеше дом. посещения.
Лекарят който кастрира Аш е съсед и се беше качвал до нас да го види след операцията.

# 278

Само че говорим за крайно страхлива 14-годишна котка. Дилемата беше правилно поставена. "Ако не я бях водила на вет, нямаше ли тя самата да намери начин да се оправи?" Например, когато котка е с вирус и не се води на вет, има повече шансове да пребори вируса сама, на топличко и спокойно в дома си, от колкото ако се води на вет и се стресира яко. Може сериозно да ѝ се скъси живота, в такъв случай.

Вероятно си напълно права, само че аз, бидейки икономист, а не ветеринар, няма как да знам кога е просто вирус или не, нито имам капацитета да преценя ще се оправи ли само животното. Категорично съм против чакане до последния момент преди да се стигне на лекар и лечение на проба-грешка по съвети от интернет и бг-мамма и го намирам за безотговорно както спрямо хора, така и спрямо котки.

# 279
Предполагам можеш да се уговориш с лекаря, но най-вероятно биха се съгласили за елементарни процедури - хапчета, инжекции,...
Кръв не знам дали е възможно да се вземе в домашни условия, ще може, но трябва съхранения и транспорт на епруветката.
Единият квартален лекар правеше дом. посещения.
Лекарят който кастрира Аш е съсед и се беше качвал до нас да го види след операцията.

Вече се поразрових из гоогле.Има клиники,които предлагат домашно посещение.Даже вземане на кръв.Поне живея в голям град...Но първо ще ходя днес до вета/ без котката/,защото тази сутрин хапна,но пак не толкова с желание

# 280
Здравейте, колко е важно редовно да се ваксинират котките? Моето кюфте до сега редовно сме го ваксинирали. Едната ваксина за бяс е Rabisin, другата е Feligen, за която се информирах, че е за изграждане на имунитет срещу различни вируси като панлейкопения и подобни.  Но срещам много мнения, че ежегодната ваксинация е излишна и дори вредна, за котки, които не се показват навън, както е и моята. Даже четох разни истории за починали котки! 😭 За тази година моята още не е ваксинирана, но обмислям да я заведа. Не е третирана и за ендо и ектопаразити, това какво значи? Да отида ли в клиниката да попитам?

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 12:58 от Море

# 281
  • София
Последния път, когато обезпаразитявах Див му купих капки за вътрешно и външно обезпаразитяване. Преди това го водих в клиниката да го направят.
По инструкции сложих отгоре на врата и малко по гръбнака към бутчетата. Реакцията му беше ужасна, когато опита миейки се. Пощуря - тича, лиги започнаха да му капят от устата. Притесних се, че съм го отровила.
Но вчера се прибрах нахапана. Май съм внесла бълха в къщи, защото през нощта имаше нови поражения и ще трябва пак обезпаразитяване. Свива ми се сърцето..Как го правите и при вас ли има същата реакция?
Нормално е да капят лиги, ако е близал от препарата, а това е неизбежно, щом е имало по гръбнака. Слагат се отзад на тила, където котешкият език не достига. Да, пак се мият и с лапичките могат също да пренесат от препарата до устата, но затова пък не изливам цялото количество наведнъж, а разтварям козината, капвам капчица върху кожата, после разтварям на друго място пак на тила, капвам още една капчица и така докато свърши. Когато е малко количество не усещат какво става, особено ако издебна да са в сънено състояние. И кожата поема по-добре препарата.

# 282
Море, вие пътувате ли с котката?

# 283
Море, вие пътувате ли с котката?
Не, оставихме я сама вкъщи миналото лято за 5 дни, с много гранули, купички с вода и 2 тоалетни и като се върнахме нямаше проблем. Тя яде по мъничко и си разпределя порциите. Но ако решим да отидем на някъде, не може, нали? Защото разглеждах хотелите за животни и също искат ваксинация (нормално) Но ако например миналата година няма ваксини животинчето, а тази година ги поставим, пак ли няма да може да остане в котешкия хотел и не само? Защото има пропусната година?

# 284
Feligen-a или аналогична не трябва да пропускаш, за бяс знам само при пътуване, че се слага, моите нямат все още такава. Ендо и ектопаразити ти е вътрешно и външно обезпаразитяване.

Общи условия

Активация на акаунт