Любители на котки - Тема 174

• 29 553
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
Последния път, когато обезпаразитявах Див му купих капки за вътрешно и външно обезпаразитяване. Преди това го водих в клиниката да го направят.
По инструкции сложих отгоре на врата и малко по гръбнака към бутчетата. Реакцията му беше ужасна, когато опита миейки се. Пощуря - тича, лиги започнаха да му капят от устата. Притесних се, че съм го отровила.
Но вчера се прибрах нахапана. Май съм внесла бълха в къщи, защото през нощта имаше нови поражения и ще трябва пак обезпаразитяване. Свива ми се сърцето..Как го правите и при вас ли има същата реакция?

# 256
Само на врата и то на място,което не достига слагам.Никакви крака и гръбнак.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 22:02 от red soul

# 257
  • София
Капките между двете уши на тила. И никъде другаде. Не миришат приятно...

# 258
bronze, котката е на доста години. Дано да има още няколко години живот, но нищо не е сигурно. Това е най-, лошото при любимците ни - живеят много по-малко от нас...
Не знам какво да посъветвам - дали да я водите по лекари и да я стресирате (и Мъри изпада в шок, като се наложи да ходи на лекар), или да я оставите на спокойствие да живее спокойно през времето, което ѝ остава.

Крайно съм несъгласна с всяка дума в този пост, още повече съм несъгласна с даване на такива съвети за чуждо животно. Извинявам се за тона, но само за него.

# 259
Понякога се налага да взи аш и трудни решение.И не само за котки.И говоря от личен опит.Който се е родил,умира.И това е нормално и си е в реда на нещата.Понякога трябва да прецениш кое тежи повече.

# 260
Съвет не е даван. Дамата просто разсъждава върху дилемата.

# 261
Лазери пускате ли им? Нашата по- малка котка става като нинджа като види лъча. Черната само минава и я перва по врата. Много са й досадни такива лигавщини. 😂

Нито една играчка не отразява.. Включително и стойката с драскалка и хралупа. В самото начало за кратко си точеше ноктите, играеше с висящата играчка, а младежа казваше, че през деня го намирал в хралупата да спи.
Сега не я докосва..
Впечатляват го други неща..Капачка пластмасова - може 30мин да я търкаля и гони.
Вчера отмъкна почти свършилото руло тоалетна хартия от стойката..Вмъкне ли се някакво насекомо в къщи, докато не го докопа не спира..

# 262
Това,което изчетох из нета е,че такива състояния на котка може да има на всяка възраст.Котката ми е адски страхлива.Преди години и беше окапала доста козината от стрес.Сега през два дни ходи на ветеринар като това не го е правила от 10г.Мисля,че доста се стресира.Хапва си,търка се,мяука и се умилква докато си изпроси.Изходи се и по голяма нужда.
Взех да си мисля да не би машинката на райд за комари да й действа кофти.Или напоследък пускам аромадифузер с лавандула.Четох,че не било хубаво.
Та,аз най-вероятно тез дни ще мина през ветеринаря,а тука просто ви споделям...

# 263
bronze, вземи й успокоителни билкови, calmvet например, 4 дена се дават, по 50 Ст. са от кабинет за да изолираш фактора стрес, доколкото е възможно. За кистата какво препоръчаха? Махни и аромадифузера задължително.

Аз я разбрах Soft Click, в смисъла че ако има заболяване е по-добре да се види има ли и лечение, а не да се оставя на "каквото е писано", и ако правилно съм я разбрала, напълно се съгласявам.

# 264
bronze, не използвай дифузера с етеричните масла
Май изобщо не са добри за котки. Като Мъри беше на около година, май ѝ причиних неврологични проблеми от тях. Беше ужасно, ветровете се чудеха какво става. Е, махнах ги и тя вече няма такива проблеми.
Софт, разбирам колко ви е тежко със състоянието на Кита. Борила съм се със зъби и нокти за баби, родителите ми и две котки. Но за съжаление не сме безсмъртни... А на болното животинче дори не са успели да вземат кръв, за да не го убият.
Явно не си се сблъсква а с толкова страхлив котка, която изпада в шок, щом излезне от къщи (за да отиде на лекар). Мъри всеки път се опитва да стане на сфинкс, пада козина на вълма, част от  кръвните изследвания се оказват ужасни, според лекарите от стрес.

# 265
bronze, вземи й успокоителни билкови, calmvet например, 4 дена се дават, по 50 Ст. са от кабинет за да изолираш фактора стрес, доколкото е възможно. За кистата какво препоръчаха? Махни и аромадифузера задължително.

Аз я разбрах Soft Click, в смисъла че ако има заболяване е по-добре да се види има ли и лечение, а не да се оставя на "каквото е писано", и ако правилно съм я разбрала, напълно се съгласявам.

Е естествено,че и аз съм на мнение да се лекува,ако има нещо.Вета каза,че котката изглежда добре гледана.Проблема й е страха.Предполагам,че той й сложи и успокоително,защото каза че й е бил"коктейлче".Интересното е,че ден след нея и аз и мъжа ми сме със стомашни проблеми-разтройство,болки и дискомфорт в стомаха.Всичко е много странно...
Red soul нямам поставена диагноза на котката,особенно да е неизлечимо болна...Повръщаше и не ядеше.Сега вече не повръща и се храни.Другото състояние го отдавам на стреса,който я подложих за да я закарам на ветеринар.
Може би решение ще е домашно посещение...незнам дали има такава практика.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 22:42 от bronze

# 266

Ако котката ти е неизлечимо болна и изживява стрес всеки път,когато я изведеш от къщи Ще трябва да решиш кое по-малкото зло Никой не е вечен,колкото и размахваш пръст.

Нещо май не се четем. Ти решаваш за твоята котка, аз за моята, Bronze за нейната и не е питала дали да не я остави естествено да си умре, а питаше как да я спаси, ако е възможно.

# 267

Ако котката ти е неизлечимо болна и изживява стрес всеки път,когато я изведеш от къщи Ще трябва да решиш кое по-малкото зло Никой не е вечен,колкото и размахваш пръст.

Нещо май не се четем. Ти решаваш за твоята котка, аз за моята, Bronze за нейната и не е питала дали да не я остави естествено да си умре, а питаше как да я спаси, ако е възможно.
Може ли по-спокоен и вежлив тон, моля? Никой не е казал да не се води котето на лекар. Просто споделят опит.

# 268
cardhu, върнах се да чета и постовете, и тона, не ти е правилна забележката и за двете. Прочети пак щом трябва да се намесиш.

# 269
Soft,предлагам ти да си оправдаеш ника.Аз спрях отдавна с този празен спор.Не се връщай да четеш,виж си котката✌
Тук нещата са субективни.

Общи условия

Активация на акаунт